Smältande snow släpper loss den giftliga coctailen av föroreningar in i miljön

Med fjädra slutligen här, och värmeapparattemperaturer precis runt om tränga någon, snow som långsamt ska, smälter bort och att frigöra oss från kopplingarna av vintern. Emellertid är det inte det enda tinget som den smältande snow ska frigöraren. Forskare från den McGill Universitetar och den école de technologie supérieuren i Montreal har funnit att stads- snow ackumulerar en giftlig coctail från bilutsläpp - föroreningar som i sin tur släppas loss in i miljön, som väder värmer upp.

”Grundar Vi att snow absorberar bestämda polycyclic aromatiska hydrocarbons, som är bekant organiska föroreningar att vara giftliga och cancerframkallande,” något att säga Yevgen Nazarenko, ett postdoctoral forskarearbete med Parisa A. Ariya, professor på McGills Avdelning av Atmosfäriska och Oceanic Vetenskaper och Avdelningen av Kemi och att samarbeta med laget för Prof. Patrice Siare på den école de technologie supérieuren.

”Är Överenskommelse, hur dessa föroreningar påverkar varandra med miljön, inklusive snow, avgörande, om vi ska förminska de hundratusentals för tidiga dödarna som orsakas av mild luftförorening i Nordamerika. Över hela världen fordrar luftförorening så många som 8 miljon liv,” något att sägaProf. Ariya, den höga författare av grupp nya studie som publiceras i Miljöbelastning.

Näsan vet

I vissa fall tar den inte kick-tech utrustning för att sniffa skiftande ut förorening jämnar.

”När en går utomhus i vinter, och det finns ny snow, kan en avkänna lufta har mer knaprig olika lukt-honom vanligt lukter”. När snowen har varit på det slipat för någon tid, går verkställa bort. När väder värmer upp, får lufta ännu en lukt. Detta är vad ledde oss för att undra om hur exakt snow påverkar varandra med luftar föroreningar,” något att säga Nazarenko.

De analyserade forskarna, hur snow tar upp föroreningar från bilutsläpp genom att exponera det till motorn, evakuerar i en djupfryst glass sphere som byggs i labbet. De grundar som evakuerar påverkas olikt av förkylningen, och snow beroende av typen av tankar injektionen i motorn.

Evakuera förändrade partiklar

Den nya studien grundar också, att snow tar upp den luftburna som består av partiklar materien och förändrar koncentrationerna av olika nanoparticles, de minsta partiklarna som finnas i luftförorening. Dessa mycket små partiklar har anknutits till talrika hälsoproblem. Oväntat ökade mer kall temperaturer och växelverkan med snow släktingnärvaroen av mindre nanoparticles i förorenad luftar ovanför snowen.

Lufta föroreningar kan genomgå kemiska omformningar som skapar extra föroreningar med olik toxicitet och carcinogenicity, En Gång i snowpacken. Något blandar, inklusive mer giftliga och cancerframkallande kemikalieer, kan volatilize tillbaka in i lufta, ackumulerar är stunder andra i snowen och utsläppt med meltwater.

”Kunde Dessa frigörare leda till en högre kortfristig koncentration av bestämda föroreningar i lufta, att smutsa, och att ytbehandla bevattna förkroppsligar, var meltwateren kör till,” oroar Nazarenko.

mer Ytterligare studier och miljö- övervakning kunde hjälpa att identifiera de skadligaste föroreningarna, vilka bör uppsätta som mål för förminskning i bensinutformningar och i optimization av motorer och evakuera behandlingteknologier, forskarna avslutar.

Källa: http://www.mcgill.ca/newsroom/channels/news/melting-snow-contains-toxic-cocktail-pollutants-267489

Advertisement