Hög nivå av läkarundersökningaktivitet kan sakta att åldras på cell- jämnar

Illviljan deras bäst försök, ingen forskare har kommit någonsin nästan stoppa människor från att åldras. Även anti-att åldras krämar kan inte stoppa den Gammala Fadern Time.

Men ny forskning från Brigham Young som Universitetar avslöjer dig, kan vara kompetent att sakta en typ av att åldras--sorten som händer insida dina celler. Så länge som du är villig att svettas.

”Därför att Precis du är 40, betyder inte att du är 40 gammala år biologically,”, sade Tucker. ”Alla vet Vi folk, som verkar mer ung, än deras faktiska ålder. Mer fysisk aktivet som vi är, mindre biologiskt åldras, äger rum i vårt förkroppsligar.”,

Studien som publiceras i läkarundersökningen, förar journal över Förebyggande medelMedicinen, fynd som bemannar vem har konsekvent hög nivå av läkarundersökningaktivitet att ha markant längre telomeres än de, som har sedentary livsstilar, såväl som de som är måttligt aktivet.

Telomeres är proteinendcapsna av våra kromosomer. De är lika vårt biologiskt tar tid på, och de korreleras extremt med ålder; varje gång replicates för en cell, oss förlorar ett mycket litet bet av endcapsna. Därför äldre vi får, det kortare våra telomeres.

Öva vetenskapsprofessorn Larry, Tucker fann som vuxen människa med kickläkarundersökningaktivitet jämnar har telomeres med en biologisk åldras fördel av nio år över de, som är sedentary, och enår fördel som jämförs till de, som är måttligt aktivet. Att vara högt aktivet måste kvinnor att koppla in i 30 noterar av att jogga per dag (40 noterar för manar), fem dagar i veckan.

”Om du önskar att se en verklig skillnad i att sakta ditt biologiska åldras, verkar som om det lite ett öva ska inte snitt det,”, sade Tucker. ”Måste Du att fungera ut regelbundet på hög nivå.”,

Tucker analyserade data från 5.823 vuxen människa, som deltog i Vård- CDC'SENS Medborgare och NäringUndersökningsGranskning, ett av de få indexen som inkluderar telomerelängd värderar för studie betvingar. Indexet inkluderar också data för 62 aktivitetsdeltagare som styrkan har förlovat in över ett 30 dag fönster, som Tucker som analyseras för att beräkna, jämnar av läkarundersökningaktivitet.

Hans studie grundar de kortaste telomeresna kom från sedentary folk--de hade 140 att basera parar av DNA mindre på avsluta av deras telomeres än högt aktivfolks. Förvånansvärt grundar han också där var ingen viktig skillnad i telomerelängd mellan de med low eller dämpar läkarundersökningaktivitet och det sedentary folket.

, hur öva sylttelomeres, Även Om avkrävamekanismen för är okänd, sade Tucker att den kan bindas till inflammation och den oxidative spänningen. Föregående studier har visat att telomerelängden förbinds nära till de två dela upp i faktorer och det är bekant att öva kan dämpa inflammation och oxidative spänning med tiden.

”Vet Vi att stamgästläkarundersökningaktivitet hjälper att förminska dödlighet och förlänga liv, och nu vet vi att delen av den fördel kan vara tack vare bevarandet av telomeres,”, sade Tucker.

Källa: http://news.byu.edu/news/research-finds-vigorous-exercise-associated-reduced-aging-cellular-level

Advertisement