Forskare skapar modellerar först av anorexinervosa genom att använda iPSCs som härledas från tonårs- kvinnlig

Ett landskampforskninglag, ledde vid forskare på Universitetar av Kalifornien San Diego Skolar av Medicin, har skapat det första cell- modellerar av anorexinervosa (AN) och att programmera om framkallade pluripotent stemceller som (iPSCs) härledas från tonårs- kvinnlig med ätaoordningen.

Handstil i Mars 14th utfärdar av Translational Psykiatri, sade forskarna resultera Neurons -- sjukdomen i en maträtt -- avslöjde en ny gen, som verkar att bidra till En pathophysiology som stöttar idén som Har ett starkt genetiskt att dela upp i faktorer. Motståndskraftig-av-begreppet att närma sig, sade ger de, ett nytt bearbetar för att utforska den bakomliggande gäcka och i hög grad okända molekylära och cell- mekanismen sjukdomen.

”Är Anorexin ett mycket invecklat, multifactorial neurodevelopmental oordning,”, sade Alysson Muotri, PhD, professor i Ucet San Diego Skolar av Medicinavdelningar av Pediatrik och den Cell- och Molekylära Medicinen, direktören av Programet för den Uc San Diego StemCellen och en medlem av den Sanford Konsortiet för Regenerative Medicin. ”Har Den bevisat att vara en mycket svår sjukdom till studien, l5At ensam fest. Vi har inte faktiskt bra experimentellt modellerar för att äta oordningar. I faktum finns det några behandlingar som vänder om Tecken.”,

I första hand att påverka unga kvinnliga tonåringar mellan åldrar 15 och 19, Karakteriseras, av förvridet, förkroppsligar avbildar och den selfimposed matbegränsningen till peka av utmärgling eller död. Det har den högsta dödligheten att klassa bland psykiatriskt villkorar. För kvinnlig mellan 15 och 24 gammala år vem lider från, Klassar dödligheten tillhörande med sjukan är 12 tider higher, än döden klassar allra andra dödsorsaker.

Though ofta beskådat som enbiologisk oordning, föreslår ny forskning att 50 till 75 procent av riskerar för Kan vara heritable; med disposition som är drivande i första hand vid genetik och inte, som ibland antagen, av fåfänga, fattig barnuppfostran eller, dela upp i faktorer släkt till specifika grupper av individer.

Men är lite faktiskt bekant om de molekylära, cell- eller genetiska beståndsdelarna eller uppkomsten av. I deras studie tog Muotri och kollegor på Uc San Diego och i Brasilien, Australien och Thailand, flår celler från fyra kvinnlig med, och sunda fyra kontrollerar, frambragda iPSCs (stemceller med kapaciteten att bli många typer av celler) från dessa celler och framkallar dessa iPSCs för att bli neurons.

(Föregående, Muotri och kollegor hade skapat stemen cell-härlett neuronal modellerar av autism, och det Williams syndromet, ett sällsyntt genetiskt neurological villkorar.),

Därefter utförde de fördomsfria omfattande hela transcriptome- och banaanalyser för att bestämma som inte precis gener uttrycktes eller aktiverades i Neurons, men, som gener eller avskrifter (bitar av RNA som används i cell- messaging) kan, var tillhörande med att orsaka eller framflyttning av den processaa sjukdomen.

Inga förutsagda skillnader i neurotransmitter jämnar observerades, sade forskarna, men de noterade söndring i genen för Tachykinin receptor 1 (TACR1). Tachykinins är neuropeptides eller den proteiner uttryckta alltigenom det nervöst och immunförsvaren, var de deltar i många cell- och fysiologiskt bearbetar och har anknutits till multipelsjukdomar, inklusive kronisk inflammation, cancer, infektion och affective och vanebildande oordningar.

Forskarna posit att söndring av tachykininsystemet kan bidra till, för andra fenotyper eller observerade kännetecken blir tydliga, men sade att mer ytterligare studier som använder större tålmodiga cohorts är nödvändiga.

”Bara mer till peka, detta arbete hjälper att göra den möjlighet,”, sade Muotri. ”Är Den ett nytt teknologiskt för- i sätta in av att äta oordningar, som får effekt miljoner av folk. Dessa rön omformar vår kapacitet till studien hur genetiska variationer förändrar molekylära banor för hjärna och cell- knyter kontakt för att ändra riskerar av -- och kanske vår kapacitet att skapa nya terapier.”,

Källa: http://ucsdnews.ucsd.edu/pressrelease/researchers_create_model_of_anorexia_nervosa_using_stem_cells

Advertisement