Forskare skapar ett snabbare, mindre arbetsintensivt testar för att avkänna ”dold” HIV

Sökandet som framkallar en HIV-bot, long har long förkrossats av ett seemingly enkelt ifrågasätter: Hur finner läkare ut, om någon kureras? Viruset har en kapacitet att ligga dormant i immuna celler på jämnar som inte kunde avkännas till alla, emellertid det dyrast och det tidskrävande testar kan finna den gömda viruset.

Kreditera: Sebastian Kaulitzki/Shutterstock.com

Enligt en studie som publiceras i NaturMedicin, har forskare på Universitetar av Pittsburghs Institution för forskarutbildning av Allmän hälsa, skapat en testa som är känslig nog för att avkänna ”dold” HIV. Testa, som är snabbare, det mindre arbetsintensivt och mindre dyra än strömmen ”guldmyntfot” testar, har avslöjt att beloppet av virus som lurar som är dormant i HIV-folk som verkar nästan att kureras är omkring 70 större än föregående bedömningar för veck.

”Globalt finns det verkliga försök att kurera folk av HIV, genom att finna väg att utrota denna latent behållare av viruset, som framhärdar besvärligt i tålmodig, illviljan våra bäst terapier,”, sade den höga författare Phalguni Gupta, Ph.D., professor och vice stol av Pitt Offentliga Hälsas Avdelning av Smittsamma Sjukdomar och Microbiology. ”Bara de försök går inte att fortskrida, om vi inte har testar som är känsliga, och praktiskt nog att berätta manipulerar, om någon kureras riktigt.”,

CD4+-T-celler är en typ av vitblodcellen som leker en ha som huvudämneroll, i skydd av förkroppsliga från infektion. HIV är spridd, när CD4+-T-celler smittas. Befordran i antiretroviralterapier till festHIV har nett peka var HIV-tålmodig kan ha viruset så väl att kontrolleras att de kunde ha så lite som en virusinfektion per miljon CD4+-T-celler.

Yet majoriteten av HIV-DNA som integreras in i dessa celler, är defekt, som hjälpmedlet det skulle för att inte orsaka infektion på något sätt. När HIV-terapin startar arbetet, är det viktigt att finna huruvida HIV-DNAEN som testa avkänner kunde i faktum skapa mer virus och orsaka personen till återfall, om terapi stoppas. Därför måste testa vara kompetent att visa, att den avkända viruset kan reproducera, genom att växa viruset från ta prov.

Det bäst testar tillgängligt för att göra detta, är hitintills den kvantitativa virus- följdanalysen (Q-VOA). Testa har många missgynnar, liksom den kan ge endast en minsta bedömning av den latent HIV-behållaren storleksanpassar, kravet av stora blodvolymer, arbetsintensivt, tidskrävande och dyrt.

Laget ledde vid Gupta har framkallat en testa som kallades TZA. Testa fungerar, genom att avkänna en gen som vänds på endast i närvaroen av reproducering av HIV, således sjunkas viruset för att kvantifieras av tekniker.

Jämfört med Q-VOA testar, var resultat produceras i 2 veckor, TZAEN testar resultat produceras i 1 vecka, och på en-tredje av QEN-VOA testa kostar. Också kräver är TZA mindre blodvolymer och mindre arbetsintensiv.

Genom Att Använda detta testa, oss visade att asymptomatic tålmodig på antiretroviralterapi bär en mycket större HIV-behållare än föregående bedömningar--så mycket som 70 tider vad QNA-VOA testar, avkände. Ha olik väg att mäta HIV, som är kapabel av reproducering, Därför Att dessa testar, det är troligen välgörande att ha båda tillgängliga, som forskare strävar in mot en bot.”,

 

Phalguni Gupta, Ph.D, professor och vice stol av Pitt Offentliga Hälsas Avdelning av Smittsamma Sjukdomar och Microbiology

Ha ett lågt cellkrav, Som TZA testar, kan TZA vara användbar för replication-kompetent quantification HIV-1 i den pediatriska befolkningen såväl som i de lymfaknutpunkterna och silkespappren var viruset framhärdar.

Källa:

Advertisement