Studierönet utgjuter nytt lätt på coinfection med chikungunya, dengue eller Zika virus

En ny studie ledde vid fann Colorado Delstatsuniversitetforskare att Aedesaegyptien, den primära myggan, som bär den Zika viruset, styrkan överför också chikungunya- och denguevirus med en tugga. Rönet utgjuter nytt lätt på vad är bekant som en coinfection, som forskare sade inte förstås och kan ännu fullständigt vara ganska vanligt i områden som erfar utbrott.

”En mygga, i teori, ge kunde du multipelvirus strax,”, sade Claudia Ruckert, posta-doktors- forskare i Arthropod-Uthärdat och Smittsamt SjukdomLaboratorium för CSU.

Ruckert framlade initialt rön från studiejumbonedgången på årsmötet av AmerikanSamhället av den Tropiska Medicinen & Hygien i Atlanta, Georgia. Det pappers- forskninglaget var publicerad Maj 19 i NaturKommunikationer.

CSU-laget smittade myggor i labbet med multipelsorter av virus att lära mer om överföringen av mer än en infektion från en singelmyggatugga. Stunder beskrev de labbresultaten, som förvåna, forskare sade att det finns inget resonerar för att tro att dessa coinfections är strängare än smittas med en virus i sänder. Existerande forskning på coinfections är gles, och rönet är motsägande.

En två, tre virus i en mygga

Chikungunya, dengue och Zika virus överförs till människor av Aedesaegyptimyggor, som bor i tropiskt, subtropical, och i några tempererade klimat. Som virusen fortsätter för att dyka upp in i nya regioner, kan sannolikheten av coinfectionen vid multipelvirus vara ökande. Samtidigt förstås frekvensen av coinfectionen och dess kliniska och epidemiologic implikationer dåligt.

Den första rapporten av chikungunya- och dengueviruscoinfectionen uppstod i 1967, enligt studien. För en tid sedan, har coinfections av Zika och denguevirus, Zika och chikungunyaen och alla tre virusen anmälts under olika utbrott, däribland det nya utbrott av den Zika viruset i Nord och South America.

Ruckert sade det fann forskninglaget att myggor i labbet kan överföra alla tre virusen samtidigt, även om denna är rimlig att vara extremt sällsynt i natur.

”Är Dubbelinfektioner hos människor, emellertid, ganska vanligt, eller mer allmänning, än vi skulle har tanke,”, sade hon.

CSU-forskare hade förväntat att finna att en skulle virus bevisar att vara framträdande och outcompete andra i midguten av myggan var infektionerna upprättar och reproducerar, innan de överförs till människor.

”Är Det intressant, att all replicaten tre i ett egentligen litet område i myggan förkroppsligar,” Ruckert sade. ”När dessa myggor får infekterade med två eller tre olika virus, finns det nästan inget verkställer att virusen har på varje annan i den samma myggan.”,

Greg Ebel, direktör av detUthärdade och Smittsamma SjukdomLaboratoriumet och co-författare av studien, sade att resultaten var överraskas.

”Baserat på vad Jag vet som en virologist, en epidemiologist och en entomologist, tänkte Jag att virusen skulle endera konkurrerar eller förhöjer varje annan i något långt,”, sade han. ”Å ena sidan, har alla dessa virus mekanism som dämpar myggaimmunitet, som kunde leda till synergy. Å andra sidan kräver de allt rimligt liknande resurser inom infekterade celler, som kunde leda till konkurrens. Vi såg inte mycket bevisa av either en av dessa saker i myggor som smittades i labbet av multipelvirus.”,

Tre virus, liknande tecken

Den Zika viruset resulterar typisk i tecken som är liknande till influensan och, kan medföljas av en överilad flå. I fjol emellertid, skyrocketed bekymmer om viruset efter anknyta mellan Zika virusinfektion med microcephaly i Brasilien. Microcephaly är när en behandla som ett barn är född med ett litet huvud och en ofullständig hjärnutveckling.

Bekymmer om den Zika viruset var också görad hög efter nyheterna att viruset kunde överföras sexually förutom att vara spridd av myggor. Brian Foy, förbunden professor för CSU i detUthärdade och Smittsamma SjukdomLaboratoriumet, gjorde den anslutning i 2008.

Dengue- och chikungunyavirustecken är liknande till en infektion med den Zika viruset och kan också inkludera gemensamt, och ben smärtar, näsan eller blödning och att mörbulta för gummi.

Inte starkt bevisa coinfectionen poserar allvarligt hot till människor

Är Vad hot för folk som diagnostiseras med en coinfection?

”Finns Det något starkt bevisar den coinfection av människaresultat i infektioner, som är clinically strängare,” Ruckert sade.

Men rönet är motsägande. Ett lag i Nicaragua såg ett stort nummer av coinfectionfall i en studie, men sågar inga ändringar i inläggning på sjukhus eller klinisk omsorg. Men andra studier grundar en möjlighet anknyter mellan den neurological komplikationer och coinfectionen.

”Kan Det är några indikeringar, men det är stilla okända vad verkställa är från coinfection,” sade ganska Ruckert.

Det är också rimligt att coinfections hos människor underdiagnoseds markant.

”Beroende av vilken diagnostik används och beroende av vad cliniciansfunderare, dem kan för att inte märka, finns det en annan virus,”, sade Ruckert. ”Kunde Den bestämt leda till misinterpretationen av sjukdomstränghet.”,

Kliver Därefter för coinfectionforskning

Ruckert och laget i det Ebel Labbet tar nu en mer nära look på vad händer, när myggor smittas med multipelvirus. De ska undersöker hur en coinfection påverkar evolutionen av virus inom myggan.

”Ska Vi studien hur dessa virus-myggan växelverkan ändrar, när det finns två virus, vad får överförd från en coinfected mygga, och, hur det skilja sig åt från en mygga som smittas med en virus,”, sade Ruckert.

Laget intresseras också, i att lära mer om var virusreplicaten i myggor och av undersökande potentiellt gula febern, en fjärde virus som bärs av Aedesaegypti, som en möjlighet för coinfection med chikungunya, dengue eller Zika virus.

Gula febernviruset finnas i tropiska och subtropical områden i South America och Afrika. Det Brasilianska Departement av Vård- anmälde ett pågående utbrott i December 2016.

Det är ett mycket sällsyntt orsakar av sjuka i U.S.-handelsresandear, enligt Centrerar för Sjukdom Kontrollerar och Förhindrandet. Men mellan 20 procent och 50 procent av folk, som framkallar, kan den stränga sjukan släkt till gula febernviruset dö.

”Är ett stort stads- utbrott av gula febernviruset i en tropisk megacity en skräckinjagande utsikt,”, sade Ebel.

Källa: Colorado Delstatsuniversitet

Advertisement