Forskare framkallar ny kirurgisk metod för att återinkoppla sensoriska neurons med ryggmärg efter skada

Forskare i UKEN och Sverige framkallade föregående en ny kirurgisk teknik för att återinkoppla sensoriska neurons till ryggmärgen efter traumatiska ryggrads- skador. Nu har de nått ny inblick in i hur teknikarbetena på ett cell- jämnt, genom att skapa det på nytt tjaller in med implikationer för att planlägga nya terapier för skador var ryggmärgen sig själv avskiljs.

Hjärnan och neuronsna (nervceller) i vila av vårt förkroppsligar förbinds i ryggen. Här smärtar motoriska neurons, som kontrollerar muskelrörelse, och sensoriska neurons, som vidarebefordra sensorisk information liksom, temperaturen och handlag, förbinder med ryggmärgen.

Var neuronsna förbinder med binda med rep, buntar motoriska neurons tillsammans för att bilda en strukturera som kallas det motoriskt rotar, stunder som sensoriska neurons bildar ett sensoriskt rotar. I tålmodig med traumatiska skador rotar dessa kan vara sönderrivna och att orsaka områden av förkroppsliga för att förlora neural kontrollerar.

Kirurgar kan inympa motoriskt rotar på området som de är sönderrivna från, och de ska återinkopplar vanligt lyckat, som motoriska neurons kan regrow ut ur ryggmärgen, och in i det motoriskt rota. Emellertid applicerar detta inte till det mer bökiga sensoriskt rotar, som kirurgar inte kunde återinkoppla riktigt till för en tid sedan. ”Manipulerar föregående ansett denna typ av ryggmärgskadan som är omöjlig att reparera,” något att säga Nicholas James, en forskare på Konung Högskola London. ”Rotar Dessa sönderrivet skador kan orsaka allvarligt handikapp, och excruciating smärta.”,

Lyckligt rotar Thomas Carlstedt, också på Konung Högskola London som för en tid sedan hjälps för att framkalla en ny kirurgisk teknik för att återinkoppla det sensoriskt. Den gäller klipp de original- sensoriska nervcellerna ut ur rota, och inympa återstå rota direkt in i ett djupare strukturerar i ryggmärgen. Detta område kallas den rygg- hornen, och det innehåller sekundära sensoriska neurons som inte förbinder normalt direkt till sensoriskt rotar. Då laget försökte tekniken i tålmodig, gick tillbaka bestämda ryggrads- reflexes och att indikera att den inympade neuronen hade integrerat med ryggen för att bilda ett funktionellt neural går runt.

I en ny studie publicerade för en tid sedan i Gränser i Neurology, James, Carlstedt, och annan kollaboratöruppsättning ut som förstår, hur det inympade sensoriskt rotar, förband med ryggmärgen i den rygg- hornen. Vid överenskommelse mekanismen, hoppas de för att framkalla nya behandlingar för tålmodig med andra typer av ryggrads- skador.

Forskarna använde en tjalla modellerar av ryggrads- skada till studien som det processaa på ett cell- jämnar. Under kirurgi producerade de en liknande ryggrads- skada i tjaller och reattached därefter det sensoriskt rotar genom att använda den nya tekniken. På 12-16 veckor efter kirurgi bedömde forskarna det ryggrads- reparerar vid bortgångelektricitet längs neuronsna för att se, om de bildade ett färdigt neural går runt. De offrade därefter tjaller och analyserade det neural silkespappret under ett mikroskop.

Det elektriskt testar visat att de neural går runt var färdiga, och att rota hade lyckat integrerat med ryggmärgen. Då de undersökte silkespappret, grundar de att lilla neural utlöpare hade fullvuxet från strukturerar kallade dendrites (förgrena sig projektioner på avsluta av neurons) i den rygg- hornen. Dessa tunna utlöpare hade fördjupa in i det inympade sensoriskt rotar hela vägen för att skapa ett funktionellt neural går runt.

Så vad undervisar detta oss om ryggmärg reparerar? Forskarna hoppas att denna typ av neural tillväxt kunde också vara van vid reparerar andra typer av ryggmärgskadan. ”Kunde strategin av ny tillväxt för uppmuntran från ryggrads- neurons potentiellt vara av bruk i andra skador av nervsystemet,” något att säga Carlstedt. Till exempel kunde forskare kapitalisera på denna mekanism, när de planlade nya terapier för skador, var ryggmärgen sig själv avskiljs, genom att inympa kneg som uppmuntrar eller gör denna typ av nervtillväxt lättare.

Källa: Gränser

Advertisement