Studien finner inget anknyter mellan glutenintag, och hjärtsjukdomen riskerar i folk utan celiac sjukdom

En studie av mer än 100.000 manar och kvinnor avslöjde att dietary gluten inte är tillhörande med hjärtsjukdomen riskerar i folk utan celiac sjukdom. Rönet föreslår också att begränsa hela korn som del av engluten banta kan förhöjning riskera av hjärtsjukdomen i folk som inte har den celiac sjukdomen.

Studien, ledde vid forskare på den Columbia UniversitetarMedicinskt center, och den Massachusetts Allmänt sjukhus/den Harvard Medicinsk fakultet, publicerades den on-line todayen i BMJEN.

”Är Gluten klart skadlig för folk med den celiac sjukdomen,”, sade den bly- författare Benjamin Lebwohl, MD, MS, assistentprofessor av medicinen, och epidemiology på CUMC, direktör av klinisk forskning i den Celiac Sjukdomen Centrerar på den Columbia Universitetar och gastroenterologisten på NewYork-Presbyterian/den Columbia UniversitetarMedicinskt center. ”Men populärt banta bokar, baserade på anecdotal, och circumstantial bevisa, har skjutit aningen som engluten bantar är sund för alla. Vårt rön visar att glutenbegränsningen har inget att gynna, åtminstone i benämner av hjärta som är vård-, för folk utan celiac sjukdom. I faktum kan den orsaka någon skada, om de följer engluten bantar som är bestämt låg i hela korn, därför att de korn verkar att ha ett skyddande att verkställa mot hjärtsjukdom.”,

Den Celiac sjukdomen är en autoimmune oordning, var intagande av föda av gluten, ett protein som finnas i vete, rye och korn, orsakar inflammation av den små inälvan som förhindrar absorberingen av nutrients. Med tiden kan den celiac sjukdomen leda till annat vård- utfärdar, den inklusive hjärtsjukdomen, blodbristen och osteoporosis. Den Celiac sjukdomen kan effektivt behandlas med ettfritt bantar.

Den Celiac sjukdomen beräknas för att påverka omkring 1 i 100 Amerikaner. Another segmenterar av befolkningen har en villkora som kallas denceliac glutenkänsligheten, som gluten startar i några tecken i frånvaroen av den celiac sjukdomen. Emellertid varierar bedömningar av numrera av Amerikaner med non-celiac glutenkänslighet brett. ”Föreslår Illviljan den förhållandevis låga prevalencen av den celiac sjukdomen och denceliac glutenkänsligheten, granskningar att det om en-tredje av Amerikaner är pröva att klippa besegrar på gluten,” något att sägaDr. Lebwohl. ”Gynnar Detta bestämt företag som säljer gluten-fria produkter. Men gynnar det allmänheten? Det är ifrågasätta som vi önskade att svara.”,

Att att bedöma verkställer av engluten bantar på vård- hjärta, Dr. Lebwohl, och hans analyserade kollegor bantar och koronara hjärtsjukdomdata på 65.000 kvinnor i den Vård- Studien för Sjuksköterskor och 45.000 manar i den Uppföljande Studien för Vård- Professionell som uteslutar någon som hade diagnostiserats med den celiac sjukdomen. Varje deltagare som fylls som specificeras ut, bantar frågeformulär varje fyra år, från 1986 till 2010. Deltagarna delades in i fem jämnar av beräknad glutenförbrukning.

”Avgjorde Vi att se hjärtsjukdomen, därför att det är en ledande mördare, och därför att det förstås allmänt att vård- hjärta kan påverkas by bantar,” sade Dr. Lebwohl.

Forskarna grundar, att det inte fanns någon anslutning mellan glutenintag och riskerar av koronar hjärtsjukdom, definierat som dödliga eller icke dödliga hjärtinfarkter. ”Även erfor de med det lägsta beloppet av glutenförbrukning samma klassar av hjärtsjukdomen, som de, som konsumerade den mest glutenen,”, sade den höga utredaren Andrew Chan, MD, MPH, gastroenterologist och Chef av den Kliniska och Translational EpidemiologyEnheten i den Massachusetts Allmänt sjukhusUppdelningen av Gastroenterology- och bundsförvantprofessorn av medicinen, den Harvard Medicinsk fakultet. ”Baserat på våra data som rekommenderar engluten, banta för den vård- befordran av härden verkar endast inte garanterat.”,

I följande studier planerar forskarna för att se verkställa av glutenintag på andra vård- resultat, inklusive cancer och autoimmune sjukdom.

Källa: http://www.cumc.columbia.edu/

Advertisement