Studien anknyter gastrointestinala störningar av GWI med ändringar i inälvs- microbiota

En ny studie från Universitetar av South Carolina har funnit ett gastrointestinalt anknyter som kunde hjälpa att förklara många av det vård- utfärdar att vända mot de med GulfkrigetSjuka (GWI) såväl som att öppna nya banor till behandlingalternativ, som kan förbättra både gastrointestinala och neurological tecken som är tillhörande med oordningen.

Forskningen är den första studien att anknyta de gastrointestinala störningarna av GWI med ändringar i den inälvs- microbiotaen. Denna anslutning förklarar potentiellt både den gastrointestinala inflammationen och de neurological abnormalitiesna (e.g., försämringar till kognition, minnet som lärer) att definiera GWI.

GWI-exponeringar förändrar microbiomen (, bakterie- tillfredsställa dvs. i guten) och de upprörda jordbruksprodukterendotoxinsna för microbiota därefter, som passerar till och med ett gjort tunnare fodrar av guten (dvs., gisten gut) och in i blod, var de cirkulerar alltigenom förkroppsliga. Dessa sammansättningar startar ett upphetsa svar som, i sin tur, påbörjanden flera neurological abnormalities observerade gemensamt i GWI.

Rönet publicerades av PLOS EN och ledde vid Saurabh Chatterjee, den förbundna professorn av miljö- vård- vetenskaper på USCS Arnold Skolar av Allmän hälsa. Studien såg hur de olika exponeringarna som erfaras av Gulfkrigetveteranstyrka har ändrat microbiomen. ”Har Människor och djur specifika typer av bakterier som hjälper att bistå olikt fysiologiskt bearbetar, inklusive matsmältning, absorbering, immunitet och gutfullständighet, och när utsidan dela upp i faktorer ändring den bakterie- sammansättningen i våra digestivkexsystem, vi har problem,” något att säga Chatterjee. ”Har Fetma, det metabolic syndromet, det upphetsa tarmsyndromet och leversjukdomen redan anknutits med ändringar i bakterie- sammansättning av guten.”,

Karakteriserat av tecken liksom kronisk huvudvärk, tröttar ut kognitiva svårigheter som debilitating, utbrett smärta, respiratoriska problem, sömnproblem, gastrointestinala problem, och andra unexplained medicinska abnormalities, GWI fortsätter för att påverka 25-32 procent av de 700.000 U.S.-veterorna som tjänade som i Kriget i Persiska viken 1990-1991. Tjugo år av vetenskaplig forskning har spårat dessa tecken till kemiska exponeringar för Gulfkriget och drogerna som tas under utplacering som betyddes för att förhindra eller motverka dessa exponeringar. Emellertid har stora majoriteten av dessa studier fokuserat på neurological verkställer (ganska än gastrointestinalt), och inga av dem har lyckat avslöjt banorna som GWI påverkar till och med hjärnan.

Studien visade, som gjorde inte endast exponeringar till de misstänkte GWI-medlen som var bly- till inflammation i inälvorna, men till neuroinflammationen som väl. ”Vanligt, är guten mycket selektiv om att låta endast bestämda beståndsdelar från vad vi äter och dricker in i vårt blod--tack till bra bakterier,” förklarar Chatterjee. ”Men, när sammansättningen ändrar tack vare en förhöjning i bestämda dåligabakterier, orsakar detta söndring till det mucosal fodrar av de inälvs- väggarna--att leda mer inälvs- tillfredsställer för att läcka in i blod.”,

En Gång i blod, reser toxinsna alltigenom förkroppsliga för att påverka de olika organsystemen. Det är till och med denna bana att toxinsna ner hjärnan och att orsaka neuroinflammationen och de motsvarande neurological tecknen som föregående studier har omfattande anknutit till GWI. Nu det kan har forskare förklara de neurological tecknen, som karakteriserar GWI, en ny paradigm av forskning låsts upp--en släkt till behandlingalternativ.

”Vet Vi, att lik fetma för många sjukdomar, leversjukdomen och det upphetsa tarmsyndromet kan kureras eller åtminstone minskas genom att konsumera bra bakterier, den lika probioticsen,” något att säga Chatterjee. ”Nu, som denna anslutning har varit etablerad, öppnar den dörren till nya studier var GWI-tålmodig tar probioticsen för en längre tidsperiod och, ser hopefully förbättring i tecken förbindelse med metabolic syndrom, gastrointestinala störningar och kanske även neuroinflammation.”,

Källa: Universitetar av South Carolina

Advertisement