Studieshows anknyter mellan att konsumera konstgjorda sweeteners och riskerar av väger affärsvinst, och vård- utfärdar

Konstgjorda sweeteners kan vara tillhörande med långsiktigt väger affärsvinst, och ökande riskera av fetma, sockersjuka, kickblodtryck och hjärtsjukdom, enligt en ny studie som publiceras i CMAJ (den Kanadensiska Medicinska Anslutningen Förar Journal över),

Förbrukning av konstgjorda sweeteners, liksom aspartame, sucralose och stevia, är utbredd och ökande. Dyka Upp indikerar data att konstgjorda eller nonnutritive, sweeteners kan ha negation verkställer på ämnesomsättning, gutbakterier och aptit, även om bevisa är motstridig.

Att förbättra förstå att huruvida att konsumera konstgjorda sweeteners är tillhörande med den långsiktiga negationen verkställer väger på och hjärtsjukdomen, forskare från Universitetar av Manitoba George & Fayen som Yee Centrerar för SjukvårdInnovation förade ett systematiskt granskar av 37 studier som följde över 400 000 folk för ett genomsnitt av 10 år. Endast 7 av dessa studier randomized kontrollerade försök (guldmyntfoten i klinisk forskning) som gäller 1003 folk som i genomsnitt följdes för 6 månader.

Försöken visade inte att ett jämnt verkställer av konstgjorda sweeteners väger på förlust, och de längre observational studierna visade en anknyta mellan förbrukning av konstgjorda sweeteners och riskerar förhållandevis higher av väger affärsvinst och fetma, kickblodtryck, sockersjuka, hjärtsjukdomen och annat vård- utfärdar.

”Illvilja faktumet, att miljoner av individer konsumerar rutinmässigt konstgjorda sweeteners, har förhållandevis få tålmodig varit inklusive i kliniska försök av dessa produkter,”, sade författareDr. Ryan Zarychanski, AssistentProfessorn, den Rady Fakulteten av Vård- Vetenskaper, Universitetar av Manitoba. ”Grundar Vi att data från kliniska försök inte stöttar klart påtänkt gynnar av konstgjorda sweeteners för väger ledning.”,

”Garanteras Caution, tills det långsiktiga vård- verkställer av konstgjorda sweeteners karakteriseras fullständigt,”, sade bly- författareDr. Meghan Azad, AssistentProfessorn, den Rady Fakulteten av Vård- Vetenskaper, Universitetar av Manitoba. Hon laget på Barnens SjukhusForskningsinstitut av Manitoba företa sig en ny studie att förstå hur förbrukning för den konstgjorda sweeteneren av gravid kvinna kan påverkan väga affärsvinst-, ämnesomsättning- och gutbakterier i deras spädbarn.

”Givet är utbrett och ökande bruk av konstgjorda sweeteners, och strömepidemin av fetma och släkta sjukdomar, mer forskning nödvändigt att bestämma det långsiktigt riskerar och gynnar av dessa produkter,”, sade Azad.

Källa: Den Kanadensiska Medicinska Anslutningen Förar Journal över

Advertisement