Kosmetisk tillverkareselemicrobiome som hjälper fest att flå, villkorar

Kosmetiska företag har startat framkallning, och sälja produkter som planläggs för att exploatera flåmicrobiomen för att hjälpa fest villkorar en spänna av att flå, från acne till eksemet. Skeptiker, varnar att det att försöka prackaa på människor en sådan att närma sig är för tidigt, därför att forskare är det stilla arbetet som förstår bakterierna som levande på vårt flå, och påverkar varandra emellertid med det. Täckaberättelsen i Kemisk & Iscensätta Nyheterna (C&EN), veckonyhetsmagasinet av det Kemiska Samhället för Amerikan, räckvidder ut platsen.

Marc S. Reisch, en hög korrespondent på C&EN, anmäler att skönhetsmedelfirmor, stort och litet, är mer och mer intresserade i hur microbiomeaffekterna flår vård-. Att att se, om de kan buteljera, något av dess potentiellt gynnar, forskar de flår bakterier och aktivingredienser för att främja hjälpsamma microbes och för att avskräcka skadliga. Emellertid varnar skeptiker att forskare inte har ännu en grundlinje att föreställa av vad ett sunt flår microbiome skulle looknågot liknande, vet mycket mindre hur man uppnår en sund bakterie- gemenskap.

Inte avskräckt vid det inskränkt förkroppsliga av flår microbiomekunskap, åtminstone en koppla ihop av företag har redan marknadsfört denbaserade produkten fodrar. Yun Probiotherapy som dess något att säga fodrar, inkorporerar ”vänliga” bakterier för att hjälpa korrekt att flå microbeobalanser. AOBiome baserade dess produkt på resultat från en studie som undersöker därför hästar rullar i smutsen. De grundar att bakterier i smutsjordbruksproduktersammansättningarna som hjälper att reglera inflammation, och som kunde vara välgörande att flå. Kosmetiska heavyweights, inklusive Johnson & Johnson, Procter & Gamble och L'Oréal, framkallar också microbiome-baserade produkter.

Källa: https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2017/acs-presspac-may-10-2017/cosmetic-makers-bottle-bacteria-for-beautiful-skin.html

Advertisement