Studie: Folk med finansiella den mindre rimliga läs-och skrivkunnighet som ska att gräma sig om liv i gamling

Folket, som äger en mer stor överenskommelse av finans, är mindre rimligt att att gräma sig om liv i deras skymningår.

Den verkar den finansiella läs-och skrivkunnighet - kapaciteten att förstå, hur pengararbeten, möjliggör folk för att ackumulera mer tillgångar och inkomst under deras livstid, och så förhöjningförtroende för åren framåt.

Dessutom alstrar den finansiella läs-och skrivkunnighet seemingly en mer stor föreställning för riskerar och möjliggör de som har den som ska vändas mot av sistnämnd-liv dilemman lätt.

Dessa rön, från den Förbundna Professorn Yoshihiko Kadoya av den Hiroshima Universitetar och Mostafa Saidur Rahim Khan av den Nagoya Universitetar, stem från en studie som frågade folk från över Japan att svara ifrågasätter att bedöma deras beräkningsexpertis, överenskommelse av prissättninguppförande och finansiella säkerheter liksom förbindelser och lagerför.

Svaranden också frågades om deras ackumulerade rikedom, tillgångar och livsstil - och att klassa det jämnt av ångest som de klädde med filt om livdet okända 65.

Som den första studien att utforska finansiell läs-och skrivkunnighet som bidra dela upp i faktorer till ångest om gamling, bör den bevisa användbart till politiktillverkare i Japan och andra framkallade länder var att åldras för befolkning är ett växande bekymmer.

Studien har kastat upp flera fängslande rön för att ekonomiska gurus ska mull över. Den föreslår att den finansiella läs-och skrivkunnighet inte är bestämt Japanskt samhälle för kickalltigenom, och att manar, och de med ett högre jämnt av utbildning är ekonomiskt clued-i än kvinnor, och de med mindre utbildning respektive.

Den förbigående framstöten är att de ekonomiskt literate tjänar och ackumulerar mer under deras livstid - och oroar thus mindre om att växa gammala.

Det verkar som om också, finansiell läs-och skrivkunnighethjälp formar folkets föreställning in mot riskerar och osäkerhet - danande dem som är mer kapabel och som är säkra, i att tackla, allt vad problemliv kastar på dem.

ProfessorKadoya något att säga som finansiella läs-och skrivkunnighetförhöjningar vår medvetenhet om finansiella produkter, bygganden en kapacitet att jämföra alla tillgängliga finansiella alternativ och ändringar vårt finansiella uppförande - allt, som varslar väl för våra föreställningar av, och faktiskt erfar under vår seniority.

Sågs den finansiella läs-och skrivkunnighet för Stunder som bara togs, för att förminska ångest - dess affekt var mer ytterligare förhöjt vid annan dela upp i faktorer.

Gifta svaranden hade även lägre jämnar av ångest om att växa gammala än ekonomiskt literate enkelkort. Detta kunde vara besegrar till gift par som tillsammans inför framtiden planerar mer-effektiv tack vare familial ansvar.

Åldern leker också en viktig roll, med ångest jämnar att nå en höjdpunkt omkring 40. Forskarna föreslår, att folket på denna ålder har mest som är hem- och arbetsplatsansvar, men med mindre pengar och tid för att stötta dem, ökande ångest om här och nu - och resan framåt.

, som Interestingly folket får äldre, jämnar deras ångest tappar av på att få tillträde till socialförsäkringen, regeringen betalade sjukvården och pensioner - all att ta sticka ut ur posta-avgången slösar.

Ha ökande ångest för anhörigbarn jämnar å andra sidan - förmodligen tack vare svarande bekymmer för deras barns wellbeing - såväl som deras eget.

Rönet bör ha implikationer för Japan och andra länder var pensionärer redogör för en stor och växande snabbt aktie av befolkningen.

Även Om Japan har ett universellt pensionsystem som är dess gynnar beror på en individ kapacitet att betala alltigenom deras funktionsdugliga liv. Som i mycket av den framkallade världen, märkas det mer och mer att en pension är otillräcklig för dagstidning uppta som omkostnad utan en reserv slår samman av besparingar och tillgångar - att sätta det ekonomiskt literate på en distinkt fördel.

Men bör vi vara oroande om våra finanser i gamling alls? Professorn Kadoya gör inte funderare så, och något att sägaregeringar behöver att framkalla strategier för att stem en ångestpandemic:

”Bör Folket inte spendera tid som oroar om framtiden. Det är därför regeringar ger pensioner och att inhysa, och läkarundersökningen planerar. Om föreställningen är, att dessa inte är att fullgöra som är deras, ämnar därefter regeringar, och familjeförsörjare behöver att se danande dem som är tillgängligare - om folket är fortfarande oroat därefter oss behöver att se utbilda folk om dessa servar som levereras för deras behov.”,

Källa: https://www.hiroshima-u.ac.jp/en/

Advertisement