Heavy metal bly- Som Kan Spåras, funnit i 20% behandla som ett barn mat tar prov gnista av larmet

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Enligt en ny rapport (PDF), fanns det viktigt jämnar av bly- som fanns i 20 procent av, behandla som ett barn mat tar prov att lyfta bekymmer. Det har finnas rapporter i förflutnan av målar gå i flisor eller målar att innehålla som är bly-, såväl som kontaminerat bevattna som kan leda för att leda förgiftning.

Rapporten kommer från den Miljö- FörsvarFonden som analyserade federala data från jumbo 11 år. Rapportnågot att säga, att det fanns som kan spåras, jämnar av bly- i 20 procent av 2.164 behandla som ett barn mat tar prov att de analyserade. De mest gemensamma gärningsmännen, som bar bly-, var druvan och äppelmuster, inklusive sötpotatisar för rotfrukter och morötter och få tänderkexar.

Visade Resultat:

  • 89% behandla som ett barn druvafruktsaft tar prov innehållet som kan spåras jämnar av bly-, eftersom fruktsaft för den 68% stamgästdruvan innehåller bly-
  • 55% behandla som ett barn äppelmust tar prov jämfört till 25% stamgästäppelmust
  • 67% tar prov av behandla som ett barn blandad fruktfruktsaft
  • 45% av behandla som ett barn pearfruktsaft tar prov
  • 86% av behandla som ett barnsötpotatisen tar prov
  • 44% behandla som ett barn morötter tar prov jämfört till 14% stamgästmorötter tar prov
  • 64% behandla som ett barn arrowrootkakor
  • 47% få tänderkexar tar prov innehåller bly-.

Procentsatsen av behandla som ett barn matkomposit tar prov med bly- som kan spåras i åtta kategorier som baseras på Sammanlagd FDA 2003-2013, Bantar Studiedata

Procentsatsen av komposit tar prov av utvalt behandla som ett barn matar med som kan spåras leder baserat på Sammanlagd FDA 2003-2013 Bantar StudiedataFDAEN reglerar som tillåtet jämnar av bly- för godis är 100 delar per miljard och 50 delar per miljarden för fruktfruktsaftar.

Brännmärker av tar prov utstuderat var inte inklusive eller avslöjt i rapporten. Jämnar, som sådan, är inte på att alarmera jämnar något att säga rapporten. Emellertid Centrerar för Sjukdom Kontrollerar, och Förhindrandenågot att säga, att det inte finns någon kassaskåp, jämnar av bly- i blod av barn. Bly- förbrukning eller bly- förgiftning kan leda till problem i uppförande, uppmärksamhet spänner över, utveckling av kognitiva kapaciteter, utfrågning- och anförandeutveckling, immunförsvaret och det kardiovaskulära systemet. Tidigare detta år var en annan rapport utsläppt av MiljöskyddByrån som föreslogg att det över fem procent av ungar tar in över sex micrograms per dag av bly-. Sex micrograms är maximat dagligen jämn uppsättning för intag vid Maten och DrogAdministrationen i 1993.

Tom Neltner, Miljö- FörsvarFond direktör för politik för kemikalieer, som analyserade rapporten och visade att två-thirds av litet barn var utsatta att leda från matkällor. Banta Studien och kontrollen för bly- i matar för ungar, Efter detta organisationen gick på att se data från FDA'SENS Slutsumma.

Denna slutrapport var utsläppt på Torsdag 15th Juni 2017. I Slutsumman Banta Studien (TDS), FDAEN har övervakat jämnar av bly- i matar för flera årtionden nu. De ser 280 kärnar ur matar som kallas TDS-matar. Bly- testa utförs också under de Giftliga Beståndsdelarna i Mat, och Foodware och Radionuclides i dess MatÖverensstämmelse Programmerar.

Neltner känselförnimmelser att illviljan som faktumet, att FDAkänselförnimmelser, att bly- kommer in i mat till och med kontaminerat smutsar, att bearbeta av mat kan också komma med i täten i mat. Han tillfogade som behandla som ett barn mat är en av de mest bearbetade matarna där är. Tom Neltner varnade att, även om jämnar av bly-, var förhållandevis lågt i behandla som ett barnmatarna men, när det tillfogar upp alla matar, som barnen åt, beloppet av konsumerat bly- kan vara viktigt.

Den Miljö- FörsvarFonden gör inte omnämnande brännmärker men råder att föräldrar talar till deras barn manipulerar angående bly- exponering.

Källa: https://www.edf.org/health/lead-food-hidden-health-threat

Advertisement