Forskningrönet föreslår potentiella strategier för att bekämpa IBMPFD och andra degenerative sjukdomar

RÖN
UCLA-forskare har upptäckt den molekylära basen av och har identifierat potentiell behandling för, en bekant, som medräknandet förkroppsligar myopathy, den Paget sjukdomen med frontotemporal demens eller IBMPFD obotlig sjukdom. Genom Att Använda båda genetiskt iscensatte fruktflugor, som har den klipska motsvarigheten av de sjukdomgenen såväl som cellerna från folk med IBMPFD, upptäckte forskarna hur mutationar bar vid de med IBMPFD orsakar cell- skada. De identifierade också två sammansättningar som är kompetent att vända om verkställer av IBMPFD-tillhörande mutationar i flugor och celler för människa IBMPFD. Rönet föreslår potentiella strategier för att bekämpa IBMPFD och andra degenerative sjukdomar, den inklusive sclerosisen för den amyotrophic lateralen som gemensamt är bekant som ALS.

BAKGRUND
IBMPFD är en övertagen oordning som påverkar musklerna, hjärnan och ben. Mest folk med svagheten för muskel för oordningshow den progressiva eller myopathy och att leda till rörlighetsförlust eller även respiratoriskt fel. Andra framkallar demens som påverkar huvudsakligen språk och uppförande. Ingen behandling är tillgänglig till stoppfortgången av sjukdomen. Föregående studier visade att mutationar i en gen, som kodar Valosin-Att innehålla Protein som var bekant som VSP, orsakar IBMPFD och någon bildar av ALS. Dessutom i folk med IBMPFD, gör mitochondria, denframbringande kraftstationen av cellen, inte jordbruksprodukterenergi riktigt. Emellertid var den inte klar hur VSP-mutationar avbryter mitochondria och hur blytak för denna söndring till sjukdomen.

METOD
De lag skapade fruktflugorna, som ges sjukdomen i deras muskler, som resultat i multipel hoppar av, inklusive muskelcelldöd som är liknande till det som ses i tålmodig. I tillägg visades onormalt lilla splittrade mitochondria, en underteckna av mitochondrial nödläge. Detta ledde laget för att undersöka ett protein som kallades Mitofusin, som kontrollerar mitochondria fusion som underhåller mitochondrial energiproduktionkapacitet i sunda celler. Laget visade att VSP degraderar normalt Mitofusin, men mutanten VCP är onormalt overactive och främjar överdriven degradering av Mitofusin. Denna upptäckt förklarar hur cell- skada uppstår. Huvudsakligen, flyger matade VCP-förhindrande sammansättningar visade omsvängning av muskelslöseri och mitochondrial splittring. Tålmodiga celler som behandlades med de samma sammansättningarna, visade liknande realitetsvar.

FÅ EFFEKT
Biomedicalforskare är mer och mer medvetna att hoppar av i mitochondrial fusion är en kännemärke av villkorar att spänna från Parkinsons sjukdom, hjärtsjukdom till sockersjuka. Detta pappers- avslöjer hur mutanten VCP kan orsaka cell- förstörelse som ses i IBMPFD genom att störa med proteinansvariga för att kontrollera mitochondrial fusion. Huvudsakligen kan VCP-inhibitors vända om patologin av IBMPFD i flugor och in - tålmodiga celler. VCP-inhibitors är för närvarande utstuderade i kliniska försök för cancer. Detta orsakade lönelyfter möjligheten av att använda VCP-inhibitors för behandlingar av IBMPFD och andra sjukdomar vid VCP-mutationar, liksom ALS, kringutrustningneuropathy och ärftlig spastisk paraplegia.

Källa: http://www.ucla.edu/

Advertisement