Kvinnliga överlevandear av barndomcancer har kick - att riskera för ovarian villkora som orsakar infertility

Omkring 11 procent av kvinnlig, som fortlever barndomcancer, har ett ovarian att villkora, som lämnar dem på för att riskera för infertility, svagare ben och bräckligt vård- som unga vuxen människa, enligt forskning från Barns för St. Jude Sjukhus för Forskning. Rönet visas i dag i Föra Journal över av Klinisk Endocrinology och Ämnesomsättning.

Analysen av 921 kvinnliga överlevandear i för LivstidCohorten för St. Jude studien (LIV för St. Jude) grundar den buk- utstrålning, ingen materia vad dosen, sätter, kvinnliga överlevandear på kicken - riskerar för för tidig ovarian brist. Villkora, som är sällsynt i allmänheten, definieras av den ovarian förlusten av det normala fungerar för åldern av 40 år. Det blytak till den förminskande estrogenproduktionen och infertility. Beslutsamma Forskare, som kick-dos kemoterapi med alkylating medel ökade vidare riskera för för tidig ovarian brist i LIVdeltagare för St. Jude, behandlade också med utstrålning.

”Har det förgångna årtiondet sett enormt framsteg i det kvinnliga fruktsamheta bevarandet, som gör dessa resultat i rätt tid,” sade först och den motsvarande författare Wassim Chemaitilly, M.D., en förbunden medlem av Avdelningen för St. Jude av den Pediatriska Medicinen - Uppdelning av Endocrinology. ”Berättar Överlevandear, både manar och kvinnor, oss att kapaciteten att ha barn är viktig till dem. Better som definierar riskera, dela upp i faktorer, och prevalence av för tidig ovarian brist i ska kvinnliga överlevandear hjälper bättre att identifiera tålmodig som är mest rimlig att gynna från fruktsamhett bevarande.”,

Tillsammans med fruktsamheta problem grundar forskare, som gillar andra kvinnor med för tidig ovarian brist, de villkora satta barndomcanceröverlevandearna på riskerar för fattigt total- vård-. Överlevandear med för tidig ovarian brist var omkring fem tider troligen än andra kvinnliga överlevandear att ha mineralisk täthet för lågt ben och 3,5 tider troligen att vara bräckliga. Är mineralisk täthet för Lågt ben en riskera dela upp i faktorer för bryter och denglesnande sjukdomosteoporosisen. Svaghet signalerar den minskade styrka- och läkarundersökningkonditionen, som kan lämna individer på för att riskera för tidig sortdöd.

Estrogenutbytesterapi, tills ålder 45 rekommenderas för kvinnor som framkallar för tidig ovarian brist, och som inte är barndomcanceröverlevandear. Terapisyftena att förminska den kardiovaskulära sjukdomen och låg benmineraltäthet. Den genomsnittliga överlevanden i denna studie var omkring 32 gammala år och 24 år som togs bort från deras original- cancerdiagnoser. Men precis 31 av de 100 överlevandearna som diagnostiserades med för tidig ovarian brist, var terapi för hälerihormonutbyte på tiden av deras LIVbedömning för St. Jude.

”Avslöjer studien möjlighethinder som överlevandear vänder mot till terapi för hälerihormonutbytet. Studie för merit för Dessa hinder mer ytterligare,”, sade Chemaitilly. ”Kan Några överlevandear inte ha att ta fram för att anslå omsorg. För andra överlevandear och deras läkare kan utfärda vara att balansera gynnar av hormonplaceringsterapi med det potentiellt riskerar, däribland riskera av understöder cancer i några överlevandear.”,

Studien markerade också betydelsen av tålmodig-närmare detalj dela upp i faktorer liksom förkroppsligar samlas indexet i för tidig ovarian brist för överenskommelse och för förutsägelse.

Föregående studier har anknutit ålder på diagnosen till för tidig ovarian brist riskerar. LIVforskarna för St. Jude förvånades för att finna en anslutning mellan fetma och för att riskera. Överlevandear med en förkroppsliga samlas indexet av 30 kg/m2, som definieras som obese, på tiden av deras St. Jude, LIV sombedömningen var omkring 40 procent mindre rimlig att ha diagnostiserats med för tidig ovarian brist än mer leaner överlevandear.

”Är Fetma under cancerbehandling bekant som en stark spåman för fetma som är mer sistnämnd i liv,”, sade Chemaitilly. ”För nu, kan förutsäger vi endast spekulera, att att vara överviktigt eller underweight under behandling kan, för, allt vad resonerar, påverkan eller ovarian sårbarhet till endera utstrålning eller kemoterapi.

”Dela upp i faktorer rymmer Precisionmedicinen, genetiskt inklusive ID av möjligheten, att påverkan riskerar, det mest löftet för att identifiera unga cancertålmodig, eller överlevandear, som är mest rimlig att gynna från fruktsamhett bevarande, mäter.”,

St. Jude har på-universitetsområde en fruktsamhet klinik som öppnade i 2014 för att ge vägledning, rådgivning och service till strömtålmodig och långsiktiga överlevandear.

Chemaitilly krediterade LIV för St. Jude med danande det möjligheten inte endast för att klargöra riskerar dela upp i faktorer för för tidig ovarian brist utan identifierar också de vård- implikationerna av diagnosen för barndomcanceröverlevandear. LIV för St. Jude är en pågående studie som kommer med periodvis långsiktiga barndomcanceröverlevandear tillbaka till St. Jude för vård- rastreringar och andra bedömningar. Forskare har också att ta fram till exakt specificerad information om överlevande cancerbehandling. Målet är att förbättra förstår och tilltalar utmaningarna som vänder mot strömmen och framtida långsiktiga barndomcanceröverlevandear.

Källa: Barns för St. Jude Sjukhus för Forskning

Advertisement