Forskare framkallar nytt långt av att visualisera fördelning av cholesterol i celler, silkespapper

Forskare från UCLA och Universitetar av Västra Australien har framkallat ett nytt långt av att visualisera fördelningen av cholesterol i celler och silkespapper. Deras forskning ger inblickar in i rörelsen av cholesterol in i och ut ur celler och kunde slutligen identifiera mekanism som anknyter cholesterol till den koronara artärsjukdomen.

Genom Att Använda nytt avbilda med hög upplösning samlas spectrometry att närma sig kallade NanoSIMS som avbildar, var laget kompetent att visualisera, och att kvantifiera en slå samman av cholesterol kallade ”tillgänglig cholesterol” på ytbehandla av celler.

Cholesterol är en nödvändig lipid och är kritisk för att underhålla fullständigheten av plasmamembranet i varje cell i förkroppsliga. Men höjt jämnar av cholesterol i blod föreställer en riskera dela upp i faktorer för koronar artärsjukdom.

De tillgängliga slår samman av cholesterol på plasmamembranet tänks för att leka en roll i reglerande produktion av cholesterol av celler och rimliga lekar en roll i kapaciteten av celler att lasta av överskottcholesterol. ”Kan Tillgänglig cholesterol” på ytbehandla av celler avkännas med ettband protein från bakterier.

Genom att ta fördel av det bakterie- proteinet, tillsammans med NanoSIMS som avbildar, visade berikas forskare, att de tillgängliga slår samman av cholesterol inte är jämnt utdelade på en cells plasmamembranet, men i stället högt på specialiserade projektioner från plasmamembranet som kallades microvilli.

”I förflutnan, hade andra forskare spekulerat, att microvilli leker en roll i röra cholesterol in i och ut ur celler,” sade studie co-författare, Dr. Stephen Barn, en distingerad professor av medicinen, och människagenetik på Daviden Geffen Skolar av Medicin på UCLA. ”Lånar upptäckten, som ”tillgänglig cholesterol” högt berikas i microvilli, service till den idé.”,

Rönet publicerades för en tid sedan i föra journal överFörfarandena av MedborgareAkademin av Vetenskaper.

Dr. Haibo Jiang, en studieco-författare, noterade, att NanoSIMS att avbilda ger, unika inblickar in i cholesterolfördelning på plasmamembranet och de ska framtidsstudierna gör det möjlighet för att bedöma mekanism som celler kasserar vid av överskott cholesterol.

”Skulle Vi något liknande för att nå en bättre överenskommelse av mekanismen av cholesterolrörelse i celler, och silkespapper,”, sade Jiang, en föreläsare från Universitetar av Västra Australien Centrerar för Microscopy, Characterisation och Analys. ”Tror Vi att NanoSIMS som avbildar kunde avkastning som nya strategier för att fälla ned cholesterol jämnar i blod eller åtminstone nya strategier för optimering verkställer av existerande cholesterol-fällande ned droger.”,

Ökat Barn: ”Är planera nu att använda NanoSIMS, tillsammans med nytt biochemical att närma sig, för att utforska cholesterolfördelning, och rörelse i multipelcell skrivar.”,

Källa: https://www.uclahealth.org/researchers-explore-a-new-method-to-study-cholesterol-distribution-on-cells

Advertisement