Centrifugal anrikningsverk för biologiska applikationer

insights from industryAlison WakeProduct & Marketing ManagerGenevac

En intervju med det Alison Vaket, Produkt & MarknadsföraChefen, Genevac, förade vid April Cashin-Garbutt, MODERN (Cantab)

I vetenskaperna om olika organismers beskaffenhetlabb runt om världen uppnås uppgiften av koncentration av en solute i en lösning gemensamt genom att använda luftfuktareteknologi. Sådan teknologier också används brett i koncentrationen av förberedelser för den farmaceutiska/naturliga produkten genom att använda en extraktion, en nederbörd och en uttorkning av det rå aktivmedelprotokollet.

Vilka biologiska applikationer är centrifugal anrikningsverk använde mest gemensam för?

Centrifugal anrikningsverk är van vid tar bort flytande, som kunde vara bevattnar eller en organisk vätska, från en lösning av en materiell som uppsätta som mål lämnar, att materiellt endera i en koncentrerad lösning eller som en torkad produkt. Det finns många och omväxlande applikationer för denna teknologi, liksom:

  • Molekylär biologi, var lilla volymer av bevattnar och ethanolbehov att tas bort från DNA efter nederbörd, eller PCR-purification
  • Protein- och peptidesyntes, som kan använda vätskor för proteincleavage
  • Pre-Analytiskt ta prov förberedelsen för diagnostiskt, rättsmedicinskt och metabolic testa

När uppsätta som målanalyten är närvarande i en mycket låg koncentration, dvs. nedanfört det jämnt av upptäckt av analytisk utrustning, då, koncentration är nödvändigt. Detta kan betyda koncentration av en vätska, efter flytande eller fast traceextraktion eller det faktiskt har riktat koncentration av det materiellt som ska testas, liksom bevattnar eller förkroppsligar vätskor.

Hur fungerar centrifugal anrikningsverk?

Centrifugal anrikningsverk fungerar, genom att ta bort vätskan, dammsuger under, så de kokar effektivt vätskan på en mycket låg temperatur. Som pressa i minskningar för ett system, kokpunkten av minskningar för en vätska också och att låta vätskan koka och vända till en gasa på en mycket låg temperatur. Vätskedunsten därefter endera pumpas bort till och med dammsuga pumpar eller kondenserat och fångat i en kall fälla.

Enkelt att applicera en dammsuga till en vätska i ett rör kan leda för att gasa bubblar att bilda någonstans inom röret. Funderare av ångan bubblar som bildar i en flytande, när du värmer den i en mikrovåg. Detta bubblande och den resulterande `-vätskan som spottar', kallas att knuffa till, och den kan leda för att ta prov förlust eller arg-förorening.

Att förhindra detta obehärskada koka, i en centrifugal anrikningsverk tar prov förläggas in i en centrifug och roteras, detta skapar en pressalutning inom vätskan sig själv, och det kontrollerar koka till det mycket bästa av röret och att förhindra att knuffa till.

Kan du behaga ger en kort överblick av den nya miVacen spänner från Genevac?

Mivac är centrifugal anrikningsverk kapabla av att ta bort vätskor från en variation av tar prov formaterar inklusive rör, microplates och liten medicinflaska. miVacanrikningsverk kan också vara den van vid frysningen som torrt aqueous tar prov.

miVaccentrifug

MiVac system kan användas med en lång räcka av vätskor, från organiska typer för flyktigt ämne igenom för att bevattna och många medelkokpunktvätskor. Det finns ett primat av tre som medlet till kicken dammsuger pumpar, och ett hängivet DNA-system med built-in pumpar.

Unik till miVacanrikningsverk är SpeedTrap - en ny glasera-fri kyld kall fälla som minimerar den traditionella tiden som krävs för att kassera av borttagen vätska.

MiVac anrikningsverk presenterar inbyggde speciala metoder för arbete med alkoholer, bevattnar och bevattnar blandningar för att förbättra kapacitet och optimera koncentrationstider.

