TSRI-forskare upptäcker potentiell ny terapi för att stoppa den dödliga botulinum neurotoxinen

Den Botulinum neurotoxinen är antagligen bäst bekant till Amerikaner som BOTOX, en kosmetisk medicin, ganska än som en orsaka av potentiellt farliga foodborne illnesses. Mindre - bekant är klassificeras det botulinum för Clostridium, bakterien, som orsakar neurointoxicationen, producerar en av de mest potent toxinsna på jord, och som ett potentiellt bioterrorismhot.

Fördriva ingen bot finns--och botulismbehandlingalternativ begränsas--en serendipitous upptäckt av forskare på Det Scripps Forskningsinstitut (TSRI) kan ge en ny terapi, som kan stoppa neurotoxinen även i dess strängare som är avancerad arrangerar av handling. Finna som baserades på rodentstudier, publicerades för en tid sedan i Föra Journal över av det Kemiska Samhället för Amerikanen.

Den Bly- forskare Kim Janda, Elyen R. Callaway, Jr.-Professor av Kemi på TSRI, sade att han avgjorde att undersöka botulismneurotoxinen tack vare dess debilitating och liv-att hota verkställer, såväl som dess fara som ett potentiellt bioterrorismmedel. ”Det är på samma jämnt som Anthraxen, Centrerar Epidemin, Ebola och andra prioritetspathogens för Kategori A,”, sade som Janda ser till, för Sjukdom Kontrollerar, och Förhindrandet (CDC) listar av biologiska medel av högst bekymmer. ”Yet det finns ingenting även i arrangerar gradvis kliniska försök för I.”,

Botulism är en sällsynt men allvarlig oordning som anfaller huvuddelens kapacitet att signalera till muskler. Tecken inkluderar oskarp vision, sluddrigt anförande, muskelsvaghet och att svälja för svårighet. Den kan leda till förlamningalltigenom förkroppsliga och även död, genom att påverka tålmodigns kapacitet att andas. Enligt CDCEN överförs botulism i första hand till och med mat eller sår som smittas av botulismbakterierna, som bor i miljön. I extremt lilla doser injiceras botulismtoxinen för läkarundersökning ämnar, liksom för att avlösa spasticity, och, som en skönhetsmedel rynkar behandling.

Att upptäcka potentiella inhibitors av toxinen kedjar Janda och hans avskärmde triazolesammansättningar för forskning laget mot den botulinum neurotoxinen lätt, ett proteolytic enzym som avbryter neuronal signalerande till muskler. Triazolesna var synthesized använda klickar kemi--en metod framkallade vid den TSRI-Professor- och Nobel laureaten K. Barry Sharpless i mitt--90-tal. Paul Bremer, ett doktorandarbete i Jandas laboratorium och studien varar upphovsman till, sade först att de slogg på en triazolesammansättning förutsatt att av Sharplesss laboratorium som verkade forcefully att förhindra toxinen kedjar lätt i en enzymatic analys.

mer Ytterligare testa avslöjde en överrrakning. ”Hade Vi funnit vad vi tänkte var aktivet klickar sammansättningar, men de var egentligen endast aktivet på grund av förkoppra,”, sade Bremer. Copper används, som en katalysator som ska utföras, klickar kemi och spårar belopp som skulle för att inte förutses för att visa aktivitet i en bioassay, honom förklarade. ”På mer ytterligare experiment, kom det som en färdig överrrakning som förkopprar förhindrade ganska potently enzymet.”,

Forskarna hade oavsiktligt landat på en potentiell ny terapi för typ A av neurotoxinen, den mest allmänningen och orsakar dödligt av människabotulism, genom att använda förkopprar chloriden, ett billigt, klart - tillgängligt belägga med metall salt som aktivingrediensen.

Därefter planlade forskarna molekylar som kallades ligands för att agera som leveransmedel för, förkopprar in i neuronal celler, ett nödvändigt kliver, i översättning av den terapeutiska handlingen av, förkopprar till biologiska system. TSRI-laget överförde därefter deras ligand-förkopprar komplex till deras studiekollaboratörer på Universitetar av Wisconsin-Madison, som administrerade det till möss. Sammansättningen fördjupa djur liv, även om de gavs dödliga doser av toxinen.

Forskarna sade att mer ytterligare att testa för djur det är nödvändigt att bestämma optimal dosering som doserar frekvens och annat dela upp i faktorer. Janda sade att kliniska försök som bevisar effektivitet inte kan vara gjorda hos människor tack vare botulinum neurotoxicityfaror. Emellertid kan säkerheten av förkopprakomplex valideras till och med flera andra kliniska försök som redan är kommande för olikt bruk, honom tillfogade.

Om funnit för att vara kassaskåpet, Bremer, sade att den terapeutiska förkoppra kunde ge en effektivare terapi, än existerande att närma sig till botulism. För närvarande mottar botulismlidande person entoxin medicin, som kan inactivate toxinen som cirkulerar i deras system som förhindrar därmed mer ytterligare förgiftning. Emellertid kan anti-toxinen inte vända om preexisting förlamning, därför att toxinen agerar inre celler. Därför kan sjukdomåterställningen vara långsam, och förlamningen kan ta veckor eller månader för att ha på sig av.

”Antikropp-baseras anti-toxinen, som hjälpmedlet det fungerar endast utanför cellerna,”, sade Janda. ”Kan Denna nya terapi klart skriva in celler, var den kan anfalla det etiologiska medlet, en protease, som är ansvariga för förlamningen som ses från neurotoxinen.”,

Forskarna noterade också att den mer ytterligare studien visar behovet att undersöka belägger med metall för terapeutiskt bruk. Metals används inte gemensamt i drogdesign på grund av bekymmer om toxicitet och närmare detalj som uppsätta som mål som jämfört till organiska sammansättningar. Emellertid finns flera belägga med metall-baserade terapier redan. För anföra som exempel, guld- används i cancer för terapier med säkerhet, och den rheumatoid artrit, fördriver andra belägga med metall-baserade behandlingar är för närvarande i kliniska försök.

”Är Dessa sorten av underappreciated medicinal medel,”, sade Bremer. ”Visar Vårt arbete behovet att undersöka deras potentiella mer ytterligare.”,

Källa: http://www.scripps.edu/news/press/2017/20170524janda.html

Advertisement