Anknöt Låga doser av utstrålningsexponering till ökande kardiovaskulärt vård- riskerar

Joniseringsutstrålning, liksom röntgenstrålar, har ett skadligt verkställa på det kardiovaskulära systemet även på likvärdigt doser till recurrent CT som avbildar, Förar Journal över en ny studie som publiceras i Landskampen, av UtstrålningsBiologi föreslår.

Det är bekant att befolkningar som är utsatta till joniseringsutstrålning i medicinska eller miljö- inställningar har tecken att föreslå ökande för att riskera av kardiovaskulär sjukdom. Emellertid föreslår denna forskningstudie att låg exponering till doser av omkring 0,5 Gy (motsvarigheten av upprepade CT-bildläsningar) är tillhörande med markant ökande riskerar av kardiovaskulär skada, upp till årtionden efter exponering. Detta ifrågasätter lönelyfter om naturen av långsiktiga förändringar i hjärta kärl- system som orsakas av sådan doser.

Dr Soile Tapio och Dr Omid Azimzadeh av Helmholtz Zentrum München, den Tyska Forskningscentrat för Miljö- Vård- och utstuderade kollegor, hur celler för koronar artär för människa endothelial reagerar till en förhållandevis låg utstrålningsdos av 0,5 Gy och grundar flera permanent förändringar i cellerna som hade det potentiellt som påverkar motsatt deras nödvändigt, fungerar.

Endothelial celler, som bildar det inre lagrar av blodkärl, fanns till jordbruksprodukter förminskande belopp av nitric oxid, en nödvändig molekyl i flera fysiologiskt bearbetar inklusive kärl- contraction. Föregående har kick-dosen utstrålning (16 Gy) visats ihärdigt för att förminska jämnar av den nitric oxiden i serumen av möss, men denna är den första studien att indikera nedsatt signalerande för nitric oxid på mycket lägre doser.

Celler som är skadada vid producerade ökande belopp för låg-dos utstrålning också av reactive syreart (ROS), som bildas som en naturlig byproduct av det normalasyreämnesomsättning och leker en viktig roll i cellsignalerande. Ökande ROS kan skada DNA och proteiner.

I tillägg fanns utsatta hjärt- endothelial celler för att ha förminskande kapacitet att degradera oxiderade proteiner och för att åldras förtidigt. Sådan skadliga ändringar uppstod inte omgående (att är, inom en dag) men började först i det mer långtids (en till två veckor). Som dessa celler inte delar snabbt i förkroppsliga, motsvarar denna observerade tid i den skulle cellkulturen till flera år i den bosatt organismen.

Alla dessa molekylära ändringar är indikativen av långsiktig för tidig dysfunction och föreslår att en mechanistic förklaring till epidemiological den ökande datavisningen riskerar av kardiovaskulär sjukdom efter låg-dos utstrålningsexponering, författarna avslutar.

Källa: http://newsroom.taylorandfrancisgroup.com/news/press-release/low-doses-of-radiation-could-harm-cardiovascular-health-study-suggests

Advertisement