Fördjupning i elitidrottsman nenar

Thought LeadersDr. Paul GorczynskiSenior LecturerUniversity of Portsmouth

En intervjuDr. Paul Gorczynski förade vid April Cashin-Garbutt, MODERN (Cantab)

Din nya forskning jämförde tecken av fördjupningen i elit och non-idrottsman nenar. Var Vad ditt huvudsakliga rön?

Vårt huvudsakliga rön visade att kick-kapacitet idrottsman nenar var precis så rimliga som non-idrottsman nenar att anmäla milda eller strängare deprimerande tecken.

Förvånades du av dessa rön?

Vi var inte det som förvånades av det huvudsakliga rönet, därför att nytt forska vid Simon Rice, och kollegor (2016) har visat att i huvudsak liknande klassar av mental hälsaproblem mellan elitidrottsman nenar och non-idrottsman nenar.

Deras berättar- granskar samlade inte resultaten av multipelstudier, som är vad som göras vår unika meta-analys.

Vilket förvånadt vi var, att, då vi förade vår undergrupp analyserar by, könsbestämmer, elitidrottsman nenar, och non-idrottsman nenar hade liknande prevalence klassar av deprimerande tecken, med kvinnor som två gånger är så rimliga som manar att anmäla tecken.

Våra resultat visade att kvinnor är på betydligt riskerar av deprimerande tecken.  

Är Vad något av det huvudsakligt resonerar därför elitidrottsman nenar kan lida från fördjupning?

Elitidrottsman nenar är under ett betydligt belopp av spänning med ett behov att utföra väl konsekvent. De undersökas mycket noggrant ofta av allmänheten, både för deras yrkesmässiga uppförande och vad de gör i deras privata liv.

Elitidrottsman nenar har också ett nummer av begärningar som förläggas på dem, inklusive utbildningsdieter som får tillsammans med lagledarear, och gruppmedlemmar och att handla med riskerar av skada och återställning såväl som aspekter som omger avgången, både som förväntas och som är oväntad och en förlora av den sportsliga identiteten.  

Får effekt Vad kan förkroppsliga avbildar utfärdar har på elitidrottsman nenar?

Body avbildar kan ha ett enormt att få effekt på elitidrottsman nenar. Det anknytas ofta med väger pressar pålagt med lagledarear och lagkompisar såväl som sociala förväntningar av att ha en detalj förkroppsligar storleksanpassar. Den kan leda för att förkroppsliga missnöje, väger bruk av förlust-/affärsvinsttillägg, och oordnat att äta eller att äta oordningar.

Vad behöver mer att göras till lönelyftmedvetenheten av mental hälsa utfärdar i elitidrottsman nenar?

Ett stort avtal av arbete är nödvändigt att hjälpa också att tilltala stigmaen runt om mental hälsa utfärdar i sport. Idrottsman nenar lagledarear, representanter, fläktar, alla har vi en roll som leker för att tilltala och avlägsna mentalsjukdomstigma.

Det är viktigt Att Ändra våra inställningar in mot mentalsjukdom- och hjälpsökande och nödvändigt att se till de, som behöver hjälp, sökanden det ut.

Fann din forskning högre anmäla av deprimerande tecken av kvinnliga idrottsman nenar som jämfördes till male idrottsman nenar? Hur jämför detta till non-idrottsman nenar?

Ja, och i både elit- och non-elit befolkningar. Kvinnlig var två gånger så rimliga att anmäla deprimerande tecken än manlig.

Är Vad de huvudsakliga utmaningarna med själv-anmälde data?

Själv-Rapport data kan kompromissas av folk inte fullständigt överenskommelse frågeformulären som de är fyllnads- i eller vid social desirability, eller det fyllnads- folket ifrågasätter in i långt som beskådas välvilligt.

Vilka länder togs datan från, och såg du någon variation i rönet mellan geografiska regioner?

Data erhölls från studier som förades i Tyskland, Iran, Schweitz och USA.

I huvudsak tala, klassar prevalence verkat att vara högre för elitidrottsman nenar i Tyskland och Iran än i Schweitz och USA.

Gör Vad dig funderare som framtiden rymmer för att tackla fördjupning i elit och non-idrottsman nenar?

Vi behöver mer högkvalitativ forskning som utvärderar deprimerande tecken i idrottsman nenar och ger bevisar baserad behandling. Forska att hjälpidrottsman nenar, lagledarear och representanter vet att mer om mental hälsa och hur till sökanden hjälp är nödvändig. Den Framkallande total- mental hälsaläs-och skrivkunnighet amongst alla individer i sport är nyckel-.

Var kan avläsare finna mer information?

Jag uppmuntrar avläsare att kontrollera ut Britten Förar Journal över av SportMedicinen för den senaste högkvalitativa mental hälsaforskningen som angår idrottsman nenar.

Om Dr. Paul Gorczynski

Mig förmiddag en Hög Föreläsare på Universitetar av Portsmouth. Min forskning undersöker få effekt av läkarundersökningaktivitet, övar, och sporten på mental hälsa.

Advertisement