Hormonutbytesterapi anknöt lower för att riskera av atherosclerosis och död i kvinnor

Hormonutbytesterapi long har long varit kontroversiell, som studier har tillhörande det med vård- gynnar och riskerar. Fördriva några studier föreslår, att den fäller ned riskera av osteoporosis och förbättrar några vård- aspekter av hjärta, andra anknyter den higher för att riskera av cancer och för att slå.

Nu föreslår en ny avbilda studie vid utredare på Cederträ-Sinai, att kvinnor som använder hormonutbytesterapi för att avlösa klimakteriumtecken vänder mot ett lägre riskerar av död och showen lower jämnar av atherosclerosis - plattaför mycket i hjärta artärer - som jämförs till kvinnor som inte använder hormonterapi.

”Över förflutnan 15 år, riskerar skräck av cancer och annan har ledde till dramatiskt mer få kvinnor som använder hormonutbytesterapi,”, sade Daniel S. Berman, MD, direktör av Hjärt- Avbilda på Cederträ-Sinai och hög författare på studien. ”Föreslår Detta nya studie att med riktigt avskärma och uppföljande, terapi med tillagd estrogen eller liknande hormon kan hjälpa att förbättra vård- och total- överlevnad för hjärta i några kvinnor.”,

Utredarna analyserade retrospectively de vård- rekorden av mer än 4.200 kvinnor, som mottog en koronar calciumbildläsning på Cederträ Sinai över en 14 år period, från 1998 till 2012. En koronar calciumbildläsning är en CT-bildläsning som mäter beloppet av calcium i hjärta artärer. Ett högre jämnt av calcium är en indikator av plattaför mycket, som förhöjningar riskera av hjärtinfarkt och slår.

Av kvinnorna i studien anmälde 41 procent att ta hormonutbytesterapi på tiden av deras bildläsning. Hormonterapibruk var högst mellan 1998-2002 och minskades gradvist från mer än 60 procent av kvinnor i 1998 till 23 procent i 2012. Litet mer än 6 procent av kvinnorna dog under en genomsnittlig uppföljande period av åtta år.

De som använder hormonutbytesterapi, var markant äldre än de inte på terapin, med en genomsnittsålder av 60 år i denterapi gruppen som jämfördes till en genomsnittsålder av 64 i gruppen som tar terapin. Att redogöra för denna skillnad i deras analys, utförde bedömde forskarna statistiska justeringar och också resultat för separata åldersgruppar som delades in i fem-år mellanrum.

Når de har redogjort för ålder riskerar den koronart calciumställningen och kardiovaskulärt dela upp i faktorer inklusive sockersjuka, kickblodtryck och kick - cholesterol, kvinnor som använder hormonutbytesterapi, var:
•,Total- 30 procent som mindre är rimliga att dö än de inte på hormonterapi.
•,Tjugo procent mer rimlig att ha en koronar calciumställning av nolla (den lägsta möjlighetställningen som indikerar en låg sannolikhet av hjärtinfarkt).
•,Thirty-six procent mindre rimligt att ha en koronar calciumställning ovanför 399 (indikera omfattande atherosclerosis och en förhöjning för 10 veck i hjärtinfarkt riskera).

”Resulterade förbättrade jämnar Hormonutbytesalla terapi i lägre atherosclerosis och överlevnad för alla åldersgruppar och för av koronar calcium,”, sade Yoav Arnson, MD, en postdoctoral forskare på Cederträ-Sinai och studie bly- författare. ”Från denna, gör vi funderare som den är välgörande, men vi behöver presumtiva randomized studier att bekräfta rönet, och att bestämma vilka grupper som kan för att inte gynna eller, kan harmeds även av denna terapi.”,

Kvinnor och deras manipulerar väger många dela upp i faktorer, när huruvida de avgör att använda hormonutbytesterapi. Denna involverade studie ett större numrerar av tålmodig och en längre uppföljande tid än mest andra nya studier, och nya erbjudanden bevisar på potentiellt kardiovaskulärt, och överlevnad gynnar. Den, erbjuder inte emellertid definitiva inblickar som grupper är rimliga på att gynna mest eller väga in på cancer-släkt, eller annat potentiellt riskerar. Kvinnor, som har redan haft en hjärtinfarkt, har den bekant hjärtsjukdomen, eller en historia av blodproppar är klok mot att ta hormonutbytesterapi.

Källa: https://www.cedars-sinai.edu/

Advertisement