Alkoholism kan ha olikt verkställer på hjärnans belöningsystemet av kvinnor än i manar

En kollaborativ studie mellan forskare på den Massachusetts Allmänt sjukhus (MGH) och den Boston Universitetar Skolar av Medicinen (BUSM) har funnit bevisar att antyda, att alkoholism kan ha olikt verkställer på belöningsystemet i hjärnorna av kvinnor, än det gör i manar.

I deras pappers- som publiceras i PsykiatriForskning Neuroimaging, anmäler laget att belöningsystemet strukturerar är större i alkoholiserada kvinnor än i nonalcoholic kvinnor, och deras rapport bekräftade tidigare studier att funnit samma strukturerar var mindre i alkoholiserada manar än i nonalcoholic manar. Studien, som skriva in sig för närvarande avhållsamma individer med en historia av långsiktig alkoholbruksoordning, grundar också en negationanslutning mellan längden av nykterhet, och storleksanpassa av defyllda ventriklarna i centrera av hjärnan som föreslår möjlighetåterställning av den total- hjärnan från, verkställer av alkoholism

”Till nu, varit lite bekant om volymen av belöningregionerna i alkoholiserada kvinnor, sedan alla föregående studier har gjorts i manar,” har något att sägaco-författare Gordon Harris, Ph.D., av Avbilda som 3D är Tjänste-, och Centrera för Morphometric Analys i Martinosen Centrerar för Biomedicalen som Avbildar på MGH. ”Föreslår Vårt rön att den kan är hjälpsam att betrakta genus-närmare detalj att närma sig till behandling för alkoholism.”,

Hjärnans belöningsystemet är en grupp av strukturerar - däribland amygdalaen och hippocampusen - som förstärker välgörande erfar, är involverad i minnes- och komplexbeslutsfattande och har blandats in i utvecklingen av viktbruksoordningar. - Kvinnor ansa in mot att ha higher jämnar av ångest, stundmanar är mer rimlig att ställa ut asociala kännetecken - Sedan det finns bekant, profilerar skillnaden mellan det psykologiskt och beteende- av kvinnor, och manar med alkoholism strömstudien planlades för att utforska huruvida detillhörande belöningsystemskillnaderna som observerades föregående i manar som också skulle, ses i kvinnor.

Studien skriva in sig 60 deltagare med historier av långsiktig alkoholism - 30 kvinnor och 30 manar - och en likvärdigt grupp av nonalcoholic volontärer. De alkoholiserada deltagarna hade varit avhållsamma för tidsperioder som spänner från fyra veckor till 38 år. Avslutade Deltagare specificerade medicinska historier, och neuropsychological bedömningar med BUSM-forskarna som har för MRI-hjärnbildläsningar på Martinosen, Centrerar som analyserades både benämner av den sammanlagda hjärnan och av strukturerar in i belöningen knyter kontakt.

Reproducera resultaten av tidigare studier, storleksanpassar genomsnittet av belöningregion strukturerar av alkoholiserada manar var 4,1 procent mindre än de av nonalcoholic manar, men genomsnittet storleksanpassar av samma strukturerar var 4,4 procent större i alkoholist än i nonalcoholic kvinnor. Stunden dela upp i faktorer liksom varaktigheten, och styrka av att dricka för skurkroll verkade att förstärka dessa genus-närmare detalj verkställer, noterar forskninglaget att strömstudien inte kan bestämma huruvida dessa skillnader foregående eller som resulteras från utvecklingen av alkoholism. Bland deltagare med alkoholism - både kvinnor och manar - varje år av nykterhet var tillhörande med en 1,8 procent minskning i storleksanpassa av ventriklarna som föreslår att återställningen från skada verkställer av alkoholism på hjärnan.

”Planerar Vi för att ta en specificerad look på få effekt av dela upp i faktorer liksom strängheten av att dricka, och längden av nykterhet på specifik hjärna strukturerar och hoppas för att utforska huruvida de avbilda skillnaderna som ses i detta, och föregående studier är tillhörande med genus-baserade skillnader i motivational, och emotionellt fungerar,” något att sägaco-författare Marlene Oscar-Berman, PhD, en professor av Psykiatri, Neurology, och Anatomi & Neurobiology på BUSM.

Källa: http://www.massgeneral.org/about/pressrelease.aspx?id=2092

Advertisement