Typ - 2 sockersjuka kan vändas om med intensiv medicinsk behandling, studieshows

typ - 2 sockersjuka kan vändas om med intensiv medicinsk behandling genom att använda muntliga läkarbehandlingar, insulin, och livsstilterapier, enligt en studie som publiceras i EndocrineSamhället, Förar Journal över av Klinisk Endocrinology & Ämnesomsättning.

typ - 2 sockersjuka tänks typisk av som ett kroniskt villkorar. Som den fortskrider, individer med typ - 2 sockersjuka behöver ofta att använda ett sunt bantar, övar och en mer och mer komplex kombination av läkarbehandlingar för att klara av villkora.

”, Genom att använda en kombination av muntliga läkarbehandlingar, insulin och livsstilterapier till festtålmodig intensivt för två till fyra månader, grundar vi, att upp till 40 procent av deltagare var det kompetent staget i remission tre månader når vi har stoppat sockersjukaläkarbehandlingar,” sade att studien varar upphovsman till först, Natalia McInnes, MD, MSc, FRCPC, av Vård- Vetenskaper för den McMaster Universitetar och Hamilton, i Hamilton, Ontario, Kanada. ”Stöttar rönet aningen som skrivar - 2 sockersjuka kan vändas om, åtminstone i kort stavelse benämna-inte endast med bariatric kirurgi, men med läkarundersökning att närma sig.”,

En i 10 Amerikanvuxen människa har typ - 2 sockersjuka, enligt Samhälle EndocrineFakta och Figurerar rapporten. Villkora uppstår, när en individ inte gör jordbruksprodukter nog insulin-hormon som låter celler absorbera glukos i, blod-eller bukspottkörteln inte är danandeinsulin så effektivt, som den kunde. Som ett resultat sockrar blod uppbyggnad i förkroppsliga, och cellerna mottar inte energin som de behöver.

Till studieväg att sätta typ - 2 sockersjuka in i remission, forskarna delade på måfå 83 individer med villkora in i tre studiegrupper. Två av grupperna mottog ett intensivt metabolic ingripande var de gs med personifierad övar planerar och ett möjligt mål planerar att förminskande deras dagstidningkaloriintag av 500 till 750 kalorier om dagen. Dessa studiedeltagare mötte regelbundet med en sjuksköterska och en dietitian för att spåra deras framsteg och mottog muntliga läkarbehandlingar, och insulin på läggdags som stramt klarar av deras blodglukos, jämnar. En grupp genomgick ingripandet för åtta veckor, fördriver annan behandlades intensivt för 16 veckor. Efter ingripandet uppmuntrades individer i båda stoppade grupper ta sockersjukaläkarbehandlingar och att fortsätta med livsstiländringar.

De två ingripandegrupperna jämfördes till en kontrolleragrupp av individer med typ - 2 sockersjuka. Deltagare i denna grupp mottog standard rådgivning för blodsockerledning från deras vanliga sjukvårdfamiljeförsörjare för varaktigheten av försök, och de mottog standard livsstilrådgivning. Deltagare tre grupper mottog sammanlagt som vanlig sockersjuka, att bry sig, om de erfor ett sockersjukaåterfall.

Studiedeltagare hade deras genomsnittliga blodglukos jämnar från de mätte förgångna två till tre månaderna genom att använda ett HbA1C-blod testar på åtta, 20, 28 och 52 veckor till mätinstrumentet hur väl deras blodsocker kontrollerades. De företa sig också muntlig glukostolerans testar.

Tre månader efter ingripandet avslutades, mötte 11 ut ur 27 individer i den 16 vecka ingripandegruppen HbA1C-kriterier för färdig eller partisk sockersjukaremission som jämfördes till fyra ut ur 28 individer i kontrolleragruppen. Tre månader efter avslutning mötte åtta-veckan ingripandet, sex ut ur gruppen för 28 individer däri de samma kriterierna för färdig eller partisk sockersjukaremission.

”Forskningstyrkaförskjutningen paradigmen av behandling av sockersjuka från enkelt att kontrollera glukos till en att närma sig, var vi framkallar remission och övervakar därefter tålmodig för något tecken av återfall,”, sade McInnes. ”Är idén av att vända om sjukdomen mycket lockande till individer med sockersjuka. Den motiverar dem för att göra viktiga livsstiländringar, och att uppnå det normalaglukos jämnar med hjälpen av läkarbehandlingar. Detta rimligt ger bukspottkörteln en vila och minskningar fet diversehandel i förkroppsliga, som förbättrar i sin tur insulinproduktion och effektivitet.”,

Den höga utredaren på försök, Hertzel C. Gerstein, MD, MSc, FRCPC, av tillfogade Vård- Vetenskaper för den McMaster Universitetar och Hamilton, ”valde Vi att använda metformin, acarbose och grundläggande insulinglargine i detta försök, som dessa läkarbehandlingar alla har visats för att sakta eller förhindra utvecklingen av typ - 2 sockersjuka. Emellertid kunde andra drogkombinationer leda till högre remission klassar och behov att vara systematiskt utstuderade med hänseende till detta resultat.”,

Källa: https://www.endocrine.org/

Advertisement