Antikroppdrogen konjugerar kunde rymma löfte, i att förbättra ALL behandling för barndom

Forskare på Universitetar av Manchester har upptäckt att ett protein (5T4) som finnas på ytbehandla av celler, bidrar till kemoterapimotstånd i den mest allmänningtypen av barndomleukaemiaen. Genom Att Använda en roman att närma sig, att testa för tidig sort visar att det som uppsätta som mål proteinet med en antikroppdrog konjugera (ADC) kunde rymma löfte i att förbättra behandling.

Forskningen, som betalades av blodcancervälgörenheten, Bloodwise, publiceras i Haematologica.

Överlevnad klassar för barndom som den akut lymphoblastic leukaemiaen (ALL) har förbättrat väsentligen över åren. Nu kan omkring nio i 10 barn se framåtriktat till att kureras, men strömbehandling - ett intensivt jaga vanligt av kemoterapi - är gruelling och kan lämna barn med livslånga biverkningar liksom infertility och även sekundära cancer. Det finns också en riskera av blodcancern som går tillbaka, om hög nivå av leukaemiaen som börjar celler, återstår efter de första rundorna av intensiv behandling. Om cancern kommer tillbaka, är det svårare till fest.

I en studie ledde vid Professorer Vaskar Saha och den Peter Akter, tar prov analyserade forskare från barn som var beslutsamma att vara på endera lowen eller kicken - riskera av återfall som baseras på, numrerar av leukaemic celler som återstår efter deras första runda av kemoterapi.

Forskarna grundar en kick proportionerar av leukaemiaceller för realiteten 5T4 i tålmodig med en kick - riskera av återfall, fördriver denna markör avkändes inte in tar prov taget från barn som reagerade väl till initial behandling.

leukaemiaceller för realitet 5T4 är markant mer clonogenic. Detta hjälpmedel att sjukdomen kan återkomma från mycket få resterande celler. Forskarna upptäckte att proteinet 5T4 hjälper leukaemiastemceller att migrate från blodkärlen till säkerheten av benmärgen under behandling, som erbjuder skydd från kemoterapi och gör dessa celler mycket mer hård att utrota.

Genom Att Använda ett engrafted modellerasystem av människaleukaemiaen i möss, visades en ADC som framkallades av Pfizer Inc., A1mcMMAF, som uppsätta som mål celler med molekylar 5T4 på ytbehandla och levererar en drog, som är giftlig för cellerna, för att vara mycket effektiv i behandling. I tillägg när du används i kombination med dexamethasone, ett standart del- av induktionsterapi, fanns det en markant förbättrad överlevnad av mössna.

Professorn Vaskar Saha, som ledde forskningen med den ProfessorPeter Akter på Universitetar av Manchester, sade:

Även Om detta är tidig sortarbete, föreslår vårt rön att det leukaemic börjande celler, som har 5T4 är bättre på skrivande in platser i förkroppsliga, som ska skyddar dem från standard kemoterapi och att orsaka drogmotstånd och återfall. Genom att uppsätta som mål 5T4 i möss, har vi visat att vi kan selektivt anfalla deresistent leukaemiacellerna.

Dr Alasdair Rankin, Direktör av Forskning på Bloodwise, sade:

ALL för kemoterapi den för närvarande van vid festbarndomen är inte alltid effektiv och kan orsaka livslånga biverkningar. Genom Att Använda riktade terapier - bara eller i kombination - den hone in på specifika kännetecken av cancercellerna, kunde slutligen göra terapier försiktigare och effektivare. Dessa tidig sortrön är lova och har öppnat upp ALL den framtida möjligheten av en ny riktad behandling för barndom.

Källa: http://www.manchester.ac.uk/discover/news/new-antibody-drug-conjugate-could-be-used-to-target-treatment-resistant-childhood-leukaemia/

Advertisement