Alkohol kan ändra personlighet mindre än oss funderare, något att sägaforskare

Vid Sally Robertson, BSc

Alkoholförbrukning kan ha mindre att verkställa på personlighet än bemannar gemensamt tro, något att sägaforskare.

Bemanna typisk anmält en personlighetsändring mellan deras nyktra och fulla statligt, yet observatörer som håller ögonen på från yttersidan som märkas mindre av en ändring, med enda undantaget som det är ökande extraversion bland supare I en studie som publiceras i Klinisk Psykologisk Vetenskap.

Idén, att folkets personlighet förändrar sig, när den är berusad är populär, bara de vetenskapliga bevisar för denna ändring saknar, och vetenskapen bak begreppet av ”en berusad personlighet” är oklar.

Att att utforska huruvida denna personlighetsändring finns egentligen, rekryterade utvärderade Rachel Winograd (det Missouri Institutet av Mental hälsa, Universitetar av Missouri, Columbia) och kollegor 156 deltagare och hur de märkte deras personligheter för att ändra når de har druckit som jämfördes med hur forskare som håller ögonen på från yttersidan sågar dem.

Två veckor före inkoppling i en laboratoriumstudie, anmälde deltagarna på hur de märker deras personlighet för att vara när De är nyktert och, när De är berusat genom att använda Femna Dela upp i faktorer Modellera av personlighet.

En Gång i labbet, gavs halvan av deltagarna olika alkoholiserada drinkar som planlades för att komma med deras blodalkohol som var jämn till omkring .09, och resten gavs non-alkoholisten drinkar. Efter 15 har noterat, ifrågasätter deltagarna som är förlovade i en serie av gruppaktiviteter som gäller pussel och diskussion, planlagt att komma med ut deras personligheter. Under perioden avslutade deltagarna personligheten mäter igen på två orsakar stunder som de antecknades på videoen.

Observatörer förutom labbet som höll ögonen på avslutade standardiserade bedömningarna för inspelningar de också personlighetsdrag och uppföranden av för deltagarna'.

Deltagarna, som drack anmälde ändringar i fem ha som huvudämne personlighet dela upp i faktorer, namely lägre jämnar av conscientiousness, agreeableness och öppenhet för att erfara, och jämnar higher av extraversion och emotionell stabilitet.

Emellertid för observatörerna, var den enda robustt skillnaden, som var märkbar från yttersidan, graden av extraversion. Observatörer klassade suparna på tre fasetterar higher av extraversion: jämna gregariousness, assertiveness och aktivitet.

”Förvånades Vi för att finna en sådan diskrepans mellan supare föreställningar av deras egna alkohol-framkallade personligheter och, hur observatörer märkte dem,” sade Winograd.

Forskarenågot att säga resonera som båda partier anmälde skillnaden i extraversion, är extraversion som är den utåt synliga personligheten, dela upp i faktorer antagligen tack vare.

Winograd något att säga laget skulle något liknande för att se rönet som förutom reproducerades i inställningar laboratoriumet liksom i pubs, bommar för eller på matställen festar, var folket dricker vanligt.

”Huvudsakligen, behöver vi att se, hur detta arbete är mest relevant i den kliniska sfären och kan vara effektivt inklusive i ingripanden att hjälpa att förminska någon negation får effekt av alkohol på folks liv,” avslutar Winograd.

Källor

  1. https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-05/afps-pmc051217.php
  2. http://www.telegraph.co.uk/science/2017/05/15/alcohol-does-not-alter-personality-say-scientists-debunk-myth/
  3. http://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/2167702616689780
Advertisement