Nya Thermia direktanslutet som vård- bilda bearbetar, möjliggör snabbare förutsägelse av influensautbrott

Till Och Med integration med en wearable termometer har Thermiaen direktanslutet som vård- bilda bearbetar framkallat på Boston Barns Sjukhus, möjliggjort förutsägelse av säsongsbetonade influensautbrott i Kina en tidigare månad, än för, enligt en ny studie i Amerikanen Föra Journal över av Allmän hälsa.

”Faktumet, att vi var kompetent att förutsäga influensautbrott snabbare, än Kina program för medborgarebevakning visar egentligen kapaciteten för att dagliga wearable digitala vård- apparater ska spåra spridningen av sjukdomen på den jämna befolkningen,”, sade studie bly- författare Yulin Hswen, som är en forskningkamrat i Boston Barns Computational Grupp för Epidemiology och en doktors- kandidat på Harvarden T.H. Chan Skola av Allmän hälsa.

Spåra sjukdomen, Även Om de Boston Barnens lag har föregående visat att det sociala massmedia kan vara van vid, är denna den första tiden som de har visat att utbrott kan förutsägas till och med en inbyggd wearable apparat och direktanslutet bearbeta.

”Kollektivt är vi stilla kommande benämner med datastörtfloden från wearable apparater, men det är imperativet som vi börjar att frambringa värderar från dessa data,” något att säga studie höga författare Jared Hawkins, PhD, som är direktören av informatics på Boston Barns Innovation och Digital den Vård- Gaspedalen (IDHA). ”Från ett allmän hälsaperspektiv -- som vi har visat med denna senaste studie -- det finns jättelikt potentiellt för knackning av dessa data för forskning, bevakning och påverkan av politik.”,

Thermia en bilda feber bearbetar skapat av de Boston Barnens lag, arbeten som en fristående digital applikation eller kan motta ett barns temperaturläsning direkt till och med iThermonitoren, ettgodkänt, lappa-något liknande den wearable termometern som ha på sig under beväpna. Denna integration är möjligheten under en licensöverenskommelse mellan Boston Barn och iThermonitor'snas producent, Raiing Läkarundersökning Inc., som baseras i Kina.

I Kina har denBemyndigade iThermonitoren nått popularitet bland digital-vett föräldrar som har inhandlat den wearable apparaten för att övervaka deras barns temperatur. När iThermonitoren avkänner en feber, kan föräldrar ta fram Thermia via rengöringsduk, eller mobilen och svaret ifrågasätter direktanslutet om barnets strömtecknen och den medicinska historien.

Data som samlas från dessa växelverkan, anonymizeds och analyseras av de Boston Barnens lag för att möjliggöra sjukdomspårning. Genom Att Använda denna metod, samlade laget nästan 45.000 data pekar från Kina Thermia användare mellan 2014 och 2016. De upptäckte att utbrott av ”influensa-något liknande illnesses”, som hade kännemärketeckenet av influensa, kunde avkännas digitalt i real-time.

I jämförelse till influensabevakningdatan som samlades av den Vård- Medborgare och FamiljeplaneringKommissionen (NHFPC) av People'set Republic of China, avslöjde datan från iThermonitor och Thermia influensautbrott per den tidigare hela månaden.

”Försenar i clinically-anmälde data, och brist av datatillgänglighet bidrar till utmaningarna av att identifiera utbrott snabbt,” något att säga John Brownstein, PhD, som är den högsta innovationen kommenderar på Boston Barn och direktören av det Computational EpidemiologyLabbet och IDHAEN. ”Som ett resultat, har vi mer, och mer tillfällen att använda real-time, låg-kostar digitala lösningar lika Thermia för att förbättra sjukdombevakning.”,

I Kina till exempel, den Vård- Medborgare och FamiljeplaneringKommission förar normalt deras influensabevakning av anmäla och bekräftande fall, som barn ses av clinicians på vård- lättheter.

Men denna sort av det traditionella sjukdombevakningprogramet är känslig att komma på efterkälken tid, för ett dyka upp utbrott känns igen. Dela upp i faktorer som bidrar till denna fängelsekund som tid inkluderar tålmodigs närhet och sannolikhet av resanden till en klinik, tillgängligheten av utbildade clinicians, som kan identifiera teckenet av influensa, och huruvida eller inte lokallaboratoriumresurser är tillgängliga för att bekräfta fall.

I kontrast har Kina 620 miljon mobila internetanvändare som kan teoretiskt ta fram den fristående Thermia applikationen från någon dator, smartphonen eller även den AmasonAlexa assistenten.

”I geografiskt stora och tätt befolkade länder lika Kina, bearbetar lika Thermia kan ge bättre på--mald sjukdombevakning än, vid relying på data, som fångas endast på peka av behandling i kliniken,” något att säga Hswen.

Källa: Boston Barns Sjukhus

Advertisement