Forskare identifierar genetiska mutationar som förutsäger den bättre prognosen för neuroblastomatålmodig

Det kollaborativa arbetet, som UPV/EHU och Achucarro Centrerar i, forskare har deltagit, har tjänat som att identifiera några genetiska mutationar som ska hjälp för att förbättra behandlingen av denna sjukdom

Den årliga dödligheten klassar i barndomcancer av den förstå nervsystemet, eller neuroblastomaen, är 10 per miljon mellan åldrarna av 0 och 4. Det kollaborativa arbetet mellan Baskiska och Valencian forskare har tjänat som att identifiera några genetiska mutationar som ska hjälp för att förbättra behandlingen av denna sjukdom.

Forskare på den Instituto de Investigación Sanitaria LaFen (Institut av Fe för SjukvårdForskningLa) i Valencia ledde vid Jaime Stilsort de Mora, i samarbete med José Luis Zugaza, en Ikerbasque forskare på UPVen/EHU-University av det Baskiska Landet, och ”den Achucarro Basken Centrerar för Neuroscience”, har med hjälp av identifierade mutationar för NGS (Nästa GenerationOrdnande i viss följd) i genen Tiam1 som förutsäger en bättre prognos för neuroblastomatålmodig.

En neuroblastoma är en fast extracranial tumor frekventerar mer i barndom. Den redogör för 7% allra pediatriska cancer och är orsaka av 15% av slutsumman numrerar av dödar som resulterar från oncological, bearbetar i barndom. Förekomsten av den spänner mellan 8 och 10 fall per miljon barn. Familjfall av neuroblastomaen har beskrivits, men de är extremt sällsynta. Höger nu, är den inte bekant hur denna sällsynta typ av cancer påbörjar.

Studien avslöjer att dessa mutationar, som förutser fortgången av denna sjukdom lokaliseras i olika områden Tiam1 släkta till Rasen och Racen GTPases och också med Myc; alla dessa proteiner är involverade i aetiologyen och fortgången av denna typ av cancer.

Resultaten har publicerats i föra journal över Oncotarget, som specialiserar i arbeten som handlar med, uppsätta som mål för olika typer av cancer. Dessa resultat föreslår att det signalosome som kontrolleras av Tiam1 kan vara nödvändigt i utvecklingen av neuroblastomaen och, därför, Tiam1 placeras som en uppsätta som mål som kunde hjälpa för att förbättra effektiviteten av neuroblastomabehandling.

De nästa kliver är till införlivat dessa studier in i kliniskt övar för att förbättra bearbetar och tillvägagångssätt i diagnosen med en beskåda till att genomföra tidigare behandlingar för de påverkade barnen.

Källa: http://www.ehu.eus/en/en-content/-/asset_publisher/l57S/content/n20170517_neuroblastoma_zugaza?redirect=http%3A%2F%2Fwww.ehu.eus%2Fen%2Fen-home%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_eFh7%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D3

Advertisement