Forskare visar effektivt muntligt behandlingalternativ för tålmodig med rheumatoid artrit

Tålmodig som lider från rheumatoid artrit, behandlas för runt om halvår med den standarda anti-reumatikern medelmethotrexaten, som många tålmodig reagerar till mycket väl. Emellertid om de inte reagerar, och ingen remission eller åtminstone förminskning i aktiviteten av sjukdomen kan uppnås, ges de en kombinerad behandling av methotrexate, och ett biologic medel (vanligt ett anti-TNF, liksom e.g adalimumab som administreras av injektionen), om riskera, dela upp i faktorer är närvarande. En landskampforskninggrupp har nu visat, att det finns another, lika effektivt muntligt behandlingalternativ: kombinationen av methotrexate och den chemically synthesized tofacitiniben för Janus KinaseInhibitor. Resultaten av studien, som den MedUni Wien rheumatologisten Josef Smolen var den höga författare för, har nu publicerats i bästa läkarundersökning förar journal över ”Lanceten”.

Smolen, Huvudet av Uppdelningen av Rheumatology på MedUni Wien och thirden mest sakkunnig citerad rheumatology och forskare från USA, Argentina, Australien, UKEN och Kina, var kompetent att visa att kombinationen av methotrexate/tofacitinib producerade lika effektiva resultat som den standarda kombinationen för strömmen av methotrexate/adalimumab. Sistnämnden måste att injiceras in i tålmodig varje två veckor, eftersom det nya alternativet gäller att ta två tablets om dagen - en potentiell fördel för tålmodig. En slutsumma av 1.100 volontärer var drygt involverad i studien.

Något att säga Smolen: ”Samtidigt var vi kompetent att visa att monotherapyen med tofacitinib inte uppnår sådan bra resultat som kombinerad terapi med methotrexate, även om den är stilla ganska effektivt.”,

Tofacitinib som ”en enzyminhibitor”,

Hur fungerar Tofacitinib? Den förhindrar särskilda enzym (Janus Kinases (JAK)), som är medansvariga för det upphetsa svaret i rheumatoid artrit. JAKs bär signalerar från olika upphetsas budbärarevikter, liksom interleukin-6 eller interferons, in i cellen och är därför i hög grad ansvariga för att starta den destruktiva inflammationen som uppstår i rheumatoid artrit. Om dessa enzym förhindras, dämpas det smärtsamma immuna svaret, som uppstår i denna autoimmune sjukdom. Tofacitinib, som har redan varit på marknadsföra i USA för någon tid nu, licenserades för en tid sedan i Europeiska Unionen.

Ungefärligt 80.000 Österrikare har rheumatoid artrit

Omkring 3% av befolkningen har en bilda av upphetsa reumatism (hence omkring 250.000 folk i Österrike), och omkring 1% har den rheumatoid artrit (ca. 80.000 folk i Österrike).

Källa: http://www.meduniwien.ac.at

Advertisement