Studiefynd som wearable konditionbogserare mäter exakt hjärta, klassar men inte energiförbrukning

Enligt en studie som direktanslutet publiceras i Föra Journal över av Personalized Medicinen, mäter konditionaktivitetsbogserare, hjärta klassar exakt men inte numrera av brända kalorier.

Kreditera: SFIO CRACHO/Shutterstock.com

Miljoner av folk ha på sig konditionaktivitetsbogserare för att övervaka deras övar och vård- och delar ofta apparatdatan med deras läkare. Laget av forskare på Stanford-Universiteten Skolar av Medicin har gjort en studie att finna ut exaktheten av datan.

Författarna av studien har anmält att folket, som använder dessa wearables kan försäkras, att med hänseenden till hjärta klassa, apparaterna gör ett bra jobb. , om Emellertid den mäter energiförbrukning, är det antagligen av vid ett viktigt belopp.

Bland den olika gruppen av 60 volontärer som ha på sig apparater, visade utvärderingen sex ut ur de sju apparaterna, mätt hjärta klassar med ett fel klassar av mer mindre än 5 procent. Några apparater var preciserar jämfört med andra och dela upp i faktorer mycket liksom färgar av flå och förkroppsligar samlas indexet påverkade mätningarna.

Studien grundar att inga av de sju apparaterna mätte energiförbrukning exakt. Felet klassar var 27 procent även i den exaktaste apparaten och 93 procent i den minst exakta apparaten.

Euan Ashley, DPhil, FRCP, professor av den kardiovaskulära medicinen, av genetik och av biomedicaldatavetenskap på Stanford sade att ”Folket baserar livbeslut på datan förutsatt att av dessa apparater,”. Emellertid rymmer konsumentapparater inte de samma normana som läkarundersökning-graderar apparater. Han sade att läkare finner den som är svår att veta vad för att göra av hjärta-klassar data och andra data från apparaten som den tålmodig ha på sig.

Ashley kommenterar att producenter kan testa exaktheten av aktivitetsapparater omfattande, emellertid det är svårt att konsumenterna vet hur exakt sådan information är eller det processaa som används av producenterna i att testa exaktheten av apparaterna. Forskninglaget har uppsättningen ut som bedömer självständigt aktivitetsbogserarna som möter kriterierna liksom att mäta både hjärta, klassar och energiförbrukning och att vara tillgängligt kommersiellt.

Anna Shcherbina, en av författarna av det pappers-, sade: ”För en lekmanna- användare, i enläkarundersökning inställning, önskar vi uppehället det fel under 10 procent.”,

Sextiovolontärer som består av av 31 kvinnor och 29 manar, ha på sig sju gå eller spring på treadmills eller som använder för apparatstunderna stationära cyklar. Engradera electrocardiograph var van vid mäter hjärtan klassar av varje volontär. Metabolic klassa beräknades med en instrumentera för att mäta syret och koldioxiden i andedräkt ett bra alternativ för ämnesomsättning och energiförbrukning. Resultat från de wearable apparaterna jämfördes därefter med mätningarna från tvåna ”guldmyntfot” instrumenterar.

”Klassar hjärtan mätningar utfört långt bättre, än vi förväntade,”, sade Ashley, ”bara energiförbrukningen mäter var långt av markera. Storleken av hur precis dåligan de förvånades jag.”,

Han sade att de viktigast pekar för att minnas är att en användare kan nätt mycket rely på hjärtan klassar mätningar från konditionbogseraren, baserar emellertid som beloppet av mat som du äter på numrera av brända kalorier, som per apparaten inte är en bra idé.

Ashley och Shcherbina sade att varje av apparatbruket dess egna privat algoritm för beräkna energiförbrukning och de inte var säkra därför energi-förbrukningen mäter var så fjärran.

Min take på denna är att det är mycket hårt att utbilda en algoritm som skulle är exakt över en bred variation av folk, därför att energiförbrukning är variabeln som baseras på någon den jämna konditionen, höjd och att väga, Etc.”,

 

Doktorand Anna Shcherbina, Stanford-UniversitetMedicinskt center

Shcherbina nämnde att hjärta klassar mätas direkt, eftersom energiförbrukning måste mätas indirekt till och med närståendeberäkningar, och det finns en möjlighet som algoritmerna är danandeantaganden, som gör inte färdiga individer mycket väl.

Forskninglaget sågar ett behov att göra deras bedömning av wearable apparater som är öppna till forskninggemenskapen. Så skapade välkomnade de en website som visar deras egna data och, andra för att upload data släkta till apparatkapaciteten.  

I det nästa arrangera av studien, att laget är redan funktionsdugligt på, dem bedömer apparaterna fördriver volontärer ha på sig dem, som de går omkring en det normaladag och däribland att öva i det öppet, i stället för att gå eller spring på en laboratoriumtreadmill. ”Arrangera gradvis In två,”, sade Shcherbina, ”önskar vi faktiskt en fullständigt bärbar studie. Så volontär ska ECG är bärbar, och deras energiberäkning som också ska, göras med en portable bearbetar med maskin.”,

Arbetet är ett exempel som reflekterar målet av den Stanford Medicinen, fokuserar på vård- precision som är att förutse och förhindra sjukdomen i det sunt och exakt att diagnostisera och festsjukdomen i det sjuk.

Källor:

 

Advertisement