Forskare skapar denbaserade avkännaren för att förutsäga start av astmaattacker

Rutgers har Universitetar-Nya Brunswick forskare skapat enbaserad avkännare som kunde leda till tidigare upptäckt av hägringastmaattacker och förbättrar ledningen av astma och andra respiratoriska sjukdomar och att förhindra inläggning på sjukhus och dödar.

Avkännaren stenlägger långt för utvecklingen av apparater - likna eventuellt konditionbogserarenågot liknande Fitbiten - som folket kunde ha på sig och därefter veta då, och på vilken dosering som tar deras läkarbehandling.

”Är blåser Vår vision att framkalla en apparat, som någon med astma eller en annan respiratorisk sjukdom kan ha på sig runt om deras hånglar, eller på deras wrist och in i den periodvis för att förutsäga starten av en astmaattack, eller andra problem,”, sade Mehdi Javanmard, en assistentprofessor i Avdelningen av Elektrisk och för Dator Iscensätta. ”Flyttar fram Den sätta in av den personifierad och precisionmedicinen.”,

Javanmard och ett olikt lag av Rutgers-Nya Brunswick experter beskriver deras uppfinning i studien publicerad on-line today i den föra journal överMicrosystemsna & Nanoengineeringen.

Astma, som orsakar inflammation av flygbolag och blockerar luftar flöde, påverkar omkring 300 miljon folk över hela världen. Omkring 17,7 miljon vuxen människa och 6,3 miljon barn i Förenta staterna diagnostiserades med astma i 2014. Tecken inkluderar att hosta, att rossla, andnöd och bröstkorgtightness. Andra allvarliga lungkrämpor inkluderar den kroniska obstructive pulmonary sjukdomen (COPD), som encompasses emphysema och kronisk bronkit.

Dagens non-invasive metoder för att diagnostisera och att övervaka astma begränsas, i att karakterisera naturen och graden av flygbolaginflammation och kräver dyr klumpig utrustning som tålmodig inte kan lätt uppehället med dem. Metoderna inkluderar spirometryen, som mäter andningkapacitet, och att testa för den utandades nitric oxiden, en indikator av flygbolaginflammation. Det finns ett akut behov för förbättrade, minsta invasive metoder för den molekylära diagnosen och övervakning av astma, studienågot att säga.

att Mäta biomarkers i utandas andedräktcondensate - mycket lilla vätskeliten droppe urladdnings under andning - kan bidra till överenskommelseastma på det molekylärt jämnar och leder till riktad behandling och förbättrar sjukdomledning.

De Rutgers forskare miniaturized electrochemical avkännare mäter exakt nitrite i utandas andedräktcondensate genom att använda den förminskande grapheneoxiden. Den Förminskande grapheneoxiden motstår korrosion, har överlägsen elektrisk rekvisita och är mycket exakt, i att avkänna biomarkers. Graphene är ett tunt lagrar av grafiten som in används, ritar.

”Är Nitrite som är jämn i andedräktcondensate, en lova biomarker för inflammation i det respiratoriska området. Ha en for, kan den lätta metoden som mäter den, hjälpa en astmatiker att bestämma, om lufta föroreningar är röra dem, så de kan förbättra rättabruk av läkarbehandlingen, och läkarundersökningaktivitet,”, sade Clifford Weisel, studieco-författare och professor på Rutgerss Miljö- och Yrkes- Vård- VetenskapsInstitut (EOHSI). ”Kunde Den också användas i en läkare kontor och nöd- avdelningar för att övervaka effektiviteten av olika anti-upphetsas droger för att optimera behandling.”,

”Kan Förhöjningar i flygbolaginflammation vara en tidig sortvarning undertecknar av ökande riskerar av en astmaattack eller en förvärrande av COPD och att låta för tidigare och mer-effektiv förebyggande medel mäter, eller behandling,”, sade Robert Laumbach, studieco-författare och en yrkes- och miljö- medicinläkare på EOHSI.

”Precis är att se hosta, rossla och annan utåt tecken, diagnosexakthet ofta fattigt, så att är, därför denna idé av övervakningbiomarkers fortlöpande kan resultera i en paradigmförskjutning,” sade Javanmard, som fungerar i Skola av att Iscensätta. ”Kliver kapaciteten att utföra nöjd etikett-fri quantification av nitrite i utandas andedräktcondensate i en singel utan några tar prov pre-behandling beslut en nyckel- flaskhals till att möjliggöra bärbar astmaledning.”,

De nästa kliver är att framkalla ett bärbart wearable system, som kunde vara kommersiellt - tillgängligt inom fem år, sade han. Forskarna föreställa sig också utvidgning av numrera av inflammationbiomarkers som en apparat kunde avkänna och mäta.

”I U.S.et bara, allergiinflammation, astma och olikt respiratoriskt villkorar är alla på löneförhöjningen, så apparater som kan hjälpa att diagnostisera, villkorar att övervaka och klara av dessa ska är i kickbegäran,”, sade Javanmard.

Källa: http://news.rutgers.edu/research-news/graphene-based-sensor-could-improve-evaluation-diagnosis-and-treatment-asthma/20170522

Advertisement