Soul ämnar: Pensionärer med starkt resonerar för att bo ofta levande starkare

Ge sig ämnar till mitt liv?”, Efter danande det till och med maelstromen av den mellersta åldern, många vuxen människa har funnit sig den annalkande äldre åldern som undrar ”ska vad, , att nu ungarna har flugit, är bygga bo och avgången i korten.

Hur de svarar, kan ifrågasätta ha viktiga implikationer för deras vård-.

Över de förgångna två årtiondena har dussintals studier visat, att pensionärer med en avkänning av ämnar i liv är mindre rimliga att framkalla Alzheimers sjukdom, mild kognitiv försämring, handikapp, hjärtinfarkter eller slår, och mer rimlig för att bo longer än folk utan denna sort av den bakomliggande motivationen.

Nu tillfogar en ny rapport i JAMA-Psykiatri till denna förkroppsligar av bevisar vid visning, att äldre vuxen människa med en högre avkänning av ämnar ansar för att behålla starkt räcker fattanden och gå rusar - nyckel- indikatorer av hur snabbt folket åldras.

Varför skulle en psykologisk tankeskapelse (”Mig känselförnimmelsen att Jag har mål och något som bor för”), ha denna sort av att få effekt? Pensionärer med en avkänning av ämnar kan vara mer fysisk aktivet, och att ta bättre omsorg av deras vård-, föreslår någon forskning. Också kan de vara mindre känsliga att belasta, som kan tanka farlig inflammation.

”Ansar Målmedvetna individer för att vara mindre reactive till stressors och mer förlovad, allmänt, i deras dagligt liv, som kan främja den vård- kognitivt och läkarundersökningen,” sade den Patrick Kullen, en assistentprofessor av psykologiska och hjärnvetenskaper på den Washington Universitetar i St Louis som inte var tillhörande med studien.

Men är vad ämnar, egentligen? Och hur kan det odlas?

Anne Newman, åriga 69 vem delar henne tid mellan Hartsdale, nord av New York City och Delray Beach, Fla., sade att hon har frågat hon själv denna ”på enminimal bas”, sedan bokslut som hon psykoterapi övar sent i fjol.

Byggande och att underhålla av en karriär blev en primär chaufför i henne liv, efter Newman lyftte två döttrar och gick tillbaka att fungera på ålder 48. Som en terapeut ”, älskade Jag egentligen portionfolk gör ändringar i deras liv, som satte dem i ett olikt som var bättre placera,”, sade hon.

Saker blev svår, då Newmans maka, Joseph som, var rörda till Florida och henne, startade att pendla fram och tillbaka från New York. Med tiden tog resa en avgift, och Newman avgjorde att hon inte önskade en långdistans- förbindelse. Så började hon att linda besegrar henne övar och tänkande om henne det nästa kapitlet.

Experter råder att folket som söker en avkänning av ämnar betraktar att spendera mer tid på aktiviteter som de tycker om eller genom att använda arbetsexpertis i ett nytt långt. Newman förälskelsedra och fotografi. Hon har utforskat arbets- och volontärtillfällen i Florida, men ingenting har gripit henne precis ännu.

”Veta Inte vad går att ta arbetsplatsen i mitt liv - den förfärliga känselförnimmelser, gillar I-förmiddagen som floundering,”, medgav hon, i en ringaintervju.

Jag frågade jag själv inte Mig hade ett större att ämna i liv - Jag frågade jag själv vad ger menande till mitt liv.

Barry Dym

Många folk går till och med en period av försök och felet efter avgången och finner inte vad de söker efter rätt - bort sade Dr. Dilip Jeste, den höga förbundna dekanen för sunt åldras och hög omsorg på Universitetar av Kalifornien-San Diego. ”Händer Detta inte över natten.”,

”Gillar Folket inte för att tala om deras förorsakar obehag, därför att de funderare det är ovanliga. Och ännu, ifrågasätter alla existentiella funderare härom på denna tid av liv: ”Vad är vi här för? ”” noterade han.

Newmans fokuserar har varit på att få ”som är involverat i något annat än personlig tillfredsställelse - något som är större än jag själv.”, Men det kan overreaching.

