Broccoli kan hjälpa att skriva - 2 sockersjukatålmodig för att klara av deras blodsocker, studiefynd

Enligt en ny studie kan det koncentrerade broccoligroddextraktet hjälpa att skriva - 2 sockersjukatålmodig för att klara av deras blodsocker.

”Finns Det starka indikeringar, att detta kan bli ett värdesaktillägg till den existerande läkarbehandlingen,” sade Anders Rosengren, Docent i Metabolic Physiology på Universitetar av Gothenburg, och anslutit med den Lund UniversitetarSockersjukan Centrera.

Studierönet som publicerades i Translational Medicin för Vetenskap, kunde erbjuda att mycket - det nödvändiga alternativet ska tilltala villkora, som har blivit en världsomspännande epidemi.

Mer än 300 miljon folk över jordklotet drabbas av typ - 2 sockersjuka. Tack vare riskera av njureskada, så många, som 15% av den bedrövade befolkningen inte kan ta denfodra terapin, Metformin.

Söka en mer förädlingsbar bana framåtriktat, använde Annika Axelsson, doktorand på Fakulteten av Medicinen, den Lund Universitetar och kollegor ett computational att närma sig för att identifiera sammansättningar att styrkan kontrar detillhörande genuttrycksändringarna som är tillhörande med typ - 2 sockersjuka.

Forskarna konstruerade ett häfte för typ - 2 sockersjuka som baserades på 50 gener. Därefter använde avskärmde de publicly tillgängliga uttrycksdatasets och som 3.852 sammansättningar för droger som potentiellt omvänt sjukdomen. Sulforaphane bevisade att ha de bäst kännetecknen för uppgiften och fanns för att vara det mest lova kemiskt. Den naturliga sammansättningen som finnas i cruciferous grönsaker, förhindrar glukosproduktion i kultiverade celler och förbättrar glukostolerans tjaller in på kick-fett, eller kick-fructose bantar.

Anders Rosengren sade: ”Testade Vi att ta bort sulforaphane från extraktet, och verkställa försvann. Vi såg generna från levern av djuren och sågar också att de 50 nyckel- generna hade ändrats i rätt riktning.”,

Efter studier har tjallit på, bar forskare ut ett 12 vecka randomized placebo-kontrollerat försök hos människor. Forskarna gav koncentrerade broccoligroddextrakt till typ för människa 97 - 2 sockersjukatålmodig. Obese tålmodig, som skrev in studien med dysregulated typ - 2 sockersjuka, visade blodsocker jämnar markant lower jämfört till kontrollerar.

”Uppsätta som mål har Sulforaphane en centralmekanism i typ - 2 sockersjuka och en mild biverkning att profilera. Som funktionell mat kan den ne tålmodina snabbare än en läkarbehandling, och det är också ett intressant begrepp från ett sockersjukaperspektiv var banta är centralen,”, sade Anders Rosengren

Författarna sade att framkallande genhäften som utforskar stora offentliga repositories av genuttrycksdata kunde vara en värdesakstrategi som snabbt clinically identifierar relevant sammansättningar.

Källor:

Advertisement