Överskott socker i sportdrinkar och bantar sodavatten kan skada hjärnan, föreslår forskning

Amerikanförälskelsesocker. Tillsammans konsumerade vi nästan 11 miljon metertons av det i 2016, enligt US-Jordbruksavdelningen, mycket av det i form av socker-sötade lika sportdrinkar för drycker och sodavatten.

Nu föreslår ny forskning att överskott sockra -- speciellt fructosen i sugary drinkar--styrkaskada din hjärna. Forskare som använder data från den Framingham HjärtaStudien (FHS) grundar att folket, som dricker sugary drycker är vanligt mer rimlig att ha mer fattig minne, mindre total- hjärnvolym och en markant mindre hippocampus -- ett område av hjärnan som är viktig för att lära och minne.

Men, för du kastar din söta tea och ner för ett bantasodavatten, finns det mer: en uppföljande studie grundar att folket, som drack bantar sodavatten var dagligen nästan tre så rimliga tider att framkalla slår och demens när de jämförs till de som inte gjorde.

Forskare är snabba att peka ut, att dessa rön, som visas separat i, förar journal över Alzheimers & Demens och Slår, visar korrelation, men orsaka-och-att inte verkställa. Stundforskare varnar mot över-att konsumera endera bantar sodavatten, eller sugary drinkar, mer forskning är nödvändiga att bestämma hur -- eller om -- dessa drinkar skadar faktiskt hjärnan, och hur mycket skada kan orsakas av den bakomliggande kärl- sjukdomen eller sockersjuka.

”Är Dessa studier inte vara-alla och avsluta-allt, men det är starka data, och ett mycket starkt förslag,” något att säga Sudha Seshadri, en professor av neurology på den Boston Universitetar Skolar av Medicinen (MED), och en fakultetmedlem på BUS Alzheimers Sjukdom Centrerar, som är den höga författare på båda legitimationshandlingar. ”Ser Den lik där är inte mycket av en översida till att ha sugary drinkar, och ersätta sockret med konstgjorda sweeteners verkar inte för att hjälpa.”,

”Bevattnar Kanske bra gammalmodigt är något som vi behöver att få van vid,”, tillfogar hon.

Matthew Pase, en kamrat i MED-neurologyavdelningen och en utredare på FHSEN, som är den motsvarande författare på båda legitimationshandlingar, något att säga, som överskott socker long har long varit tillhörande med lik fetma för kardiovaskulära och metabolic sjukdomar, hjärtsjukdomen och typ - 2 sockersjuka, men lite, är bekant om dess långsiktigt verkställer på människahjärnan. Han valde till sugary drinkar för studien som a långt av att undersöka total- sockerförbrukning. ”Är Det svårt att mäta total- sockerintag i banta,” honom något att säga, ”, så vi använde sugary drycker som en närstående.”,

För den första studien publicerat i Alzheimers & Demens på Mars 5, 2017, forskare undersökte data, inklusive magnetisk resonans som avbildar (MRI) bildläsningar och kognitiva testa resultat, från omkring 4.000 folk som skriva in sig i den Framingham HjärtaStudie cohortsna för Avkommor och Tredje-Utveckling. (Dessa är barnen och barnbarnen av volontärerna för original som FHS skriva in sig i 1948.), Forskarna såg folk som konsumerade mer än två sugary drinkar om dagen av någon typ -- sodavatten, fruktfruktsaft och andra läsk -- eller mer än tre per vecka av sodavatten bara. Bland den ”kickintag” grupp grundar de multipeltecken av den accelererade hjärnan som åldras, inklusive mindre total- hjärnvolym, mer fattig episodiskt minne, och all en krympt hippocampus, riskerar dela upp i faktorer för tidigt stadiumAlzheimers sjukdom. Forskare grundar också det högre intag av bantar sodavatten--en åtminstone per dag--var tillhörande med mindre hjärnvolym.

I understödjastudien som in publiceras, Slå på April 20, 2017, forskarna, genom att använda data endast från den äldre Avkommacohorten som specifikt ses på huruvida deltagare, hade lidit en slå eller diagnostiserat med Alzheimers för demens tack vare sjukdom. Når att ha mätt volontär dryckintag på tre, pekar över sju år, övervakade forskarna då volontärerna för 10 år som söker efter bevisa av slår i 2.888 folk över ålder 45 och demens i 1.484 deltagare över ålder 60. Här grundar slår de, förvånansvärt, ingen korrelation mellan sugary dryckintag och eller demens. Emellertid grundar de att folket, som drack en åtminstone bantar sodavatten per dag var nästan tre så rimliga tider att framkalla slår och demens.

Röker, banta kvalitets-, Även Om forskarna tog åldern som och annat dela upp i faktorer in i konto, kunde de inte fullständigt kontrollera för preexisting villkorar lik sockersjuka, som kan ha framkallat över jaga av studien och är ett bekant riskerar dela upp i faktorer för demens. Diabetikerer som en grupp, dricker mer bantar sodavatten i genomsnitt, som a långt för att begränsa deras sockerförbrukning, och någon av korrelationen between bantar sodavattenintag, och demens kan vara tack vare sockersjuka, såväl som annat kärl- riskerar dela upp i faktorer. Emellertid villkorar sådan preexisting kan inte helt förklara det nya rönet.

”Var Det något överraska att banta sodavattenförbrukning ledde till dessa resultat,” något att säga Pase som noterar att stunder som föregående studier har anknutit bantar sodavattenintag för att slå riskerar, anknyta med demens inte var föregående bekant. Han tillfogar att studierna inte gjorde åtskillnad mellan mellan typer av konstgjorda sweeteners och inte redogjorde för andra möjlighetkällor av konstgjorda sweeteners. Han något att säga, att forskare har satt framåt olika hypoteser om hur konstgjorda sweeteners kan orsaka skada, från omformande gutbakterier till att förändra hjärnans föreställning av ”sötsaken,” men ”oss behöver mer arbete att figurera ut den bakomliggande mekanismen.”,

Källa: http://www.bu.edu/today/2017/soda-bad-for-brain/

Advertisement