”Kan Jag funderarefolk få en avkänning av ämnar från mycket enkel saker: från att ta omsorg av ett husdjur, arbetet i trädgården eller vara snällt till ett grann,”, sade Patricia Boyle, en ledande forskare i detta sätta in, och professorn av beteende- vetenskaper på RusaAlzheimer'sens Sjukdom Centrerar på Rush UniversitetarMedicinskt center i Chicago.

”Även kan lilla mål hjälpa att motivera någon uppehället som går,” henne, fortsatte. ”Kan Purpose gälla ett större mål, men det är inte ett krav.”,

Äldre vuxen människa upptäcker ofta att en avkänning av ämnar från att ta omsorg av barnbarn, ställa upp som frivillig passande involverat i samhällstjänstarbete eller religionen, sade hon. ”Kan en ämna i liv uppstå från att lära ett nytt ting som utför ett nytt mål, arbetet samman med annat folk, eller nya sociala anslutningar för danande, när andra är borttappada,”, sade hon.

Tara Gruenewalds forskning markerar hur viktigt den är för äldre vuxen människa till känselförnimmelsen som de leker en värdesakroll i livet av andra.

”Mig funderare vad vi förlorar ofta, som vi åldras in i äldre vuxenliv inte är en lust att bidra meaningfully till andra, men tillfället att göra så,”, sade Gruenewald, stolen av avdelningen av psykologi på Kaliforniens den Crean Högskolan av Vård- och Beteende- Vetenskaper på GårdfarihandlareUniversitetar. Hon forskning har funnit, att folket, som märker sig som vara användbart hade en starkare känsla av brunn-att vara och var mindre rimlig att bli handikappade personer och dö än de som inte såg sig hitåt.

”In - midlifen, bidrar vi till andra, delvis, därför att den har begärt av oss i arbete och i som våra sociala förhållanden,” sade Gruenewald. ”Som vi växer äldre, måste vi tillfällen för sökanden ut att bidra och ge sig till andra.”,

Försök för Några forskare att reta ut skillnader mellan att ha en avkänning av ämnar och att finna som är menande i liv; andra gör inte. ”Praktiskt, är I-funderare där en raddaöverlappning,”, sade Boyle.

Efter Barry Dym, avgick 75, ett år sedan från en lång karriär som en organisatorisk konsulent, och en förbindelse- och familjterapeut, sade han, ”, frågade Jag inte jag själv Mig hade ett större att ämna i liv - Jag frågade jag själv vad ger menande till mitt liv.”,

Svara det ifrågasätta var inte svårt; bestämda teman hade definierat val som han hade gjort alltigenom hans liv. ”Vad ger menande till mig är portionfolket. Pröva att ha en få effekt. Arbetet med folk mycket nära och portion som de blir mycket bättre på vad de gör,” Dym, sade i en ringakonversation från hans hem i Lexington, Samlas.

I avgång bär han det framåtriktat vid mentoring flera folk som han har med ett yrkesmässigt och personligt förhållande som tillsammans kommer med grupp människor till samtalet om att åldras och start en blog. För en tid sedan, sade han, skrev han om upptäckt att han friare känselförnimmelser ”undersöker nu vem I-förmiddagen, var Jag kom från och vilken menande saker måste mig än på någon annat att peka av mitt liv.”,

Och däri ligger ett dilemma. ”Varar besvärad Jag känselförnimmelsen av två ämnar omkring i äldre ålder,”, sade Dym. ”I någon väg, skulle Jag något liknande precis för att shuck av den avkänning av att måste att göra något att vara en bra person och kopplar av precis. Och i annan väg, I-känselförnimmelsen som fullgöras djupt av saker gör Jag.”,

Vi är ivriga att höra från avläsare ifrågasätter omkring dig skulle likt svarat, problem som du har haft med din omsorg och råder dig behov, i att handla med vårdsystemet. Besöka khn.org/columnists för att sända dina förfrågan eller spetsar.

KHNS täckning släkt till att åldras & att förbättra omsorg av äldre vuxen människa stöttas av Det John A. Hartford Fundamentet.


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement