Kaliforniens omfamnar det nya singel-payer förslag någon dyr gammal väg

Tre av det smutsigast uttrycker i sjukvård är ”avgiften för tjänste-.”,

För år har U.S.-representanter sökt till flyttningen Medicare i väg från att betala manipulerar, och sjukhus för varje uppgift som de utför, ett dyrt att närma sig som belönar antalet av omsorg över kvalitets-. Statliga Medicaid programmerar, och privata försäkringsgivarear förföljer liknande ändringar.

Yet den $400 miljard singel-payeren förslag, som flyttar fram i den Kalifornien lagstiftande församling, skulle återställandet som avgift-för-var tjänste- till dess när-framträdande perch i Kalifornien.

En utsläppt sist vecka för delstatssenatanalys varnade att avgift-för-tjänste- och andra bestämmelser i den skulle lagstiftningen ”begränsar starkt tillståndets kapacitet att kontrollera kostar.”, Kosta ska kontroll är nyckel-, i att övertala lagstiftarear, och allmänheten som stöttar de ökande skatterna, som skulle, är nödvändig beträffande att finansiera denna ambitiösa universella vårdsystem för 39 miljon Kalifornirar.

Bildar Flera vård- experter uttryckt skepticism om räkning utsikter i dess ström.

”har Singel-Payeren dess pros - och - lurar, men, om den har byggt på fundamentet av avgift-för-tjänste-, ska det är en katastrof,”, sade Stephen Shortell, dekanen som var emeritus av Skola av Allmän hälsa på Universitetar av Kalifornien-Berkeley. ”Skulle Den är ett enormt kliver tillbaka, i att leverera sjukvård.”,

Använd Vårt Nöjt
Denna berättelse kan republisheds för fritt (specificerar).

Paul Ginsburg, en vård- ekonom och professor på Universitetar av Sydliga Kalifornien som instämmdes och, sade att lagstiftningen läser något liknande som något ut ur 60-tal benämner in av hur den önskar att ersätta familjeförsörjare.

”Finns Det den breda konsensusen som vi ought att gå från volym för att värdera. Denna räkning ignorerar alla tecken som pekar för att fortskrida och, förespråkar ett system, som missade,” honom sade.

Hjälpare av det Sunda Kalifornien förslag är driftiga för en rösta i Senaten vid Fredag, så lagstiftningen kan gå till representantförsamlingen och återstå i lek för detta års period.

Författarenågot att säga som deras singel-payeren förslag ska för att inte rely helt på gammalmodigt avgift-för-tjänste-, och som där är överflöd av tid för att räkningen ändras. Enligt författarna reflekterar någon av kritiken i den lagstiftnings- analysen en misreading av räkningen: Den skulle, dem något att säga, inkluderar något bruk av klarad av omsorg.

I klarade av omsorgorganisationar liksom HMOs mottar familjeförsörjare en klumpa sigsumma som varje månad baserade på deras per capitainskrivning. Idén är att uppmuntra familjeförsörjare att erbjuda förebyggande medelomsorg, och att undersöka mycket noggrant varje testa eller behandling, sedan de uthärdar förlusterna, om de går över budget.

Mer än annat påstår, Kalifornien omfamnade detta att närma sig. I dess Medicaid program är omkring 80 procent av enrollees i klarad av omsorg.

Michael Lighty, direktör av offentlig policy för den Förenade Kalifornien SjuksköterskaAnslutningen/MedborgareSjuksköterskorna, den bly- sponsorn av den Kalifornien räkningen sade att ”den ska är enbetalning att närma sig. Per capitabetalningar föreställa sig i detta system.”,

”Önskar Vi att tilltala, hur olika betalningmethodologies fungerar innan de ge någon mandat att göra någonting närmare detalj i räkningen,” honom tillfogade.

Lighty sade att mer bestämmelser att förkorta kostar ska tillfogas kort.

Som oppositionbygganden över kongress- försök att demontera den Som man har råd med Omsorgen Agerar, har framstegsvänner i Kalifornien och New York reagerat till ACA-avskaffandehot, genom att tillverka förslag för universell täckning. (Sådan försök som missas tidigare i Vermont och Colorado.)

Singel-Payeren som supportrar knackar lätt på in i Amerikaner djupa missnöje med kicken, kostar och pappersexercisen inbäddad i strömsammelsuriet av privata försäkring- och allmänhetprogram. Men några försvarare av för lagnågot att säga för den existerande medborgare de vård- singel-payeren förslagen är en dyr förvirring från det omgående slagsmål i Washington över sjukvårdsäkerhetsnätet som miljoner av Amerikaner rely på.

Den Kalifornien lagstiftningen, SenatRäkning 562, kräver att betalningar till familjeförsörjare göras på ”entjänste- bas, om inte och, tills en annan betalningmethodology är etablerad vid [Sunda Kalifornien] stiga ombord,” enligt räkningen.

