Nya anvisningar för ultrasound-baserat riskerar avlagringsystemet för att identifiera thyroidnoduler som garanterar biopsi

Noduler -- en typ av abnormality som avkänns av ultrasound -- var extremt vanligt i thyroidkörteln. Upp till har två-thirds av vuxen människa noduler i denna körtel, och mest är godartada eller orsakar endast enväxande cancer som är inget hot till liv.

En minoritet är aggressiv cancer som kräver behandling och att lämna läkare och tålmodig med ett problem -- behöver vilka noduler att biopsieds för malignancy testar, som noduler visar att ett litet riskerar och förtjänar observation utan en biopsi, och vilken behov ingen uppföljning alls?

”Om du har en cancer, som inte går till skada dig, och, dig inte är medveten av den, är den som är användbar att göra envisare ambition?”, said Franklin Tessler, M.D., C.M, en professor i Universitetar av Alabama på den Birmingham Avdelningen av Radiologi. ”Folk, frågar vad oss gör? Är vi som klokt använder knappa resurser?”,

Thyroidcancer över-diagnostiseras väldeliga i Förenta staterna. Om tre-inkvarterar av thyroidcancer i kvinnor och nästan en-halva i skulle manar inte -- om nodulerna hade lämnats bara och inte hade biopsied med en visare -- resulterat i tecken eller död.

Tessler och en medborgarekommitté av experter har nu publicerat AmerikanHögskolan av Radiologianvisningar för ultrasound-baserad riskerar avlagringsystemet för att identifiera noduler som garanterar biopsi eller sonographic uppföljning. Anvisningarna, skriver de, ”planläggs att identifiera clinically viktiga förminskande malignanciesstunder numrera av biopsier som utförs på godartada noduler.”,

”Har Detta som potentiellt ska, en stor allmän hälsa att verkställa,”, sade Tessler, som är också den utöva vice stol- och läkarundersökningdirektören för Radiologi, den vice stolen för RadiologiInformatics och uppdelningsdirektören av Diagnostisk Radiologi. De 15 co-författarna på strumpebandsordenkommittén med Tessler är på den Washington Universitetar Skolar av Medicin; Keck Skolar av Medicinen, Universitetar av Sydliga Kalifornien; Duke University Skolar av Medicin; Universitetar av Alabama på Birmingham; Brun Universitetar; Stanford-UniversitetMedicinskt center; Brigham och Kvinna Sjukhus; Bultar Sjukvården som Avbildar, New Haven, Connecticut; Yale Skolar av Medicin; Den Johns Hopkins Universitetar, Skolar av Medicin; Universitetar av Pennsylvania; Mayo KlinikHögskola av Medicinen; och de Vård- Vetenskaperna för Texasuniversitetet Centrerar.

Deras Thyroid som Avbildar, Anmäla och DataSystemet eller TI-RADS, modelleras efter AmerikanHögskolan av Radiologi BI-RADS, som accepteras brett, riskerar avlagringsystemet för bröstorganskador.

Experterna sökte anvisningar som är 1) grundat på ultrasoundsärdrag som definieras i deras föregående publicerade lexicon; 2) lätt övar att applicera över en bred gamut av ultrasounden; 3) kompetent att klassificera alla thyroidnoduler; och 4) bevisa-baserat till den mest stora gradmöjligheten, med bistå av bakomliggande data på 3.800 noduler och mer än 100.000 cancer.

Deras nya anvisningar följer många försök över förflutnan 15 år att skapa anvisningar för att huruvida ska göra envisare ambitionbiopsi. Mest baseras på specificerar av det utseendemässigt och storleksanpassar av noduler som visualiseras med ultrasound med hög upplösning.

Men ”har plethoraen, komplexiteten och bristen av congruence av dessa system begränsat deras adoption av ultrasoundgemenskapen, och inspirerat vårt försök att publicera ett klassifikationssystem under auspicesna av AmerikanHögskolan av Radiologi,” skriver Tessler och kollegor.

AmerikanHögskolan av Radiologi TI-RADS har fem olika kategorier för den utseendemässiga nodulen -- sammansättning echogenicity, formar, förser med marginal och echogenic fokusar. Formakategorien har två val -- bred-än-högväxt vs. högväxt-än-sned boll. De andra fyra kategorierna har fyra val varje, liksom ”hypoechoic” under kategoriechogenicityen, eller ”lobulated eller ojämnt” förse med marginal under. Varje som är primat, som en peka värderar och att spänna från 0 till 3 pekar. ”Bred-än-Högväxt,” for example, är 0 pekar, och ”är högväxt-än-sned boll” 3 pekar.

Som författarna förklarar, ”ges Points för alla ultrasoundsärdrag i en nodul, med mer misstänksam särdrag som tilldelas extra, pekar. …, När de bedömer en nodul, avläsaren väljer ett särdrag från varje av de första fyra kategorierna och alla särdrag som applicerar från finalkategorien och sums, pekar. Pekaslutsumman bestämmer jämna nodul ACR TI-RADS, som spänner från TR1, godartat, till TR5, kickmisstanke av malignancy.”,

Om summan är, pekar 0, är nodulen TR1, och anvisningarna rekommenderar ingen bot-visare ambition eller uppföljning. Om summan är 2 pekar, är nodulen TR2 eller ”inte misstänksamt,”, och, anvisningarna rekommenderar ingen bot-visare ambition eller uppföljning.

En summa av 3 pekar är TR3 eller ”milt misstänksamt.”, För dessa noduler rekommenderar anvisningarna bot-visare ambition, om nodulen är 2,5 cm eller mer stor, eller omkring 1 flytta sig mycket långsamt eller mer, och de rekommenderar följa-ups med följande ultrasounds, om den är 1,5 cm eller mer stor.

Noduler TR4 eller ”måttligt misstänksamt,” är 4 till 6 pekar, och noduler TR5, eller ”högt misstänksama,” är 7 pekar eller mer. För noduler TR4 rekommenderar följa-ups anvisningarna bot-visare ambition, om nodulen är 1,5 cm eller mer stor och om den är 1 cm eller mer stor. För noduler TR5 rekommenderar följa-ups anvisningarna bot-visare ambition, om nodulen är 1 cm eller mer stor och om det är 0,5 cm eller mer stor.

Anvisningarna rekommenderar begränsande bot-visare ambition till två noduler per tålmodig, därför att biopsi av tre eller mer noduler tolereras dåligt av tålmodig, och de tredje biopsiförhöjningarna kostar med lite ökat gynnar, och några extra riskerar. Anvisningarna föreslår också anslår tajming för uppföljande sonograms.

”Planläggs ACREN TI-RADS för att balansera gynna av att identifiera clinically viktiga cancer mot riskera, och att kosta av att betvinga tålmodig med godartada noduler eller lata cancer till biopsi och behandling,” skriver författarna. ”Mildrar Våra rekommendationer för uppföljande ultrasound väsentligen möjligheten som ska viktiga malignancies återstår oupptäckta med tiden och är concordant med den ökande trenden in mot aktivbevakning, eller ”watchful låg-riskerar vänta, ”för thyroidcancer.”,

Källa: http://www.uab.edu/news/innovation/item/8429

Advertisement