Acne påverkar självförtroende av många tonåringar, granskningsfynd

Att Växa upp kan vara hårt för någon tonåring utan den ökade spänningen av acne. SAD åldrades acneaffekter runt om 80% av tonåringar 13-18 år på något pekar. Tre ut ur fem tonåringar som granskas av Britten Flår Fundamentet sade att de störst får effekt acne har på deras liv är en nedgång i självförtroende.

Dr Anjali Mahto, KonsulentHudspecialisten & Britten Flår Fundamenttalesman förklarar:

Acne är en oordning av den pilosebaceous enheten flår in, som komponeras av en sebaceous körtel (olja - producera körteln), hårfollicle och hår. Acne framkallar tack vare komplex växelverkan mellan överskottsoljaproduktionen, bakterie- spridning, och ”klibbigt” flå celler som fodrar hårfolliclen, som leder till inflammation.

Acne kan ha ett nummer av utseenden. Den kan framlägga som en kombination av comedones (pormaskar och whiteheads), var-fyllda fläckar (pustules) eller djupa smärtsamma röda cystor. Dess stränghet kan variera från några fläckar på vända mot, hånglar, tillbaka, och bröstkorgen till ett viktigare problem, som kan orsaka scarring, och djupsinnigt får effekt på självförtroende.

Illviljaacne som är så vanligt, där är stilla många missuppfattningar som omger den. Myths inkluderar att acnelidande person är smutsar ner eller inte tvättar sig riktigt, att deras banta är fattigt eller att de ska ` väx ut ur den'. Dessa myths leker en enorm del i stigmaen som omger villkora och föreställningen av den av non-lidande person.

I faktum Flår Britten Fundamentstatistik visar, att tonåringar med acne kan ofta trakasseras av vänner, familjen och även folk som de inte vet.

Vår granskning av år-olds 10-18 med acne grundar det

  • 62% anmält muntligt missbrukas av vänner, familj eller en person som de vet på grund av deras acne
  • 40% anmält muntligt missbrukas av en medlem av allmänheten tack vare deras acne
  • 46% anmält trakasseras regelbundet tack vare deras acne

Worryingly kan detta leda till tankar av själv-skada eller även självmordet.

  • 19% har beskådat självmord tack vare deras acne, med ett annat 4% försökande faktiskt självmord
  • 19% har ansedd själv-skada, och en mer ytterligare 16% själv-har faktiskt harmed

Positivare, upptäckte vår granskning att nästan halva (48%) av granskat år-olds 10-18 rely på deras familj för service för deras acne.

Den avslöjde också att över halva (52%) av granskade de har försökt fem eller mer behandlingar för deras acne.

Britten Flår Fundamentets Dr Anjali Mahto förklarar:

Acne for majoriteten av folk är ett behandlingsbart flår oordning, och efter att ha lidit med den jag själv, gör Jag egentligen känselförnimmelsen som ingen bör precis måste för att bo med den. En bra hudspecialist kan erbjuda ett stort nummer av potentiella behandlingar som kan anpassas till individen. Tyvärr är flå ett sådan synligt organ, att det är endast naturligt att själv-aktning binds så nära till den.

Folket underskattar acne och få effekt som den har på de som lider med den. Mig funderare som dessa resultat markerar att acne bör tas långt allvarligare. Det är viktigt till sökandenhjälp, och rådgivningtidig sort, innan den scarring (var, att mentalt eller läkarundersökningen), framkallar och förfråganremissen till en hudspecialist, om behandlingar inte är funktionsdugliga. Vi behöver också att utforska den psykologiska bördan av denna mer ytterligare.

Bästa spetsar för att bekämpa acne av Dr Mahto inkluderar:

  • Rentvå ditt vänder mot en dag med en vända motwash som planläggs för acne-benäget, flår två gånger. Produkter, som innehåller salicylic syra och zinc, kan vara välgörande. Exfoliate ditt flår weeklyen - ska detta tar bort övrelagrar av flår celler och att resultera i en ljusare hy och hjälper att förminska pormaskar
  • Försök över kontraacnebehandlingarna liksom benzoylperoxiden eller salicylic syra att applicera direkt på fläckar
  • Undvik skurkrollskönhetsmedel och produkter, som ska kvarterpor, och välj objekt som är olja-fria och non-comedogenic
  • Se din GP eller en hudspecialist, om dina acnekuggningar som reagerar till dessa, mäter, om du märker scarring, eller det är startas att påverka din själv-aktning

Källa: http://www.britishskinfoundation.org.uk/