Den system för något att sägasjukvårdleveransen kan välja att betalas på en capitated bas. Men analysen av delstatssenatAnslagKommittén sade att det kan vara svårt att singel-payeren programet upprättar ett sådan betalningsystem på grund av andra särdrag i lagen, liksom tålmodigs kapacitet att se någon familjeförsörjare med ingen nödvändig remiss. En rapport i April från den Vård- Kommittén för delstatssenaten gjorde en liknande beslutsamhet, ordstävmultipelbestämmelser i denna skulle räkning ”gör för att kosta kontrollerar osannolikt för att uppstå.”,

Räkningen tilltalar inte annat innovativt att närma sig rullning ut över Kalifornien och landet. För anföra som exempel, Medicare, och privata försäkringsgivarear skiftar till ”buntade betalningar” för knä- och höftkirurgier, som familjeförsörjare betalas i en fastställd avgift för all behandling. Mer läkaregrupper och sjukhus bildar ansvariga omsorgorganisationar (ACOs), som försök till koordinerad omsorg inom en budget.

Kan dentjänste- medicinen för Stunder leda till den överdrivna utgifter, sade Lighty, ACOs, och andra ”lön-för-kapacitet” insatser har inte varit helt effektiva på att tygla in kostar endera.

Den Kalifornien räkningen vänder mot en annan skrämma utmaning: kommande upp med den beräknade $400 miljarden som krävs årligen för att betala för universell täckning. Existerande regerings- pengar som användes för sjukvård, kunde täcka halva av det belopp, men den annan halvan kan behöva att komma från lönelistaskatter på arbetare och arbetsgivare - inte en politiskt palatable utsikt. (Skatterna kunde vara offset- i något mäter vid förminskande vård- utgifter av arbetsgivare och arbetare.),

Varje Kalifornier, utan hänsyn till ålder, anställning- eller invandringstatus, skulle är valbar för täckning, och det skulle finns inte några premiums, copayments eller självrisker. I tillägg kunde tålmodig se att någon villig familjeförsörjare utan en remiss och att motta några tjänste- som medically ansas anslår.

De dela upp i faktorer skulle gör det svårt för att programet ska använda ”drogformularies, föregående bemyndigandekrav, eller annan utilizationledning bearbetar,” Senatanalytikerna skrev. Som ett resultat beräknade de, att sjukvårdutilization kan förhöjning vid 10 procent jämförda avgift-för-tjänste- i Medi-Cal, tillståndets det Medicaid programet.

På en utfrågningMaj 22, sade statlig Sen. Jim Nielsen (R-Tehama) att singel-payeren förslag verkar att invitera tålmodig ”som in komms för vad är nästan något liknande per blankocheck.”,

Statlig Sen. Ricardo Lara (D-Sätta en klocka på Trädgårdar), en högsta sponsor av räkningen, bekräftade bekymmer och sade att han ser vilken singel-payer som system utanför U.S.et gör för att innehålla kostar.

Räkning sponsorer motsätts till spridningen av smal försäkring knyter kontakt som uteslutar den familjeförsörjareuppehället kostar besegrar. Men Senatanalysen sade att närma sig att som, kunde hjälpmedlet det statligt inte använda potentiellt uteslutande från singel-payeren systemet, som det gynnsamma hjälpmedlet av att förhandla prissätter, som vård- försäkringsgivarear gör ofta.

Lighty sade att viktigt kostar kan skalas från strömsystemet i annan väg. För anföra som exempel, subventionerar konsumenter som ej längre ska, överdådigt avlönar för sjukhusVd:er, och överdrivna vinster, därför att ersättningar ska, binds ”ge effektivt sjukvård servar.”,

Lara sade att avlägsna mellanhandrollen av vård- försäkringsgivarear och konsolidering tillståndets köpkraft skulle bly- till enorma besparingar. ”, Genom att slå samman sjukvårdfonder i publicly en körningsfond, får vi köpslå driver av denstörsta ekonomin i världen,”, sade han.

Försäkringsgivarear och mäklare i Kalifornien och motsätter riksomfattande singel-payer förslag, därför att de kunde formligen sätta dem ut ur affär. Och lagstiftnings- analytiker och vård- politikexperter ifrågasätter skulle Kalifornien är huruvida kompetent att utöva tillräckligt köpslå driver. De noterade de politiska tvången som Medicare har vänt mot, i att böja som är dess, marknadsför driver prissätter på.

”Kan Vårt system av regeringen betyda att singel-payeren är mycket mindre lyckad, än i andra länder,”, sade Ginsburg. ”Är Vi så öppna till att öva påtryckningar det hjälpmedel som vi inte kan räkna på några av de mycket starka handlingarna, andra länder har tagit uppehället kostar besegrar.”,

Denna berättelse producerades av Kaiser Vård- Nyheterna, som publicerar Kalifornien Healthline, editorially en vilde som var tjänste- av det Kalifornien SjukvårdFundamentet.


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement