Studiefynd går ned slår in klassar för manar men inte kvinnor

Overallen klassar av slår i Förenta staterna har gått ned under senare år, och stunden, som har varit bra nyheterna, en ny studie föreslår att det kan vara i första hand bra nyheterna för manar. Forskningen som publiceras i Augusti 9, 2017, utfärdar direktanslutet av Neurology®, läkarundersökningen förar journal över av AmerikanAkademin av Neurology som finnas, som fördriver slå klassar för manar som gås ned under studieperioden, for kvinnor som, den återstod samma.

”För år, kvinnor har haft en lägre overall att klassa av slår jämfört med manar, men nu verkar manar att vara annalkande liknande klassar. Fördriva någon minskning klassar in av slår är naturligtvis ett bra ting, lämnar det en för att undra därför kvinnor klassar inte går besegrar till den samma graden,” sade att studieförfattare Tracy E. Madsen, MD, ScM, av den Alpert Medicinsk fakultet av den Bruna Universitetar i Providence, R.I. ”På avsluta av vår studie, slår klassar för manar och kvinnor var nästan samma.”,

Nytt figurerar från Centrerar för Sjukdom Kontrollerar, och showen för Förhindrandet (CDC), som slår har minskat till den femte ledande dödsorsaken för manar, yet det återstår den fjärde ledande dödsorsaken för kvinnor.

För studien samlade forskare data på vuxen människa med slår från en befolkning av 1,3 miljon folk som bor i fem-länet område av southwest Ohio och nordliga Kentucky mellan 1993 och 2010. De såg därefter sjukhuset, klinik, och coroner rekord som ska bestämmas, hur många folket hade ett första-någonsin att slå under fyra olika ettåriga tidsperioder, görat mellanslag ungefärligt fem år ifrån varandra, under den tid inramar.

En slutsumma av 7.710 folk hade ett första att slå, och 57 procent av de var kvinnor. Kvinnor hade en genomsnittsålder först att slå av 72. Manar hade en genomsnittsålder av 68.

Forskare grundar att overallen slår klassar gått ned markant för manar men inte kvinnor. För manar gick klassa från 263 slår per 100.000 manar på starten av studien till 192 per 100.000 på avsluta av studien. För kvinnor gick klassa från 217 slår per 100.000 kvinnor till 198 per 100.000, som inte är en statistiskt viktig skillnad.

När du ser specifika sorter av, slå, grundar forskare igen att klassa gick ned för manar men inte för kvinnor för ischemic slår och att resultera från en brist av blodflöde till hjärnan som orsakas av koaguleringar eller blockerade artärer. Klassa för manar gick ned från 238 per 100.000 till 165 per 100.000. För kvinnor gick klassa från 193 per 100.000 till 173 per 100.000, som inte var igen statistiskt viktig. För att blöda slå, klassar återstående stabilt för kvinnor och manar.

”Slår den total- minskningen in var drivande vid manar som har mer få ischemic, slår, slår en typ av orsakadt vid en brist av blodflöde till ett specifikt område av hjärnan,”, sade Madsen. ”Vad inte är klar är därför slå klassar för kvinnor återstod stabila stunder klassar för manar minskade.”,

En möjlighetförklaring för studierönet kunde vara som slår riskerar dela upp i faktorer inte kontrolleras så väl i kvinnor, som i manar, fast skulle denna kräver mer studier att bestämma, Madsen sade. En Annan möjlighet resonerar för det mer uttalad klassar minskning i manar kan vara ändringar i studiebefolkningen över tidsperioden. Procentsatsen av folk, som var kompetent att bo självständigt, minskade markant med tiden och så i kvinnor än manar.

Begränsningar av studien inkluderar att information inte samlades på riskerar dela upp i faktorer som är unik till eller mer allmänning i kvinnor, liksom migrän och bruket av hormonutbytesterapi.

mer Ytterligare forskning är nödvändig att bekräfta rönet och att undersöka därför minskningen uttalades mer i manar.

Källa: https://www.aan.com/PressRoom/Home/PressRelease/1572

Advertisement