Hur påverkar acne självförtroende?

Thought LeadersDr. Anjali MahtoConsultant Dermatologist & Britishs Skin Foundation spokesperson

En intervju med Dr. Anjali Mahto, konsulenthudspecialisten & britten flår fundamenttalesmannen som föras vid April Cashin-Garbutt, MODERN (Cantab)

Enligt en ny granskning vid britten fundamentet, vad får effekt flår acne har på självförtroende?

Tre i fem tonåringar som granskas av britten flår fundamentet anmäld ` som en nedgång i självförtroende' som det störst får effekt att acne har på deras liv.

Från mitt erfara, som en hudspecialist som jag finner att de med acne kan ofta känselförnimmelsen som är ounderstöd, socialt isoleras och blis återtagen.

Denna nedgång i självförtroende kan påverka alla aspekter av deras inklusive förhållanden för liv med familjen, vänner och jämliken.

Är vad de huvudsakliga missuppfattningarna om acne och därför är där en stigma som omger villkora?

Illviljaacne som är så vanligt, där är stilla många missuppfattningar som omger den.

Myths inkluderar att acnelidande person är wash för dirty/do inte riktigt, att deras banta, är fattigt (de äter endast skräpmat) eller att de ska `, väx ut ur den'.

Dessa myths leker en enorm del i den omgeende acnen för stigma, och det är föreställningen av non-lidande person.

Hur många anmälde tonåringar muntligt att missbrukas på grund av deras acne?

Britten flår den fann fundamentgranskningen, att 62% av tonåringar missbrukades muntligt av folk som de visste liksom vänner, familj eller plirar som är disappointingly kicken.

Någon 40% som anmäldes också, att de missbrukades muntligt av folk dem, visste inte. Denna sort av behandling kan egentligen få effekt en persons själv-värd och leda till fördjupningen.

Varför gör som dig, funderaresjälv-aktning binds så nära till acne och flår?

I socialt massmedia för dagens samhälle filmar televisionen, och satta som alla tidskrifter pressa på ungdomar för att se `, görar perfekt'. Det är därför lätt att förstå därför tonåringar erfar låg själv-aktning, om de lider från acne.

Vända mot är alltid på skärm, och det är svårt att dölja fläckar från deras jämliken. Tonåringar kan avsluta upp känsla som, om de inte är det normala eller fult, om de är oförmögna att bo upp till kändisar och deras vänner.

Vad är egentligen ledsen om den, är att acne, for majoriteten av folk är ett behandlingsbart flår oordning, och efter att ha lidit med den jag själv, jag gör egentligen känselförnimmelsen som ingen bör precis måste för att bo med den.

En bra hudspecialist kan erbjuda ett stort nummer av potentiella behandlingar som kan anpassas till individen.  Tyvärr är flå ett sådan synligt organ, att det är endast naturligt att själv-aktning binds så nära till den.

Vad är mer ytterligare forskning nödvändig att utforska den psykologiska bördan av acne?

Den specificerade mekanismen av växelverkan mellan acne och den psykologiska spänningen har inte varit utstuderad.  Det finns begränsade epidemiological data som anknyter acne, och psykologiskt påstå.

Stora studier som att jämföra verkställer av acne i olika åldersgruppar, är icke tillgängliga.  Vi har inte data på huruvida psykologiskt ingripande (och som ingripande) kan vara bäst för de med acne.

Forskningmöjligheterna är ändlösa men dessa handlag på några potentiella områden.

Är vad dina bästa spetsar för att bekämpa acne?

  • Tvätta ditt flår två gånger en dag - morgonen och aftonen.
  • Välj en cleanser som formuleras special för acne - dessa produkter innehåller ofta den salicylic syra- eller benzoylperoxiden
  • Förhindrar ljusa gel-baserade moisturisers för bruk, som är ”non-comedogenic” dvs., bildandet av pormaskar
  • Om du ha på sig smink, då opt för olja-fritt fundament
  • Välj inte, då åtstramningen dina fläckar, som ditt flå ska tar longer till klart och dig kan avsluta upp med acneärr
  • Se en manipulera, om din acne påverkar din själv-aktning som missar för att göra klar med behandlingarna som du har försökt över kontra, eller lämna ärr eller mörker markerar (hyperpigmentationen) på ditt flår

Är vilken service tillgänglig för folk med acne?
 

Britten flår fundamentet har ett Talkhealth fora för folk som lida från alla sorter av flår villkorar inklusive acne här.

Det finns en kommande ` frågar också den sakkunniga' kliniken på acne vilket låter användare logga in och att fråga BSF-experter deras acne ifrågasätter.

Det finns en kallad insats skolar Derm Time som inkluderar downloadable resurser för skolar.

Se din GP eller hudspecialist och fråga huvudsakligen för hjälp. Hudspecialister är den enda läkarundersökningen manipulerar med en djupgående kunskap av flår fungerar i vård- och sjukdom och ska är kompetent att ge specificerad behandling planerar för acne och psykologisk service.

Var kan avläsare finna mer information?

Om Dr. Anjali Mahto

Dr Anjali Mahto är enutbildad konsulenthudspecialist. Hon medicinsk utbildning ägde rum i södra Wales, var hon intercalated också i klinisk Pharmacology. Hon avslutade högre specialistutbildning i dermatologi i en konkurrenskraftig London rotation. Under denna tid nådde hon erfar i något av UK'SENS för ledande sjukvården för högskolan undervisningsjukhus den inklusive imperialistiska och det kungliga fria sjukhuset, Hampstead.

Dr Mahto har varit aktivt involverad i medicinsk utbildning och utbildning.  Hon har framlagt omfattande på både medborgare- och landskampkonferenser. Hon tilldelades ett brittiskt samhälle av den pediatriska fallprisen för dermatologi (BSPD) under henne utbildning och har publicerat original- rapporter i vetenskaplig litteratur.

Dr Mahto fungerar som en konsulenthudspecialist i northwest förtroende för London sjukhus NHS var hon är det bly- för pediatrisk dermatologi servar också. Hon är lycklig att konsultera både vuxen människa, och barn med flår, hår och spikar oordningar, och alla hon är kvalificerad att klara av flår villkorar i vuxen människa och barn.

April Cashin-Garbutt

Written by

April Cashin-Garbutt

April graduated with a first-class honours degree in Natural Sciences from Pembroke College, University of Cambridge. During her time as Editor-in-Chief, News-Medical (2012-2017), she kickstarted the content production process and helped to grow the website readership to over 60 million visitors per year. Through interviewing global thought leaders in medicine and life sciences, including Nobel laureates, April developed a passion for neuroscience and now works at the Sainsbury Wellcome Centre for Neural Circuits and Behaviour, located within UCL.

Advertisement