MiVac är centrifugal anrikningsverk extremt tyst, när resultat i bruk och typiska med bevattnar show, att de är upp till snabbare 40%, än andra typer av biologiskt tar prov anrikningsverk.

Vem är spänna som siktas på?

Spänna är passande för någon forskare som önskar att ta bort vätskor från ett nummer av tar prov i parallell. En miVacanrikningsverk kan hysa en spänna av tar prov formaterar från microtitre pläterar till microcentrifugerör till och med olikt storleksanpassar av liten medicinflaska och provrör upp till maximat av 50 ml.

Fördriva miVacen har inte alla särdrag av system för den Genevac kickspecifikationen liksom Serien EZ-2, då HT-Serien och den kan inte hysa de stora volymerna, som Raketcanen, det erbjuder på ett jämnt tillträde prissätter - precisera temperaturen kontrollerar för att skydda tar prov under koncentration och lätt intuitiv funktion.

MiVacen är bestämt väl - passat till biologiska applikationer, var mindre aggressiva vätskor används och tar prov ofta, ansar volymer för att vara mindre.

I vilken väg har miVacen att spänna för en tid sedan uppdaterats?

Spänna har en glättad ny look med en särskiljande kräm och svart att färga intrig. Vi har också introducerat ett nytt pressar kontrollanten, som är lätt att programmera och har en grafisk skärm av dammsuga som är jämn under körningen. Pressakontrollanten låter den högsta specifikationsquattroen, och toppet pumpar alternativ som ska kontrolleras på ett passande, pressar för att flyktigt ämnevätskan effektivast tas bort.

Ramped ta prov koncentrationsprotokoll kan nu också programmeras vidare för att förminska riskera av att knuffa till, när bestämt vätskeblandningar används. Praktiskt kan systemet nu också programmeras till torr aqueous HPLC del snabbare än för, utan att frysa bevattna i dem.

Hur jämför miVacen till konkurrenten som produkter benämner in av rusar och den total- kapaciteten?

Kapaciteten att ge tar prov med tillräcklig energi för att köra den processaa avdunstningen är nyckel- till snabb avdunstning. Unikt till en jämn anrikningsverk för tillträde - miVacsystem har fast aluminium att spruta ut rotorer som möjliggör effektiv termisk överföring. Energin levereras som värmer från den upphettade centrifugkammareväggen, som absorberas effektivt av heltäckandea Sprutar ut rotorer, och överfört in i tar prov ytbehandlar igenom kontakten med rörväggarna.

Centrifug

Andra öppna rotorer för anrikningsverkbruk ser lika durkslag, och rören klibbar ut till och med dem ganska än sitter i den faktiska rotoren. Öppna rotorer ger inte ytbehandlakontakten av en fast rotor, och polypropylenerotorer, som är vanligt i konkurrentsystem, kan aktivt isolera tar prov från värmaenergin. Båda av dessa designer resulterar i en långsammare avdunstning.

Att främja förhöjning rusa, har miVacanrikningsverk speciala program för att bevattna och mindre flyktigt ämnevätskor som är ökänt svåra att avdunsta snabbt. Dessa program låter periodvis lite en lufta in i systemet bistå convectionen av värmer från kammareväggen till rotoren och ultimately till ta prov.

I summariskt dammsuger kombinationen av de fasta aluminium rotorerna, speciala metoder och effektiv kall en fälla som ska underhållas, hjälpmedel som miVacavdunstningen klassar kan vara upp till 200% snabbare än likvärdigt konkurrentsystem.

Det är viktigt att notera, även om vi talar om effektivt värmer överföring till tar prov, tar sig prov får inte faktiskt hoat, därför att vätskan avdunstar på en mycket låg temperatur tack vare dammsuga, och värmaenergin används omgående i den processaa avdunstningen. Så tar sig prov det faktiskt inte värmer faktiskt upp.

