Forskare identifierar molekylen som möjliggör cellbihang för att köra kroppsligt fluid flöde

Forskare på den Nagoya Universitetar har identifierat en molekyl som möjliggör cellbihang som kallas cilia till takten i som långt koordineras för att köra flödet av vätska runt om hjärnan; detta förhindrar ackumulationen av denna vätska, som leder annars till att svälla av huvudet som funnit i villkorahydrocephalusen.

Några celler i förkroppsliga innehåller long strukturerar thin kallade cilia på deras ytbehandlar, som ställer ut ennågot liknande vinkar, som främjar flödet av fluid förflutna cellen. Även Om dessa cilia är bekant att leka livsviktiga roller i förkroppsliga, återstår mycket att förstås om deras molekylära delar och mekanismen som de fungerar vid. Detta är speciellt riktigt för ciliana på celler som fodrar ventriklarna av hjärnan, som innehåller cerebrospinal vätska (CSF) som har olikt fungerar dämpa däribland hjärnan mot potentiellt skadlig får effekt.

Ett lag på den Nagoya Universitetar har skjulet tänder på detta utfärdar, genom att avslöja att en molekyl som kallas Daple är nödvändig för att cilia ska adoptera en ordning, som de kan slå vid i en riktning samtidigt och därmed att skapa ett flöde av fluid förflutna den yttre cellen. Denna ordning på cellen ytbehandlar alla längs fodrar av ventriklar i hjärnan ser till det korrekta flödet av CSF, som förhindrar i sin tur dess ackumulation som är tillhörande med att svälla för hjärna som är bekant som hydrocephalus.   

Laget avslöjde betydelsen av Daple, genom att skapa mutantmöss som gjorde inte uttryckligt det Daple proteinet. Vid omkring 20 dagar efter födelse hade dessa möss förstorat huvud som var liknande till det i människahydrocephalusfall. mer Ytterligare studier visade att detta var tack vare flödet av CSF som avbröts.

”Klipper Vi ut delen av väggen av hjärnans sidoventrikel, och utforskat huruvida fluorescerande pryder med pärlor skulle framdrivas längs dess ytbehandlar i en särskild riktning,” något att säga Maki Takagishi. ”För möss med det det normalaDaple uttryckt, fanns det jämn rörelse i en riktning, men detta var frånvarande i Daple-Knockouten mössna.”,

Rönet visade också att bristen av Daple stoppade cilia som adopterar all den samma riktningen på den samma sidan av celler. Utan ciliana är all stryk i den samma riktningen som där skulle, inget riktningsflöde av CSF och att leda till dess ackumulation och följande bulnad.

Enligt Masahide Takahashi, ”, fungerar Daple till och med ett cytoplasmic strukturerar kallade microtubules, som är proteinglödtrådar som är involverade i olikt, fungerar underhålla däribland overallen strukturerar av celler. När Daple är frånvarande, är microtubulesna oförmögna exakt att specificera ordningen av strukturerar kallat grundläggande förkroppsligar, som ciliana framkallar från.”,

Lagets rön bör leda till en djupare överenskommelse av sjukdomar som orsakas av dysfunctionen av cilia. Dessa inkluderar inte endast hydrocephalus, men också astma och även kvinnlig infertility som ges de strukturella och funktionella likheterna av cilia i luftstrupen och oviducten.

Källa: http://en.nagoya-u.ac.jp/research/activities/news/2017/08/how-whip-like-cell-appendages-promote-bodily-fluid-flow.html

Advertisement