AARP: Påstår fängelsekunden, i att hålla Medicaid enrollees ut ur vårdhem

States är för framstegportion för danande ljum miljoner av åldring, och det rörelsehindrada folket på Medicaid undviker dyr vårdhemomsorg, genom att ordna hemmet eller samhällstjänster för dem i stället, enligt en utsläppt Onsdag för AARP-rapport.

”Även Om mest påstår, har erfarit blygsamma förbättringar med tiden, håller stega av ändring inte upp med demografiska begärningar,”, sade rapporten, som jämförde tillstånds försök att förbättra långsiktig omsorg servar över förflutnan flera år. AARPS första ägde rum två rapporter på betvinga i 2011 och 2014.

Den rangordnade organisationen angav kapacitet på långsiktiga omsorgriktlinjer liksom tillförsel av hem- vård- medhjälparear, kostar vårdhem, långa vårdhemstag, klassar stöttar anställningen av folk med handikapp och för funktionsdugliga caregivers.

Med 10.000 folk om dagen roterande 65 och den äldsta person född under en baby boombörjan som vänder 80 i 2026, servar begäran för långsiktig omsorg, förväntas att soar i kommande år.

Använd Vårt Nöjt
Denna KHN-berättelse kan republisheds för fritt (specificerar).

AARP-representanter sade att Hus räkning som återkallar den Som man har råd med Omsorgen skulle Act försämrar läget vid capping av årlig federal intäkt för tillstånds Medicaid program. Den räkning är nu för Senaten.

”De föreslagna snitten till Medicaid - den största offentliga payeren av långsiktig hjälp - skulle resultat i miljoner av äldre vuxen människa och folk med handikapp som förlorar lifesavingservice,”, sade Susan Reinhard, vice verkställande direktör och direktören av AARP-Offentlig policyInstitutet.

Rapporten fann slående breda variancesna i aktien av den statliga Medicaid utgifter för långsiktig omsorg riktade hemmet, och gemenskap-baserat servar för gammalare, och alla rörelsehindrada vuxen människa i 2014, det senaste året för data som täcker, påstår. Minnesota detrangordnade statligt som spenderas omkring 69 procent, men Alabama som sist som rangordnas spenderas mer mindre än 14 procent.

Riksomfattande kantade genomsnittet upp från 39 procent i 2011 till 41 procent i 2014.

Endast nio påstår, och District of Columbia spenderade mer på hem, och gemenskap-baserat servar än på vårdhemomsorg, enligt rapporten. Sådan servar inkluderar hem- sjukvård, caregiverutbildning och vuxen människadaghem.

Riskerar Folket roterande 65 som detta år vänder mot omkring en 50-50, av att behöva långsiktig omsorg servar i deras livstid, sade AARP-representanter.

Trish Riley, verkställande direktör av MedborgareAkademin för State Vård- Politik, sade påstår vänder mot flera hinder att utvidga hemmet och gemenskap-baserade alternativ. De inkluderar en stark vårdhemlobby, som inte önskar att ge upp dess Medicaid dollar och en brist av trans. och inhysaalternativ, bestämt i landsbygdar.

En Alabama Medicaid spokeswoman sade att det statligt är funktionsdugligt på utfärda som markeras av AARP men vägras till kommentaren på dess rapport.

John Matson, en talesman för den Alabama VårdhemAnslutningen, kasserade aningen att vårdhem är att klandra. ”Är Vi funderare det en förskjutning som behöver att hända i Alabama. … Kan Vi inte bygga nog vårdhem för att möta [behoven av] alla, som är kommande,” honom sade.

Tillståndets försök att skifta Medicaid tålmodig från långsiktig omsorg in i klarad av ska hjälp för omsorgorganisationar starta nästa år, därför att de ska enheter har finansiellt folk för en incitamentuppehälle hemma för omsorg, när möjligheten, Matson sade.

Reinhard sade att många påstår har kämpat för att utvidga hemmet och gemenskap-baserade alternativ för Medicaid enrollees som behöver långsiktig omsorg, därför att det är ett valfritt, gynna. Vårdhem är ombud under federal lag. Stunden påstår fokuserar på Medicaid täckning för barn, och familjer - såväl som non-handikappade personer vuxen människa som täckas av den Medicaid utvidgningen under den Som man har råd med Omsorgen, Agerar - vuxen människa med handikapp har mottagit mindre uppmärksamhet.

”Är Långsiktig omsorg ett styvbarn av programet, och inte ett bästa fokuserar för påstår,”, sade hon.

Gå till www.longtermscorecard.org Att beskåda den fulla rapporten. Rapporten betalades av AARP-Fundamentet, CommonwealthFonden och BILDLÄSNINGSFundamentet.

KHNS täckning av att åldras och långsiktig omsorg utfärdar stöttas av BILDLÄSNINGSFundamentet.


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement