Understödja cancer är långt mer deadlier i mer ung folk än äldre vuxen människa

Understödja cancer i barn, och tonåringar och barnvuxen människa (AYA) är långt mer deadlier, än de är i äldre vuxen människa och kan delvist redogöra för de förhållandevis fattiga resultaten av overallen för cancertålmodigåldrar 15-39, en ny studie av Uc Davis forskare har funnit.

Studien grundar också att överlevnad, efter nästan alla typer av cancer har varit mycket högre, när cancern uppstår som en primär malignancy än, om det är en understödjacancer och dessa överlevnadskillnader är mest uttalad i tålmodig minderåriga 40. Artikeln, berättigad ”Understöder Primära Elakartade Neoplasms, och Överlevnad i Tonårs- och Vuxna CancerÖverlevandear,” publiceras i dag i JAMA-Oncology.

Baserat på en analys av mer än 1 miljon cancertålmodig åldras allra från alltigenom U.S.et, studien är första som jämför överlevnad efter en understödjacancer till överlevnad av den samma cancern, som uppstår som den första primära malignancyen, vid ålder. Forskarehopp som rönet hjälper att vägleda clinicians, i att ge ålder-närmare detalj rekommendationer på cancerförhindrandet som avskärmer, behandling, och survivorshipen, speciellt bland AYA-befolkningen, som överlevnad klassar för, har inte förbättrat till den samma graden som de har för barn och äldre vuxen människa.

”Även Om den ökande förekomsten av understöder cancer är välkänd bland canceröverlevandear, är mindre bekant om resultat av dessa cancer, eller den myndiga påverkan,”, sade Theresa Keegan, Centrerar en cancerepidemiologist på Uc Davis den Omfattande Cancern och studie bly- författare. ”Understödja cancer är ett allvarligt sent verkställer av att ha en föregående cancer och, för mest cancer, har en väsentlighet att få effekt på överlevnad.”,

Keegan och kollegor på Uc Davis, Oregon den Vård- och VetenskapsUniversitetar och det John Wayne CancerInstitutet identifierade alla tålmodig som diagnostiserades med endast en eller ett första och, understöder malignancy under 1992 till och med 2008 användande Bevakning, Epidemiology och Avslutar programdata för Resultat som (SIARE) samlades från 13 cancerregistreringar. Forskarna var försiktiga inte till tillfångataganderecurrences av den samma cancern, när de identifierade sekundära malignancies.

Författarna samlade data på de 14 mest allmänningcancertyperna som påverkar AYAs: kvinnligt bröst, thyroid, testicular, Hodgkin lymfkörtelcancer, non-Hodgkin lymfkörtelcancer, akut lymphoblastic leukemia, akut myeloid leukemia, mjuk colorectal, för centrala nervsystemet, cervical och ovarian cancer för silkespappersarcoma, för bensarcoma.

Total-, barn och AYAs hade en 80 procent att riskera av att fortleva fem år efter en diagnos av en första cancer. Men, om den samma cancern uppstod som en sekundär malignancy, tappade 5 år överlevnad till 47 procent för barn och 60 procent för AYA-befolkningen. Skillnaderna i överlevnad var inte nästan, som markerat i den äldre vuxna befolkningen, som hade en 70 procent att riskera av att fortleva fem total- år för en första cancer och 61 procent för ett nytt, understödja malignancy.

Då forskarna såg 5 år överlevnad vid ålder, och individcancer skrivar, grundar de slås skillnader beroende av huruvida den var en första eller sekundär malignancy sammanlagt men två av de 14 cancertyperna, testesna och melanomen.

”För nästan varje typ av cancer, gjorde AYA-befolkningen värre med en sekundär cancer,”, sade Melanie Goldfarb, en endocrinekirurg på det John Wayne CancerInstitutet och co-författare på studien. ”Vad slogg oss var att ökande orsakad sådan för understödja cancer riskerar av död.”,

Till exempel tappade AYA-tålmodig som diagnostiserades med akut myeloid leukemia, som en första cancer hade en 57 procent att riskera av att fortleva för fem år, bara det till 29 procent, om det var understödjacancern. För AYA-tålmodig som diagnostiserades med bröstcancer, var den 5 år överlevnaden, 81 procent för en första cancer men 63 procent, om det var en understödjacancer.

Därför mer ung tålmodig ansar till den värre biljettprisen, än äldre tålmodig med samma understöder cancer inte förstås fullständigt eller tilltalas specifikt i strömstudien, sade författarna.

Keegan sade att en förklaring för värre resultat kan vara att de med en sekundär cancer har ett värre svar till behandling, begränsningar på typerna eller doser av behandlingar, som de kan motta som ett resultat av deras föregående cancerbehandling eller försämrade physiologic reserverar som får effekt deras kapacitet att tolerera behandling.

Goldfarb tillfogade som psychosocial utfärdar kan leka en viktig roll, eller sammanslutningen med annan dela upp i faktorer liksom ett bakomliggande biologiskt villkorar, som görar mottaglig någon till cancer.

”Har Dessa mer unga folk inte alla service, eller resurser som de behöver,”, sade hon. ”Kan De inte ha adekvat försäkring, eller de kan få borttappada i systemet. De kan lida från fördjupningen, som kan bidra till deras total- vård- och försämra deras cancerresultat.”,

Författarna planerar bredvid undersöker hur tiden mellan att få ett första och understöder canceraffektöverlevnad och huruvida typen av behandling för de första cancerpåverkan resultatet av en understödjacancer.

Källa: http://www.ucdmc.ucdavis.edu/cancer/

Advertisement