Nytt anti-virus- bearbetar kunde bli lek-changeren i slagsmål mot MERS

I Juni 2012, gick en årig man 60 med influensa-något liknande tecken in i ett privat sjukhus i Jeddah, Saudiarabien. Två veckor mer sistnämnd, dog han från multipelorganfel som var passande det första offer av en mystisk virus som kom att vara bekant som Mellanösten det Respiratoriska Syndromet eller MERS.

Den Vård- Organisationen för Världen (WHO) har identifierat MERS som ett akut hot med inget vaccin eller behandling i sikt. Detta kunde ändra tack till ett nytt anti-virus- bearbetar, framkallat av Universitetar av Toronto forskare.

Handstil i de föra journal överPLoS Pathogensna, laget ledde vid Professorn Sachdev Sidhu, av Donnellyen Centrerar för Cell-, och den Biomolecular Forskning och Avdelningen av Molekylär Genetik, beskriver, hur de vände ubiquitin, ett häftklammerprotein i varje cell, in i en drog som är kapabel av att förhindra MERS i kultiverade människaceller. Därför Att teknologin kan appliceras till en lång räcka av pathogens, kunde det bli enchanger i anti-virus- terapi med implikationer för den vård- människan och lantbrukbranschen.

”Är Vaccin viktiga för förhindrande, men det finns ett stort behov för anti-virus- mediciner till festfolk, som har blivit infekterat,” något att sägaDr. Wei Zhang, en postdoctoral forskningkamrat i Sidhus labb som gjorde mest av arbetet på studien.

MERS är liknande till SARS, viruset som dödade nästan 800 folk i en global epidemi 2002. Båda gillar byten uppåt av en third av folk som smittas och, många virus, dykas upp från djur--slagträn och kamel i fallet av MERS--når att ha muterat in i en bilda som är kapabel av att smitta människaceller. Även Om MERS har så långt avkänts i 27 länder, sedan det första fallet som dykas upp i 2012, utbrott, har i hög grad innehållits inom Saudiarabien, enligt WHOEN.

Gilla många virus, MERS-arbeten, genom att kapa ubiquitinsystemet i människaceller som komponeras av hundratals proteiner som rely på ubiquitinuppehälle de väl cellerna som är vid liv och. På infektion förändrar virus- enzym ubiquitinbanor i långt som låter viruset kringgå de immuna försvarstunderna som multiplicerar och förstör vara värdsilkespappret som den spridningar i förkroppsliga.

”Har Virus evolved proteiner som låter dem kapa varar värd proteiner. Vi kan nu planera strategier för att förhindra denna från att hända,” något att säga Zhang.

Zhang och kollegor iscensatte människaubiquitinproteinet in i ett nytt bildar, som paralyserar ett nyckel- MERS-enzym och att stoppa viruset från att reproducera. Dessa syntetmaterialubiquitinvariants agerar snabbt och fullständigt att avlägsna MERS från celler i en maträtt inom 24 timmar.

Forskarna skapade också UbVs som kvarter Crimean-Kongofloden viruset, orsaka av en haemorrhagic feber, som dödar omkring 40 procent av smittade de.

Och de planläggs endast för att uppsätta som mål endast viruset -- hopefully minimera biverkningar i någon framtida drog.

Men, för dessa iscensatte proteiner kan framkallas in i medicin, måste forskare först finna a långt för att leverera dem in i den högra delen av förkroppsliga. För detta är Zhang och Sidhu funktionsdugliga med Dr. Romare Melnyk, en biochemist i Sjukhuset för Sjuka Barn och en värld som är sakkunnig i proteinleverans.

Laget utforskar möjligheten av att finna droger, som fungerar i ett liknande sätt, men kan också redan korsa cellmembranet.

Det är rimligt att proteinerna ska testas först i växter och djur, var reglerande godkännanden är mindre strikt, än dem är för människadroger. ”Är Vi också funktionsdugliga på en iscensatt ubiquitin som uppsätta som mål en havrevirus som ansvariga för förstörelse av stora stråk av havren sätter in i Nordamerika, med kollegor i Manitoba,” något att säga Zhang.

I mellantiden ska Zhang fortsätter för att förbättra leverans av hans märkes- proteiner till människaceller som uppsätta som mål inte endast MERS men också andra virus. Han hoppas ska andra följer passar.

”Med vårt bearbeta, kan vi snabbt frambringa denvirus- medicinen, och vi hoppas, att vår ska metod inspirerar annat forskareförsök det ut mot olika pathogens,” något att säga Zhang.

Källa: Universitetar av Toronto

Advertisement