Den Mycket Små medicinska apparaten som innehåller guld- specks, kunde öka verkställer av cancerdroger

En mycket liten medicinsk apparat som innehåller guld- specks, kunde öka verkställer av cancerläkarbehandling och förminskar dess skada, föreslår forskning.

Forskare har avslutat en studie som visade att guld- ökade effektiviteten av för festlungcancer för droger van vid celler.

Expertnågot att säga att rönet kunde hjälpa forskare att använda apparaten för att förminska biverkningar av strömkemoterapier genom exakt att uppsätta som mål diseased celler utan det skadlig sunda silkespappret.

Guld- är har en kemisk beståndsdel för kassaskåp och kapaciteten att accelerera - eller att catalyze - kemiska reaktioner.

Forskare på Universitetar av Edinburgh upptäckte att rekvisitan av det dyrbart belägger med metall som låter dessa katalytiska kapaciteter tas fram i bosatt saker utan några biverkningar.

Minimala fragment som var bekant som guld- nanoparticles, inneslutades i en kemisk apparat av forskninglaget för att kontrollera dessa hög-närmare detalj reaktioner avkräver in lägen.

Apparaten visades för att catalyze en riktad kemisk reaktion när den inympas i hjärnan av zebrafish som föreslår att den kan användas i bosatt djur.

Guld- nanoparticles aktiverade också anti-cancer mediciner, som hade applicerats till lungcancerceller i en maträtt som var ökande drog effektivitet.

Något 450 folk dör från cancer varje dag i UKEN. En cancerdiagnos göras varje två noterar. Läkarbehandlingar förbättrar men ofta sunda celler för skada.

Studien bars ut i samarbete med forskare på Universitetar av Zaragozas Institut av Nanoscience av Aragon i Spanien. Den del-betalades av CancerForskning UK (CRUK), och Iscensätta, och LäkarundersökningVetenskaper Forskar Rådet och publiceras i föra journal över Angewandte Chemie.

Dr. Asier Unciti-Broceta från Universitetar av Edinburghs CRUK Edinburgh Centre sade: ”Har Vi upptäckt ny rekvisita av guld- att var föregående okänt och vårt rön föreslår att belägga med metall kunde vara inre tumors för van vid frigörardroger mycket säkert.

”Finns Det stilla arbete som ska göras, för vi kan använda denna på tålmodig, men denna studie är en kliva framåtriktat. Vi hoppas att en liknande apparat hos människor kunde en dag inympas av kirurgar för att aktivera kemoterapi direkt i tumors och att förminska skadligt verkställer till sunda organ.”,

Dr. Áine McCarthy, CancerForskningUKS hög information om vetenskap kommenderar sade: ”, Genom att framkalla ny bättre väg av att leverera cancerdroger, studier, gilla detta har det potentiellt som förbättrar cancerbehandling och som förminskar biverkningar. I synnerhet kunde den hjälpa att förbättra behandling för hjärntumors och andra hård-till-fest cancer. Det nästa kliver ska är att se, om denna metod är kassaskåpet som ska användas i folk, vad dess långa och kortfristiga biverkningar är, och om den är ett bättre långt till fest några cancer.”,

Källa: http://www.ed.ac.uk/

Advertisement