Hockeyspelare med multipelhjärnskakningar kan ha andra skador i deras hjärnor, forskning avslöjer

Förhållandet mellan head skador som lidas under kontaktsport och Alzheimers sjukdom kallas nu in i ifrågasätter tack för att forska av den Sahlgrenska Akademin, som har avslöjt att hockeyspelare med multipelhjärnskakningar har antagligen andra skador i deras hjärnor.

”Där verka för att vara separata två villkorar och involverade patologier här,” något att säga Pashtun Shahim, en manipulera och forskare av neurology och physiology.

Han som är själv, har mött det 28 sportfolket som var betvingar av forskningen, majoriteten av som var elitishockeyspelare från Sverige (både male och kvinnligt).

Alla dem hade erfarit långsiktiga problem, når de har lidit hjärnskakning på multipel, orsakar, med inklusive känslighet för klagomål för att stoja och tända, retlighet, fördjupningen, svårighet som koncentrerar, och minnesproblem.

Inget PlattaBildande

”Kan Du erfara problem för en radda efter en hjärnskakning, men dessa löser vanligt inom några dagar eller veckor; denna grupp, fast som erfaras problemen för mer än tre månader,”, berättar Pashtun Shahim oss.

Forskningen indikerar att det finns en allmän ändring i ämnesomsättningen eller bearbeta av ett protein som kallas amyloidprecursorprotein (APP), som Alzheimer-Släkta beta-amyloids utsöndras från i nerv-cellen anslutningarna (synapses).

Detta verkställer på amyloidproteinet kunde indikera att det finns synaptic skada, om även det inte förstås fullständigt därför. Forskningen indikerar att det finns en involverad beståndsdel av inflammation också.

”Samtidigt, emellertid, indikerar resultaten inte, att det finns någon plattapatologinågot liknande som du skulle ser in, till exempel, Alzheimers, som är en mycket viktig upptäckt,” något att säga Pashtun Shahim.

Ändringarna påverkade främst hockeyspelarna, som hade lidit hjärnskakning-släkta klagomål för mycket en lång tid, dvs. mer än ett år, och, som sådan inte hade varit kompetent att gå tillbaka till sporten. De andra spelarna gjorde inte jordbruksprodukter de samma resultaten, nor gjorde de 19 sunda individerna som gjorde upp kontrolleragruppen.

Förutsedd Uppföljning

Pashtun Shahim önskade att betona att forskningen baserades på tar prov från bosatt människor och vätskan - CSF - som fanns i hålet av hjärnan, inte på materiellt från obduktioner, som var fallet i föregående studier, som baserades på (till exempel) hjärnorna av boxare, som hade passerat bort.

”Indikerar Dessa rön att det finns en anslutning mellan de långsiktiga klagomålen led efter en hjärnskakning och en nervcellskada - den första tiden, att dessa två kunde anknytas, med bevisar funnit i idrottsman nenar för uppehällekontaktsport. Detta tajmar ser hjälpmedlet, som vi kan följa upp på dessa folk i fem eller tio år ' - och hur deras problem har framkallat. Det finns inte för närvarande några droger på marknadsföra som bara bekämpar klagomålen, oss fest dem symptomatically, men rönet av forskningen kan hjälpa oss att förstå bättre den bakomliggande pathophysiologyen och hopefully att framföra, i framkallning av bättre terapi i framtiden,” något att säga Pashtun Shahim.

Källa: http://sahlgrenska.gu.se/english/research/news-events/news-article//new-findings-from-research-into-multiple-concussions-in-hockey-players.cid1434335

Advertisement