Forskare markerar behov att testa kvinnliga tonåringar för stryker brist och blodbrist

Läkare bör betrakta att testa för blod av kvinnliga tonåringar för stryker brist inom några år av startas menses, enligt två studier av den Penn State Högskolan av Medicinforskare.

Forskarna använde data från mer än 6.000 kvinnor 12 till 49 gammala år vem tog del i den Vård- Medborgare och NäringUndersökningsGranskning (NHANES) mellan 2003 och 2010. Som delen av granskningen hade kvinnliga deltagare blod som testar för för att stryka brist såväl som hemoglobin som testar för att identifiera blodbrist.

Kvinnor testas typisk någon tid i deras tonår för blodbrist; de stränga bildar av stryker brist; genom att använda en ömt ställe och en som man har råd med hemoglobin testa. Stryka bristen kan framkalla år för blodbrist och kan missas av hemoglobin som bara testar, Emellertid.

Gasa tankar besegrar hela vägen, ”Om du funderare om din bil, dig måste att köra ditt, för rött ljus går på, och det är liknande till oss avskärmer långt för stryker brist,”, sade Dr. Deepa L. Sekhar, en läkare och bundsförvantprofessor av pediatrik. ”Väntar Vi i stort, tills deras rött ljus går på. Du måste att vara egentligen låg på ditt stryker lagring, för du går att sjunka som blodfattigt.”,

Stryka bristen utan blodbrist har varit tillhörande med lägre standardiserade mathställningar, lägger benen på ryggen uppmärksamhetunderskottoordning och rastlöst syndrom i barn och tonåringar. Bland stryka bristfälliga tonårs- kvinnor där är en framtid riskerar av maternal stryker brist, och negationen verkställer på begynna vård-.

Blod testar för stryker brist utan blodbrist har framkallats, men de är dyrare och svåra att erhålla i doktorns kontor som jämförs till hemoglobin som testar för blodbrist. Sekhar och kollegor som hoppas för att bestämma, riskerar dela upp i faktorer för stryker brist utan blodbristen som kunde precisera, som kvinnor kunde gynna mest från detta dyrare testa.

Då forskarna analyserade NHANES-studiedatan, hade 9 procent av kvinnlig, som var 12 till 21 gammala år, att stryka brist utan blodbrist. Forskarna som ses därefter potentiella, stryker brist riskerar dela upp i faktorer i denna grupp, däribland åldern, då de startade menstruating, såväl som deras race och etnicitet-, armodstatus-, matosäkerhet-, tobak- eller nikotinbruk, dietary information, förkroppsligar samlas indexet (BMI) och läkarundersökningaktivitet.

Alla dessa dela upp i faktorer har varit tillhörande med stryker bristblodbrist i kvinnor i föregående studier. Emellertid riskerar hade de enda dela upp i faktorer markant tillhörande med stryker brist utan blodbrist i unga kvinnor i denna studie haft en period för mer än tre år. Forskningen publicerades för en tid sedan i föra journal över PLOS EN.

I en understödjastudie kunde forskarna som därefter sågs huruvida ett special framkallat frågeformulär, förbättra förutsäger stryker status. Det inklusive frågeformuläret ifrågasätter på fördjupningen, fattig uppmärksamhet och dagsleepinessen, som har varit tillhörande med stryker brist eller stryker bristblodbrist, men inte fångades i de föregående NHANES-analyserna. Detta frågeformulär jämfördes till de för närvarande rekommenderade fyrana stryker brist blodbrist-riskerar ifrågasätter i det Tonårs- Previsit för Ljusa Framtider Frågeformuläret, en granskning som rekommenderades för läkarebruk av AmerikanAkademin av Pediatrik.

Deltog kvinnliga tonåringar för Nittio-sex i denna studie som publicerades i Föra Journal över av Pediatrik. De Ljusa Framtiderna ifrågasätter förutsade bara inte stryker brist eller blodbrist. Yet riskerar forskarna bedömningfrågeformuläret var lika fattiga.

Sammantaget föreslår studierna riskerar att som, dela upp i faktorer, och bedömningar bör inte vara van vid bestämmer vilka unga kvinnor bör motta att testa för stryker brist.

”Ifrågasätter är inte predictive,”, sade Sekhar. ”Mig funderare som vi behöver att upprätta den optimala tajmingen för en saklig bedömning av tonåringen stryker brist och blodbrist.”,

Sekhar tror anslååldern kan vara 16 gammala år, när mest ska kvinnlig har menstruating för åtminstone tre år.

Förutom tajming ska mer ytterligare forskning är nödvändig att bestämma vilket blod testa för stryker brist utan blodbrist, är exakt, kosta-effektivt och praktiskt för rutinmässigt doktorns kontorsbruk. Detta testar bör ge sig med hemoglobin som testar för att fånga alla unga kvinnor på spectrumen av för att stryka brist, sade Sekhar.

Stryka bristen kan korrigeras med dietary ändringar och supplementation.

Källa: https://pennstatehealthnews.org/2017/07/objective-screening-of-iron-deficiency-and-anemia-in-young-women/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+penn-state-college-of-medicine+%28Penn+State+College+of+Medicine%29

Advertisement