Barkasser för Sheffield UndervisningSjukhus först av dess snälla laryngeal dystoniaklinik i Yorkshire

TÅLMODIG som bor med ett dåligt förstått kroniskt, uttrycker oordning, som orsakar ofrivilliga muskelspasms som försämrar anförande och sväljer, kan nu motta behandling närmare för att returnera tack till barkassen av en tvärvetenskaplig klinik för specialist på Förtroende för Fundamentet för Sheffield UndervisningSjukhus NHS.

Det laryngeal dystonialaget på det Kungliga Hallamshire Sjukhuset Från från vänster till höger: ProfessorJaydip Stråle, tålmodiga Margaret Loveday, sjuksköterska Linda Drabble, anförande och språkterapeut Karen Esposito och konsulentneurophysiologistDr Ganesh Rao

Den laryngeal dystoniakliniken - första av dess sort i Yorkshire - ser och festtålmodig som lider med debilitating anförande och sväljer hindrar från dystonia med en kombination av för att uttrycka terapi- och Botox-Något liknande injektionar. Föregående måste tålmodig som behöver denna behandling, att resa så långt afield som Manchester, Middlesbrough eller Brighton för detta tjänste-.

Laryngeal dystonia eller uttrycker dystonia är en frustrera anförandeoordning var muskeln tonar i uttrycka boxas förändrar sig och att orsaka ofrivilliga tålde muskelcontractions, och ett åtsittande som strypas eller breathy låta uttrycker kvalitets-, ofta med plötsligt start och stoppa av uttrycka.

Den sällsynta neurological oordningen förminskar markant det kvalitets- av en persons liv och att försämra deras kapacitet att äta, dricka och tala. Avkräva orsakar av oordningen är okänd - men oriktiga meddelanden som överförs från hjärnan till musklerna, tros för att starta de ofrivilliga spasmsna i halsen. Detta startar kunde anknytas till sjuk vård-, spänningen eller en traumatisk livhändelse.

Tålmodig som ses till det tjänste- från sjukhus över regionen inklusive Barnsley, Chesterfield, Doncaster, Rotherham, Goole och Grimsby, bedömas på en månadstidningklinik av ett lag av anförandespråkterapeuter, gå i ax, näsan och halsspecialister och neurophysiologists.

Beroende av deras behov är tålmodig därefter endera erbjöd en jaga av botulinum toxininjektionar, som kan ges raksträcka bort i kliniken, eller ses för mer ytterligare service för anförandespråkterapi. Detta kunde inkludera sakkunnig uttrycker förstärkning övar och refluxledning. De botulinum toxininjektionarna behöver att upprepas varje tre månader, som dessa avlöser tillfälligt tecken, genom att försvaga eller att paralysera det upprörda området.

Den ProfessorJaydip Strålen, den Kliniska Direktören och Konsulenten Gå i ax, Näsan, och HalsKirurgen på Sheffields det Kungliga Hallamshire Sjukhuset, sade:

Tålmodig som lider med laryngeal dystonia, har en bedrövlig existens för evig sanning, som de vet vad den händer till dem, och såväl som de praktiska begränsningarna av denna villkorar den frustrerar hemskt att inte vara kompetent att få dina uttrycker ut. Tålmodig i området föregående måste att resa enormt distanserar för att motta behandling som blandar frustrationerna av en redan betungande oordning, så vi glädjas för att vara det första NHS-Förtroendet i Yorkshire, och en av endast några i landet som ger denna tvärvetenskapliga specialist, servar. Sheffield UndervisningSjukhus har en rikedom av sakkunskap, i att ge som är utmärkt att gå i ax, nose och halsen och neurological omsorg till tålmodig över regionen, och många tålmodig som ses av ska det tjänste-, ges behandlingraksträckan bort som är fantastisk nyheterna.

Ann Valentin, 59, från Hillsborough, något att säga som hon ”klädde med filt något liknande en missfoster”, när hon startade först att lida med laryngeal dystonia. ”I början var den förödande, och den gjorde mig känselförnimmelse mycket ensam. Jag hade aldrig hört någon som var solid något gilla mig. Jag tänkte att Jag måste ha cancer eller något. Den ändrade mig fullständigt.”, En utgå person normalt, Ann, som fungerar, som en manageress i en blomsterhandlare shoppar som finnas det som frustrerar att måste att svara ringa och att handla med konstiga looks från kunder och kollegor.

”När en ny medlem av bemannar sammanfogat, skulle Jag måste att förklara att något inte var ganska höger. Den gjorde mig känselförnimmelse mycket frustrerad och ilsken.”,

Men, sedan kommande till kliniken för dystonia för Kungliga det Hallamshire Sjukhus specialist den laryngeal för Botox-Något liknande injektionar, och uttrycka terapi, henne har sett en stor förbättring i henne förtroende.

”Har det nya tillvägagångssättet varit briljant. Det görar ond för en del av en sekund, men alla har märkt skillnaden i mig. Jag sjunger till och med dagen, och Jag älskar att svara ringa på arbete nu. Anförandespråkterapeuterna på det Kunglig personHallamshire Sjukhuset har varit en enorm servicealltigenom åren, och Jag ska för att inte ha fått till var I-förmiddagen utan deras service.”,

Margaret Loveday, från Grimsby som tillfogas:

Behandlingen som Jag har mottagit, har ändrat mitt liv för det bättre. Den gör meddela med folk lättare och ger mig mer förtroende till samtalet med folk.

Mig förmiddag som mindre är angelägen om folk som ser mig på grund av min head jordskalv. Det van vid stoppar mig från att önska att göra saker, något liknande som går till theatren. Jag älskar theatren, men van vid I sitter baktill, därför att Jag klädde med filt själv-medvetet om det, men nu Jag kan sitta, någonstans utan att oroa.

Det har omformat egentligen en radda mitt liv, och Jag är för evigt som är tacksam till laget, som ser efter mig, och den underbara NHSEN.

Källa: http://www.sth.nhs.uk/news/news?action=view&newsID=942

Advertisement