Biologiska forskare är mycket medvetna värmer omkring, och det är ofta ett problem, när vi är prövas att förklara hur dessa system fungerar. Några värmer som får till tar prov det är blöter, och avdunstning kör enkelt avdunstningen, tas den omgående upp roterande vätskan in i vätskedunsten, då har den tagit bort och har kondenserat i den kalla fällan. Det är, var värma avslutar upp, det avslutar upp att tas bort av den kalla fällan, och inte introducerat in i tar prov.

Presenterar Vilken design gör miVacen enkel att använda?

MiVacanrikningsverken planläggs för att vara mycket lättanvända - de har precis fått en roterande kontrollerar, och minimien av knäppas/stämm. Anrikningsverket kontrollerar pumpa automatiskt, så du måste inte att oroa om växling som på på det korrekt ögonblicket och honom fick tajmade körningar, som hjälpmedlet systemet kan vara fastställdt att stoppa automatiskt.

Såväl som vara mycket effektivt på tillbehörarvätskan och dunster som förbättrar därmed avdunstning, klassar, miVacen rusar fälla som kall fälla är mycket enkel att använda. Det är en unik design, som ser till att vätskor mot efterkrav, som en flytande i den samlande tillbringaren, som kan därefter tas bort, bar genom att använda som den har byggt i handtag och vätskan säkert kasserad av. MiVacen Speedtrap har också en intermittent tina inställning för att bevattna borttagning som hjälpmedlet, som fällan inte behöver att tina på avsluta av det processaa och, där är ingen inaktiv tid.

Vilken återkoppling har du mottagit från det biologiskt för att marknadsföra på miVacen spänner?

Användareåterkoppling har varit extremt realiteten, och en allmänningkommentar är att miVacen är ett mycket lätt system som ska användas. Många användare anmäler att den har förbättrat deras workflow tack vare som den ökande avdunstningen klassar och lindra - av - bruk.

I pre-analytiska applikationer bestämt, när labb har jämfört miVacen med system genom att använda blowdownavdunstningmetoden, har de funnit miVacen ger tydligt förbättrad återställning av flyktigt ämneanalytes. Interestingly klassar några labb, som initialt förväntade miVacen för att vara långsammare än ett blowdownsystem, i praktiken funnen avdunstning för att vara jämförbara. Vi har ett nummer av teknisk legitimationshandlingar, som har varit skriftlig av miVacanvändare, som illustrerar hur systemet har förbättrat deras workflow och ökande ta prov återställningen.

Är Vad något av det nyckel- gynnar av att använda miVac?

Forskare ser alltid för att få mest ut ur någon utrustning som de inhandlar, och böjlighet är viktig. Vara kompetent att använda en lappa av utrustning för multipel fungerar är alltid välkommet. Kunder berättar oss att faktumet, att miVacen kan konfigureras till torrt, koncentrat och också att frysa torrt tar prov i ett system är ett enormt gynnar bestämt.

Forskare tid är också mycket värdesaken och så vara kompetent att lämna koncentrationssystemet säkert för att fungera obevakat, hjälpmedel kan de gå, och att göra andra uppgifter som är snarlika än måste enkelt att sitta och övervaka, tar prov, som de koncentrerar.

Var kan avläsare finna mer information?

Om det Alison Vaket

DET STORA ALISON VAKET AVBILDAR

Som den Genevac Produkten och MarknadsföraChef spänner Jag förmiddagansvariga för produktutveckling och globalt marknadsföra av Genevacen.

Ursprungligen från en medicinsk laboratoriumbakgrund, med en MSc i Applicerad Vetenskap från den Sheffield Universitetar UK, I som är rört från labbet in i reklamfilmsektoren i 1999.

Jag fungerade i flera bioteknik, och företag för tillförsel för laboratoriumutrustning, i både Vetenskapliga och Saleroller, innan de sammanfogar Genevac 11 år sedan, var placerar, har den inklusive SaleKonsulenten och FördelningsChefen.

Genevac är en global ledare i centrifugal avdunstningsystem och är den Vetenskapliga delen av SP, en ledande producent av specialtyutrustning för farmaceutiskt, bioteknik och bransch.