Forskare upptäcker ny roll av enzymet, i att främja själv-förstörelse av axons

Forskare i Vollumen som Institutet på OHSU har identifierat ett enzym, som leker en avgörande roll i försämringen av axons, de threadlike, portionr av en nervcell som överför signalerar inom nervsystemet. Axonförlust uppstår sammanlagt neurodegenerative sjukdomar, så denna upptäckt kunde öppna nya banor till behandling eller att förhindra av en bred samling av hjärnsjukdomar.

Forskninglaget upptäckte en ny roll av enzymet Axundead - eller Axed - i att främja själv-förstörelsen av axons. De grundar att, när Axed fungerar, blockerades, sårada axons som underhålls inte endast deras fullständighet, men återstående kapabelt av överföring signalerar inom hjärnans komplexa strömkrets för veckor. Deras forskning publicerades Juli 5 i föra journal överNeuronen.

”Om du uppsätta som mål denna bana, har du egentligen en goda att riskera av att bevara de funktionella aspekterna av neurons, efter en variation av typer av trauman eller skadan,”, sade den höga författareMarc Borgare, Ph.D., direktören av det Vollum Institutet på OHSU. ”Är Den ett mycket attraktivt terapeutiskt uppsätta som mål.”,

Borgare förade arbetet i Avdelningen av Neurobiology på Universitetar av den Massachusetts Medicinsk fakultet. Han har efter rekryterats för att head det Vollum Institutet, som förar spjutspetsgrundforskning in i hur nervsystemet fungerar på ett molekylärt jämnar.

Avskiljande av axons, eller axotomy, är ett enkelt långt till studien som den molekylära basen av neurodegenerationen som det leder till aktiveringen av explosiv axonal försämring. I laboratoriumet kan forskare som använder denna teknik, identifiera pro-degenerative gener med stor noggrannhet, när speciellt de använder sofistikerat genetiskt, att närma sig i fruktflugaDrosophilaen, Borgare primära forskning modellerar organismen. Drosophilaen delar dessa samma banor med människor. Föregående arbete vid Borgare labb identifierade ett annat enzym, en gen som kallades SARM, som var som visades först för att aktivera ett processaa att orsakar axons för att desintegrera när De är skadadt.

I strömstudien visade den Axed Borgare och kollegor som identifierades, att den fungerar downstream av SARM för att utföra axonal försämring, och, förvånansvärt, att skyddet som hades råd med, genom att blockera Axed var även starkare än SARM.

”Fanns Det egentligen ingenting som vi kunde göra för att döda axons, var Axed fungerar blockerades,”, sade Borgare.

Från ett evolutions- perspektiv sade Borgare att SARM och Axed fungerar är troligen viktiga i kringutrustningnervsystemet efter skada, därför att programmerad axondöd låter för effektivt paketera av skadada cell- material för borttagning förbi immuna celler. Detta processaa görar klar därmed banan för nytt neuronal bearbetar för att regrow, reinnervatesilkespapper och återställer fungerar.

Från ett terapeutiskt perspektiv är målet av arbetet att förstå på det molekylärt jämnar hur axons urartar, och kvarteret de banor i tålmodig till syltnervsystemet fungerar. I många nervsystemskadaaxons avskiljs inte utan blis sträckt eller krossat, som aktiverar SARM-anhörigen dödprogramet och kör axonförlust. I de fall är det imperativet till kvarteret SARM och den Axed signalerandet till syltaxonfullständighet, och i sin tur neuronal fungera. Samtidigt har Borgare och andra visat att SARM-anhörig signalerandebanor kör också axonförlust i neurodegenerative villkorar inklusive glaucoma, traumatisk hjärnskada och kringutrustningneuropathy. Detta föreslår aningen av en forntida och bevarad bana för axondödsignalerande som aktiveras brett för att köra axonförlust. Sedan axonförlust är ett universellt särdrag av neurodegenerative sjukdomar, verkar den troligen det som blockerar denna bana, kunde ha jättelikt terapeutiskt att gynna.

”Om vi kan finna väg till kvarteret det, kanske kan vi sylten fungera i en bred samling av tålmodig, som har borttappada axons till och med neurodegenerative sjukdomar eller annan neural trauma,” Borgare sade.

Källa: Vård- Oregon & VetenskapsUniversitetar

Advertisement