Genom Att Använda improv för att förhöja förtroende, stridstigma som omger mental hälsaoordningar

När den kommer till att förbättra livskvaliteten för folk med mental hälsa och viktbruksoordningar, är improvisations- komedi inget skämt. Precis fråga Rutgers Skolar av Allmän hälsadeltagare Markerar Lee, som undervisar sårbara befolkningar att nå förtroende, att meddela bättre, att vara spontan, och förtroende andra till och med improvisations- övar.

Lee som ska, mottar en filosofie magisterexamen i allmän hälsa med en koncentration i epidemiology det nästa året, applicerar för närvarande för en konstterapipraktik, och syften att forska gynnar av konstterapi för att ge mer kvantitativ data för att stötta genom att använda att utföra och bildkonst i sjukvårdinställningar.

Rutten, som Lee tog till att väva teatern in i hans allmän hälsa, fungerar var så spontan som improv sig själv.

Som en studentneuroscience ha som huvudämne på den Bruna Universitetar, undertecknade han upp för en teater jagar för att utvidga hans horisonter. ”Startade Den som en whim, men Jag avverkar förälskat med konsten,” något att säga Lee. Inspirerad avgjorde han att förfölja en ha som huvudämne i teater som väl.

Därefter gnistade en barndomtjusning med Japanska animetecknad film en intressera in uttrycka-över arbete. ”Utbildade Jag med a uttrycka-över lagledaren för att bryta in i branschen som ett intressant sidojobb för möjlighet,” honom något att säga. ”Föreslogg lagledaren att Jag tar klassificerar på Bemannar den Improv Teatern i New York City för att bygga min expertis. Min första instruktör där förlade en stor betoning på hur man applicerar improv i dagligt liv. Plötsligt klickade allt. Jag realiserade det potentiellt att improv hade i sjukvård.”,

Denna sommar Lee satte hans teori in i handling med en serie av klassificerar på den Bridgeway Rehabiliteringen Servar psykiatriskt rehabiliteringprogram för partisk omsorg i Elizabeth, NEW JERSEY. Insatsen var delen av Överbrygga den Vård- Praktiken för MellanrumsGemenskapen, ett program som administrerades av School av Allmän hälsa som anknyter doktorander som förbereder sig för karriärer i vård- och socialtjänstar med gemenskapsinitiativ i underserved befolkningar.

Varje klassificerar spännde från fem till 20 deltagare.

Han började perioderna med en inledning till improv, den inklusive visningkort stavelse fäster ihop av den populära showen ”Vars Line Är Det På något sätt?”, innan du lanserar in i lekar liksom ”Vinandet, Zap Zop,”, övar ettstegat växelverkande muntligt att byggandeuppmärksamhet och ”Platser Från en Hatt,”, främjar som spontaneity och ömt ställe-tänkande, som spelare frågas att agera ut scenarion som är skriftliga på pappers- det dem handtag ut ur en hatt.

Lee också drog regelbundet på ”Ja, Och…”, princip i improv, som uppmuntrar deltagare att ha ett öppet att vara besvärad. ”Lärer De inte omgående att stänga av en idé som de ogillar med; i stället uppmuntras de att betrakta dess realitetsida och att validera högtalaren,” honom något att säga.

”Är arbetet, som Mark antar, ett göra perfektexempel av hur man tilltalar det vård- användande bio-psykopat-samkvämet för allmänhet och för individen perspektiv - en erkännande att vårt total- vård- definieras och informeras av mentala och sociala områden för läkarundersökningen, - och när vi förhöjer en, andra är också rimliga att förbättra,” något att säga Perry N. Halkitis, vård- psykolog, och dekanen av Rutgers Skolar av Allmän hälsa.

Lee kommer med de beståndsdelar tillsammans i hans perioder. Efter varje har övat, skulle han frågar beställare att beskriva deras känslor såväl som hur de funderare kurserna dem som var lärda kunde appliceras till dagligt liv. Alltigenom höll han en pulsera på beställare komfort jämn. ”Även Om många beställare önskade att gå tillbaka, stoppade sade en i en mitt av klassificera och att han var obekväm. Jag låter honom staget och observerar. Efter några veckor startade han att värma upp. Snart lekte han alla lekar,” Lee något att säga. ”Var Det lönande att se hur öppet han blev till klassificera -; den rena embodimenten av ”Ja, Och… ””,

Källa: http://news.rutgers.edu/feature/using-improv-boost-confidence-improve-mental-health/20170910

Advertisement