Forskare framkallar ultrasensitive metod för att avkänna protein som är involverat i autoimmune sjukdomar

Forskare i Frankrike har framkallat en ny metod att ska låt manipulerar för att avkänna minimala belopp av ett protein som in kallas interferon-en - tålmodigt tar prov. Tekniken, som beskrivas i studien ”Upptäckt av interferon-enprotein, avslöjer differensen jämnar, och cell- källor i sjukdomen” som publicerades April 18 i Föra Journal över av den Experimentella Medicinen, ska bistår diagnosen och behandlingen av talrika autoimmune sjukdomar, inklusive erythematosus för systemic lupus (SLE) och dermatomyositisen.

Interferon-enproteiner är en familj av cellsignalerandemolekylar som leker en avgörande roll i immunförsvar antiviral försvar. Men den olämpliga aktiveringen av interferonsignalerandet kan orsaka immunförsvaret till sunda silkespapper för attack i förkroppsliga som leder till en variation av autoimmune sjukdomar. Den Högstämda interferonsignalerandet anknytas, till exempel, till komplexa autoimmune oordningar liksom SLE, dermatomyositis och mellitus sockersjuka. Mutationar i individgener kan också aktivera interferonsignalerande och orsaka en klassificera av autoimmune sjukdomar som är bekant som typ Mig interferonopathies.

Diagnostisera dessa sjukdomar och överenskommelse som rollen av interferon-enproteiner i deras patologi har försvårats av oförmågan av clinicians direkt att mäta, jämnar av dessa proteiner in - tålmodigt tar prov. Detta är i hög grad, därför att interferon-enproteiner är endast närvarande i mycket lilla belopp. De är extremt potent molekylar, emellertid så även jämnar lilla ändringar i interferon-en kan ha dramatiskt verkställer på immunförsvaret.

Ett lag av forskare ledde vid Darragh Duffy från det Pasteur Institutet, och den Yanick Galandet från Instituten Föreställer i Paris framkallade en ultrasensitive metod för att avkänna minimala belopp av interferon-en i människoblod eller cerebrospinal vätska. Metoden baseras på en teknologi som kallas digital ELISA för singel-molekylen samling som kan identifiera individen antikropp-märkta proteiner. Genom Att Använda kick-frändskap anti-interferon-en antikroppar som isolerades från tålmodig med ett syndrom som kallades APECED, var forskarna, kompetent att avkänna interferon-en på attomolar koncentrationer, motsvarighet till precis quadrillionths av ett gram per milliliter av tar prov. Denna är 5.000 tider känsligare än existerande metoder för att avkänna dessa proteiner.

Forskarna var kompetent att mäta interferon-en jämnar i blod av sunt, SLE, dermatomyositisen och typ Mig interferonopathy tålmodig. Som förväntat, jämnar höjdes av det autoimmune tar prov sammanlagt; i SLE-tålmodig jämnar högre interferon-en korrelerat med en ökande stränghet av sjukdomen. Avkända högstämda interferonen-en för forskninglaget den också jämnar i den cerebrospinal vätskan av tålmodig som smittas med virus- meningit.

Interferon-en jämnar var bestämt kicken i tålmodig med typ Mig interferonopathies. Genom att isolera individtyper av blodceller, upptäckte forskninglaget att mutationar i en gen som kallas STING orsakar högstämd produktion av interferon-en i monocytes och dendritic celler för plasmacytoid. Dessa celler påverkades inte i tålmodig med SLE, dermatomyositis eller annan typ Mig interferonopathies, föreslår emellertid som att källan av interferon-en kan variera beroende av den autoimmune sjukdomen.

”Kan den ultrasensitive upptäckten av interferon-enprotein i den materiella människan ge nya inblickar in i sjukdom-orsaka banor,” förklarar co-pensionären författare Duffy. ”Låter Den också riktamätningen av interferonprotein som en sjukdombiomarker för tålmodig avlagring och för att övervaka effektiviteten av behandlingar liksom de antiinterferon signalerandeterapierna som testas för närvarande.”,

Forskarna beskriver deras nya upptäcktsmetod i en brandnew artikel formaterar i Föra Journal över av den Experimentella Medicinen, Tekniska Framflyttningar. Dessa primära forskningstudier anmäler en ny teknik som flyttar fram preclinical eller klinisk forskning. Författare validerar den nya tekniken och visar dess fördel över existerande att närma sig.

Källa: http://rupress.org/

Advertisement