Två Medicare Fördelsförsäkringsgivarear sätter whistleblowerrättegången för $32 miljoner

Två Florida Medicare Fördelsförsäkringsgivarear har instämmt för att betala nästan $32 miljoner för att sätta en whistleblowerrättegång som föregav dem överdrev hur sjuka tålmodig var och tog annan kliver för att overbill det regerings- vård- planerar för åldringen.

Passa, satt på Tisdag, sparades i 2009 av Dr. Darren Sewell, en läkare, och planerar den medicinska direktören för gamlan på de vård- tvåna, Vård- Frihet och OptimalSjukvården, båda som baseras i Tampa. Sewell fungerade på planerar från 2007 till 2012. Han dog i 2014, men hans familj tog över fallet.

Sewell föregav att Medicare overpaid det vård- planerar, efter de gjorde deras tålmodig att verka mer sjuk, än de var, eller fordrat hade de behandlat tålmodig för läkarundersökning villkorar dem som endera inte hade, eller för vilket de inte hade behandlats.

Den Florida bosättningen kommer amid att växa den regerings- scrutinyen av den Medicare Fördelen planerar, som mottar högre betalningar för mer sjuk tålmodig än för de i bra vård-. Betalningformeln som är bekant som en riskeraställning, har varit i bruk efter 2004.

Använd Vårt Nöjt
Denna KHN-berättelse kan republisheds för fritt (specificerar).

”Planerar Medicare Fördel lek som en mer och mer viktig roll i vår nation sjukvård marknadsför,”, agera U.S.-Advokaten Stephen Muldrow sade i ett meddelande. ”Understryker Denna bosättning vårt Kontors förpliktelse till den borgerliga sjukvårdbedrägeriframtvingandet.”,

Overspending som binds till uppblåst, riskerar ställningar har upprepade gånger citerats av regerings- revisorer, däribland det Regerings- AnsvarighetKontoret och andra kritiker. Åtminstone har ettdussin whistleblowers stämmt vård- planerar förege dem tampered med den fakturera formeln felaktigt för att öka vinster. Det Sewell fallet är bland första som ska sättas.

”Är Denna den största whistlebloweren som bosättningen som gäller vård- försäkringsgivare behandlig av deras medlemmar, riskerar ställningar,”, sade Mary Inman, en San Francisco advokat som föreställde Sewell. Hon sade att bosättningen ”överför ett viktigt signalerar till vård- försäkringsgivarear att regeringen är allvarlig riskerar omkring justeringsbedrägeri.”,

I ett meddelande förnekade företags advokat Bijal Patel för Frihet och för Optimaln någon wrongdoing.

”Även Om Medicare klarade av, är omsorg ett komplex, och constantly ändrande bransch, som det är vanligt att ha i att skilja sig åt tolkningar av reglemente, med denna bosättning, oss har instämmt för att lösa omtvistat fordrar utan någon erkännande av ansvaret för att undvika fördröjning och uppta som omkostnad av prosessen, så att vi kan fokusera på att ge kvalitets- omsorg, den tjänste- medlemmen och underhålla de högsta Medicare StjärnaVärderingarna,” Patel sade.

Tidigare denna månad, riskerar Justitiedepartementet anklagade jätte- försäkringsgivareUnitedHealth Gruppen av att ta för hög priser federal regering vid mer än $1 miljard, genom felaktigt att sila upp, ställningar över jaga av ett årtionde.

Medicare Fördel planerar är privat körda alternativ till standarda Medicare. Planerar har växt snabbt och nu serven om 1 i 3 folk på Medicare eller omkring 20 miljon folk.

Det Sewell fallet föreger också, att den vård- Florida planerar föreställde falskt dem hade nog manipulerar, sjukhus, och annan läkarundersökning servar för att försvara en utvidgning av medlemskap, en kränkning av statlig bestämmelse.

Under bosättningen riskerar Frihet den Vård- och för Optimaln Sjukvården ska lönen de regerings- $16,7 miljonerna som löser beskyllningarna av, justeringsbedrägeri och $15 miljoner för den allegedly felaktiga utvidgningen av deras territorier.

En grupp av Tampa-Område manipulerar grundade Optimaln planerar i 2004, som hade initialt endast omkring 3.000 utvidgade medlemmar men mer sistnämnd. Frihet började också som ett litet planerar av omkring 5.000 medlemmar i 2005 och att växa till mer än 12.000 precis två år mer sistnämnd.

För att öka intäkter planerar representanter på det vård- allegedly riktade revisorer för att scour tålmodiga medicinska rekord i sökandet av nytt fakturera kodifierar som kunde tillfogas och sändas till Medicare. Yet Frihet och Optimaln visste att så många, som 80 procent av det ökat kodifierar dem sände i några år var ogrundada, enligt passa.

Passa föregav också att det vård- planerar riktade deras manipulerar till appelltålmodig in för onödiga kontorsbesök för att finna väg till den deras lönelyften riskerar ställningar.

Dessa handlingar resulterade i mer än $40 miljoner i Medicare overpayments under 2009 och 2010, enligt passa.


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement