Skadan dammar av exponering bland 9/11 överlevandear som anknytas för att riskera av mer sistnämnd hjärta och respiratoriska sjukdomar

Folk, som var utsatt till damma avmolnet, eller tålde läkarundersökningskador under terroristen anfaller på VärldsHandeln Centrerar på September 11, kan 2001 vara på ökande långsiktigt riskerar av astma, andra respiratoriska sjukdomar, och hjärtinfarkt, enligt en studie som publiceras i det öppet, tar fram förar journal över SkadaEpidemiology.

Forskare på den New York City Avdelningen av Vård- och Mental Hygien undersökte anslutningen mellan läkarundersökningskadan eller akut exponering till damma avmolnet på morgonen av September 11, 2001 och den kroniska sjukdomen upp till tio till elva år mer sistnämnd (2010-2012).

Dr Robert Brackbill, den motsvarande författare sade: ”Indikerar Vårt rön den intensiva exponering på en singeldag -- den första dagen av katastrofen -- bidrar till den kroniska riskera av framkallning villkorar väsentligen. Fortsatt övervakning av folk, som var närvarande i vicinityen av VärldsHandeln, Centrerar på 11th September vid medicinska familjeförsörjare garanteras för den förutsebara framtiden.”,

Forskarna grundar, att numrera av typer av skador, liksom bryter, head skador eller stukar, en person som tålas på 11th September 2001, var tillhörande med ökande riskerar av angina eller hjärtinfarkt i ettanhörig sätt, så det hjälpmedel som riskera av att ha angina eller en hjärtinfarkt ökande med varje extra skadatyp. Damma av exponering, PTSD och att vara en räddningsaktionarbetare, såväl som att röka för ström var tillhörande med ett högre riskerar av non-neoplastic lungsjukdom (lungen villkorar att inte gälla tumors), annat, än astma, stund dammar av exponering på dess eget var tillhörande med ökande riskerar av astma. Inga av dessa riskerar dela upp i faktorer var tillhörande med ett högre riskerar av sockersjuka.

Ut ur slutsumman numrera av 8.701 folk som skriva in sig i denna studie, hade 41% intensiv exponering till damma avmolnet, har 10% en singelskada, hade 2% två typer av skadan, och 1% hade tre eller mer. Forskarna grundar 92 infalla fall av hjärtsjukdom, 327 nya fall av sockersjuka, 308 fall av astma, och 297 fall av non-neoplastic lungsjukdom bland arbetare för 7.503 område, 249 räddar arbetare, 131 invånare och 818 passersby -- tyngst de utsatta grupperna.

Att att undersöka det långsiktiga vård- verkställer av akut exponering till damma avmolnet eller läkarundersökningskadan som orsakas av terroristattacken, de författare använda datan från den Vård- Registreringscohorten för WTC. Den Vård- Registreringen för WTC övervakar läkarundersökningen och mental hälsa av 71.431 personer som är utsatta till attackerna på 9/11. Den innehåller data som samlas under tre, vinkar i 2003-2004, 2006-2007 och 2011-2012. Fourthen vinkar av data har samlats men inte inklusive i denna studie.

En brist av specifik information på strängheten, läget och behandlingen av skador såväl som på omständigheterna, som de tåldes i, betydde att numrera av typer av skador användes, som en närstående mäter för skadastränghet. Emellertid har föregående forskning visat att mer än en typ av skadan är tillhörande med ökande riskerar av död och längre stag i sjukhus, enligt författarna.

Källa: BioMed Central

Advertisement